„Petrolul, încotro?” Comunicatul suporterilor petroliști după ce echipa a încheiat anul pe locul 8 și mai are „de doi lei speranțe” la promovare. Când se decide soarta lui Stoican

Marius ANGHEL 08 Dec. 2019, 21:00 Campionat

Petrolul a suferit o nouă umilință în acest sezon de Liga 2, a doua din partea echipei UTA, după ce a pierdut și la Arad cu 3-0, a ajuns la cinci eșecuri acumulate în 20 de meciuri și va ierna pe locul 8, o poziție mult sub așteptările conducătorilor și suporterilor. „Găzarii” sunt la șase puncte de a doua poziție direct promovabilă, ocupată de CS Mioveni, și la patru de Rapid, care e pe loc de baraj, iar la Ploiești se vorbește din ce în ce mai des de schimbări.

Ședință pe 11 decembrie. Atunci ce decide soarta lui Flavius Stoican și a lui Marius Stan

În special jocul dezamăgește suporterii și conducerea clubului, iar ședința în care se trage linie va avea loc miercuri, pe 11 decembrie, la București, la biroul partenerului finanțator, Mădălin Mihailovici. Atunci se va disputa despre întreaga evoluție din prima parte a sezonului, despre rămânerea în funcție a președintelui Marius Stan sau a antrenorului Flavius Stoican și despre plecările jucătorilor care au dezamăgit.

Nu va mai fi cale de întors, iar Flavius Stoican știe acest lucru, drept dovadă și faptul că în ședința din vestiar de la finalul jocului cu UTA a lăsat de înțeles jucătorilor că nu va mai continua. La conferința de presă a spus că nu ia decizii la cald și că va aștepta discuția cu Mădălin Mihailovici, cel mai probabil pentru o încheie amiabilă a contractului. În discursul său au fost și cuvinte în care a vorbit despre posibilitatea ca Petrolul să continue fără el, însă de demisie sau demitere nu a spus nimic concret.

„Indiferent de ceea ce se va întâmpla, lupta continuă. Nu vreau să rămână debusolați. Am pierdut un meci, o bătălie, nu războiul. Lupta continuă pentru promovarea în Liga 1, indiferent cum, cu greutăți, cu supărări, că așa ar fi foarte ușor, dacă ar fi să pocnești din degete și să promovezi”, a spus Stoican la conferința de presă.

„Eu sunt acela care am avut și am încredere în acești băieți, chiar dacă eu nu o să mai fiu. Dar ei o să rămână și lupta nu s-a încheiat. Nu este un capitol încheiat ceea ce privește participarea în prima ligă. Ceea ce comentează și spune fiecare om din cadrul clubului, vă dați seama că toți își dorește ca lucrurile să meargă perfect. Eu sunt cel mai în măsură să fiu dezamăgit, sunt, doar că nu arăt. Trebuie să fiu foarte echilibrat. Nu acum sunt mumă pentru jucători și mâine sunt ciumă”, a mai declarat Stoican.

Înaintea meciului, președintele Marius Stan vorbea despre un ultimatum și despre trei puncte cu UTA. Cum nu s-a obținut nici măcar unul, situația cel puțin a antrenorului este destul de clară.

Uniunea Suporterilor Petroliști vrea „dialog deschis” între suporteri, glorii, conducere și parter finanțator

Până la ședința de pe 11 decembrie, Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) vrea o întâlnire la un dialog deschis între toți membrii comunității galben-albastre. Suporterii, gloriile, conducerea clubului (administrativă și tehnică) și partenerul finanțator să lase „încăpățânarea și orgoliile” de-o parte și să se întâlnească pe 10 decembrie pentru a discuta despre viitorul clubului și despre șansele „reduse considerabil” de a termina pe un loc promovabil acest sezon.

Comunicatul USP este următorul:

„Petrolul, încotro?

Vara trecută, după ce am trecut cu greu peste gustul amar al ratării promovării, cauzată în mod covârșitor de managementul dezastruos al clubului în sezonul trecut, am avut parte de un nou început, cu un lot nou, un antrenor nou și un conducător nou. Partenerul finanțator ne-a cerut la acel „moment zero” răbdare și liniște și am fost asigurați de către acesta că „nu vom mai repeta greșelile din sezonul trecut”.
Sezonul a început și, deși lucrurile la echipă evoluau într-un mod care nu ne mulțumea, am avut răbdare și, mai ales, am oferit liniște, pentru ca am considerat o datorie de onoare din partea noastră sa oferim o șansă reala noii echipe de conducere, atât cea tehnică, cât și cea managerială. Etapele au trecut, una după alta, iar evoluția echipei a continuat să fie sub așteptări, ajungând sa încheiem turul de campionat în genunchi, pierzând acasă în fața unei nou promovate venită la Ploiești după o serie de eșecuri, la finalul unui meci în care s-a auzit pentru prima oară „Demisia!” și care a poziționat Petrolul pe un loc nepromovabil, deloc aducător de liniște.
Dar poate cel mai dureros pentru noi, suporterii, mai dureros chiar decât jocul cenușiu și chinuit, care continuă să dezamăgească profund, este senzația că Petrolul nu mai este o familie, lucru confirmat pe deplin și de ultima apariție publică a Președintelui, care și-a anunțat în mod unilateral și irevocabil plecarea, la numai câteva luni de la numirea sa în funcție.
Este evident, in situatia in care Petrolul se afla acum, incăpățânarea și orgoliile nu isi au rostul, mai mult manifestarea lor nu va face altceva decat sa afecteze si mai mult, mersul, si asa poticnit, al echipei, in noua tentativa de a reusi la finalul acestui campionat promovarea pe prima scena fotbalistica a tarii.
Deși ne este din ce în ce mai greu sa găsim prin buzunarele noastre „de doi lei speranță”, acum, cand sansele de a termina pe un loc promovabil acest sezon s-au redus considerabil, facem un gest de normalitate, chemând toți membrii comunității noastre galben-albastre la un dialog deschis: suporteri – prin intermediul Asociațiilor/Ligilor legal constituite, glorii, conducerea clubului (administrativă și tehnică) și Partenerul Finanțator. Știm ca pe data de 11 decembrie este convocata o ședință a clubului, pentru analiza situației „la zi” a echipei, însă considerăm că înainte de aceasta ședință, pe data de 10 decembrie(ora si locul urmand a fi stabilite de comun acord), ar fi bine ca toată comunitatea petrolistă sa contribuie la stabilirea Agendei de lucru din data de 11 decembrie, cu puncte de discuție concrete, care sa reflecte grijile și problemele care ne macină zi de zi, pe toți.

Lansăm în spațiul public aceasta invitație, sperând ca membrii comunității, incluzând atât conducerea clubului cât și Partenerul Finanțator, sa răspundă pozitiv la acest dialog necesar și firesc.

HAI PETROLUL!”

USP are ca principal scop, potrivit prezentării de pe pagina sa de facebook, reprezentarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul.

Într-un comunicat postat în urmă cu patru zile, Peluza I „Ilie Oană” avea patru solicitări pentru Mădălin Mihailovici: să convoace o ședință de urgență pentru a discuta despre anunțul de demisie al lui Marius Stan, să îl înlăture pe Octavian Grigore din orice funcție decizională, să spună care este rolul lui Cristian Vlad în cadrul clubului și să îl demită de urgență pe Flavius Stoican.

Cu Flavius Stoican antrenor, Petrolul a înregistrat în Liga 2 9 victorii, incluzând-o și pe cea anulată cu Daco-Getica, 7 egaluri și 5 înfrângeri, echipa fiind clasată după 21 de etape pe locul 8. În Cupa României, Petrolul a obținut trei victorii, 1-0 cu Snagov și Industria Galda și 7-0 cu Sănătatea Cluj, și este calificată în sferturile de finală ale competiției.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 Dec. 2019, 21:00 Campionat
Pe aceeași temă