Vise mari la Ripensia înainte de jocul cu FK Csikszereda. Florian Fabian despre viitorul adversar: ”Și-a revenit formidabil”

Anda DELIU 05 Dec. 2021, 12:56 Liga 2
Vise mari la Ripensia înainte de jocul cu FK Csikszereda. Florian Fabian despre viitorul adversar: ”Și-a revenit formidabil”

Ultimele rezultate obținute în campionat de Ripensia, trei victorii și două remize, fac ca la clubul bănățean planurile să fi luat un elan mare. Patronul-președinte spune că sezonul viitor vrea în play-off, iar în vestiar le-a spus fotbaliștilor că ar vrea asta și în acest sezon.

Totuși, pentru următorul meci din 2021, cu FK Csikszereda, programat luni, Florin Fabian a vorbit despre faptul că va fi o partidă dificilă.

FK Csikszereda, o ”nucă” tare în Liga 2

Ripensia îl va avea suspendat pe Enerst pentru acest meci. Valerii Macrițchii s-a recuperat după pubalgie, astfel că va lipsi doar fratele său, Andrei, operat de ligamente.

Cu toate că parcursul neînvins al noului antrenor l-a făcut pe Dumitru Mihu să le spună jucătorilor că ar vrea să fie și anul acesta în play-off, Fabian știe că meciul cu Ciucul e foarte greu, mai ales că harghitenii au șanse și mai mari pentru a prinde un loc în primele șase clasate.

”Ne așteaptă un joc cu o echipă care e pe val de șapte meciuri, și-a revenit formidabil. Este o echipă pragmatică, care joacă bine indiferent dacă joacă pe teren propriu sau în deplasare. Însă ceea ce le transmit eu băieților mei este că nu vreau să avem un complex, indiferent cu cine jucăm în Liga 2”, a declarat antrenorul ripensist, instalat de patru etape la echipă și care are acumulate două remize acasă, 0-0 cu FC Buzău și Poli Iași și două victorii în deplasare, 2-0 la Unirea Constanța și 1-0 la Metaloglobus.

Fabian nu vrea un ”complex” al echipei pe stadionul mare din Timișoara

Ripensia a câștigat pe ”Dan Păltinișanu” toamna aceasta doar când a evoluat acolo ca oaspete, cu Poli Timișoara, 2-1, cu Iulian Muntean interimar. În rest, în acest sezon, a mai jucat pe cel mai mare stadion din Timișoara cu Dinamo, în Cupa României, în fața căreia a pierdut cu 0-1, și cu ”U” Cluj, în etapa a 10-a a Ligii 2, când a încasat un sec 0-3, tot cu Muntean pe bancă.

Florin Fabian vrea ca echipa să joace bine și pe arena mare, dar și pe Electrica, mai ales că de când e antrenor la Timișoara nu s-a câștigat acasă. ”De când am venit am avut rezultate bune, cu toate că au fost doar două jocuri pe teren propriu. Să sperăm să spargem gheața și să înscriem în primul rând pe «Dan Păltinișanu». Am auzit tot felul de vorbe, că stadionul este un complex pentru Ripensia, că Ripensia nu joacă bine pe «Dan Păltinișanu». Nu vreau să țin cont”, a mai spus antrenorul timișorenilor.

Dumitru Mihu vrea în play-off anul viitor, dar a spus doar lucruri eronate despre infrastructura timișoreană. Patronul a devenit antipatic autorităților

Patronul-președinte al Ripensiei debordează de optimism după ce echipa a reacționat bine cu Florin Fabian pe banca tehnică. Mihu a spus că vrea în play-off.

”Anul acesta ne dorim să fim în primele 10, nu suntem departe nici acum. Iar anul viitor trebuie să ne calificăm în play-off”, a spus Mihu, patronul care a declarat că oricând ar avea bani de promovare, dar e ”frânat” de lipsa infrastructurii.

Finanțatorul a făcut două afirmații eronate despre construcția a două baze sportive în oraș. ”Am înțeles că termenul de la CNI pentru baza sportivă de tip 1 (n.r. – cu teren sintetic) e luna martie. Pentru stadionul-lego s-a modificat proiectul și va fi doar de 9000 de locuri”, a spus Mihu, demonstrând că nu se informează corect de la autorități.

În realitate, la baza sportivă de tip 1 s-a făcut doar organizare de șantier, astfel că e imposibil ca în martie să fie gata! De asemenea, pentru stadionul de tip-lego există doar o temă de proiectare, iar licitația pentru realizare proiectului tehnic nici măcar nu a fost lansată în sistemul de achiziții publice!

De altfel, cei din primărie sunt deja destul de sătui de afirmațiile finanțatorului Ripensiei, cel care le-a spus în urmă cu un an că stadionul-lego e o prostie și care acum abia îl așteaptă!

”Mihu a fost cel mai mare opozant al stadionului-lego! Dacă ar putea, s-ar opune și stadionului mare nou. El vrea să-i facem doar baze sportive mici, dar nu înțelege că noi le construim pentru oraș, nu doar pentru un club anume”, ne-a spus o persoană extrem de bine plasată de la vârful Primăriei Timișoara.

Ripensia are două puncte în spatele Csikszeredei. Ultimele poziții de play-off sunt destul de departe

Altfel, în prezent, Ripensia ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 2, cu 21 de puncte, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun. FK Csikszereda se află pe poziția a 8-a, cu 23 de puncte, devansând CS Comunal Șelimbăr la golaveraj.

Pe ultimele două locuri de play-off, 5 și 6, sunt clasate FC Buzău și Steaua, ambele cu câte 28 de puncte.

Meciul din etapa a 16-a a Ligii 2 dintre Ripensia și FK Csikszereda se dispută luni, de la ora 15:30, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Ulterior se intră în vacanța de iarnă, iar ultimele trei etape din sezonul regular vor avea loc în februarie-martie 2022.

Darius Țieranu și-a prelungit contractul cu Ripensia până în 2024

În altă ordine de idei, Ripensia și fundașul Darius Țieranu au ajuns la un acord privind prelungirea contractului.

Fundașul central de 21 de ani a semnat un nou contract cu Ripiensia până la data de 30 iunie 2024. Acesta activează la echipa timișoreană din august 2018, în prezent fiind unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului.

”Sunt bucuros că voi continua sub tricoul Ripensiei! Îi mulțumesc președintelui Dumitru Mihu și antrenorilor pentru încrederea acordată. Acest moment important mă obligă să muncesc și mai mult. Acum mă concentrez la ultimul meci din 2021, sperăm să scoatem un rezultat pozitiv luni, contra celor de la Csikszereda”, a spus Țieranu după prelungirea contractului cu Ripensia.

Țieranu este originar din Timișoara și acum se află la al patrulea sezon cu Ripensia în Liga 2. În totar are 35 (7+3+11+14) de meciuri și un gol. În actualul campionat are 14 apariții în 15 jocuri, fiind integralist în ele.

Conferința de presă în care au vorbit Dumitru Mihu și Florin Fabian:

https://www.youtube.com/watch?v=AuDomOpIbKE&t=26s

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Ripensia Timișoara
Video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-ripensiei-dumitru-mihu-un-mare-adversar-al-proiectului-de-stadion-lego-la-timisoara-eu-vreau-sa-se-construiasca-stadionul-in-2-3-ani-si-avem-nevoie-de-un-buget-rezonabil-19170199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viorel-serban-presedintele-asu-poli-reactioneaza-dupa-ce-s-a-anuntat-ca-e-posibil-sa-se-renunte-la-stadionul-lego-de-la-timisoara-fostul-rector-nu-vede-barna-din-ochiul-universita-19169177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-foarte-proasta-pentru-fotbalul-timisorean-presedintele-de-consiliu-judetean-spune-ca-viitorul-stadion-construit-in-locul-actualului-dan-paltinisanu-va-avea-pista-de-atletism-19177174

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-trotineta-nu-a-schimbat-niciodata-un-destin-proiectele-de-stadioane-ale-timisoarei-sabotate-de-principalii-actori-politici-care-s-au-folosit-de-suporteri-in-campania-electorala-19177236

Anda DELIU 05 Dec. 2021, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă