Viorel Moldovan: „Sperăm să putem juca până la 13 decembrie, așa cum s-a stabilit”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 19:15 Liga 2
Viorel Moldovan:**

Viorel Moldovan, antrenorul Rapidului, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre posibilitatea amânării ultimelor două etape din Liga a II-a ce erau programate pentru acest an. Tehnicianul alb-vișiniilor speră ca vremea să permită continuare programului inițial.

„Depinde de vreme, dacă vor fi condiții nefavorabile cred că s-ar impune să nu jucăm. Dar rămâne de văzut. Noi sperăm să putem juca până la 13 decembrie, așa cum s-a stabilit. Așteptăm să vedem dacă vine zăpada”, a spus Moldovan, după ce Auraș Brașoveanu, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, a anunțat că majoritatea grupărilor solicită amânarea etapelor din luna decembrie din cauza ninsorilor prognozate.

În ceea ce privește partida restantă cu ACS Berceni, programată, miercuri, de la ora 17.00, pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu, Moldovan a afirmat că nu acceptă decât victoria din partea jucătorilor săi.

„ACS Berceni este o echipă interesantă, nu degeaba este în primele șase locuri ale clasamentului care duc la play-off. Au jucători de calitate care pot face diferența, noi trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru că pe Giulești trebuie să câștigăm fiecare meci. Așadar, mâine nu concep altceva în afara victoriei”, a menționat tehnicianul, care nu îi va putea folosi în acest meci pe Daniel Lung și Claudiu Herea, ambii accidentați.

Spartanul Marius Constantin, aproape de revenirea la Rapid

„Nu am discutat nimic cu Marius Constantin, dar o să discut. Orice jucător super-motivat, care vrea să vină să joace pentru Rapid este foarte interesant pentru mine. Dacă își dorește să ajute clubul este binevenit și îl aștept cu brațele deschise. Eu am nevoie de luptători, de jucători de caracter”, a precizat Viorel Moldovan.

Moldovan, despre bătaia pentru funcția de selecționer: „Cred că o să mă intereseze peste 15 ani”

„Nu mă interesează în momentul de față funcția de selecționer. Mă interesează mai întâi vreo 10-15 ani de antrenorat. Văd că e mare înghesuială pentru funcția de selecționer, toți se înghesuie. După vreo 15 ani de antrenorat și uzură, voi avea vreo 54 de ani, cred că o să mă intereseze. Eu consider că un selecționer trebuie să aibă o anumită vârstă, o anumită experiență, să aibă o anumită greutate. Dar e înghesuială mare acum”, a spus Moldovan.

El a adăugat că Victor Pițurcă nu poate fi considerat singurul vinovat pentru ratarea calificării la CM 2014 și consideră că disputarea barajului cu Grecia este totuși o realizare având în vedere grupa din care a făcut parte România. „Nu știu dacă ar trebui să tragem toți în Victor Pițurcă. Sunt foarte mulți factori care au influențat negativ acest baraj. Dar ca de fiecare dată în fotbal principalul vinovat este antrenorul. Poate puteam avea o altă abordare la meciul tur de la Atena, atunci cred că am pierdut calificarea. Însă deja e de domeniul trecutului. Oricum, eu cred că Victor Pițurcă, ducând această echipă până la baraj, deja este o realizare foarte bună. Să ajungi într-o grupă foarte bună până la baraj nu e rău. El are obiectiv calificarea la CE-2016, rămâne de văzut dacă federația îi va mai acorda credit până la urmă”, a precizat Moldovan.

Despre revenirea lui Mutu în Liga I

Viorel Moldovan susține că lui Adrian Mutu, care din luna ianuarie va evolua sub formă de împrumut la Petrolul Ploiești, nu îi va fi ușor să se adapteze la „nebunia” din fotbalul românesc.

„Depinde de cât de motivat va fi el. Nu e ușor să te întorci acasă după o perioadă foarte lungă petrecută într-un fotbal profesionist, într-un fotbal serios. De multe ori revenirile sunt pozitive, alteori negative, dar depinde de motivația pe care o va avea Mutu și de ceea ce va dori el să facă. Poate să fie sau nu un câștig pentru Petrolul, rămâne de văzut. E greu să revii la realitatea autohtonă după o perioadă îndelungată și să înveți fel și fel de chestii. Te adaptezi sau nu te adaptezi. Când m-am întors eu, mi-a fost greu să mă adaptez cu multe lucruri, dar până la urmă am făcut-o. Dacă nu, o lași baltă și îți vezi de altceva. Însă dacă vrei să fii în fenomen, ăsta e fenomenul de la noi și trebuie să te adaptezi la această nebunie din fotbalul nostru. Nu e ușor să gestionezi un jucător ca Mutu. Dar din ce știu, ei au această prietenie. Eu însă în fotbal văd altfel lucrurile. În fotbal nu am tată, nu am mamă, nu am frate, nu am neamuri și nu am prieteni, eu vreau să fiu profesionist. Vreau să câștig pe teren atunci când am meci și nu fac diferențe”, a precizat Moldovan.

O eventuală revenire la prima reprezentativă depinde în mare măsură de motivația pe care o va avea la Petrolul, este de părere Moldovan. „Vom vedea dacă va mai avea capacitatea necesară de a mai reveni în circuitul echipei naționale. El este un jucător valoros, de mare talent, dar totul ține numai de motivația lui”, a explicat Viorel Moldovan.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă