Viorel Ion și Romeo Bunică și-au deschis o afacere în care au atras și câțiva jucători! Cu ce se ocupă cei doi antrenori, la șase luni după ce au fost suspendați din fotbal

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Nov. 2016, 11:44 Actualizat: 10 Nov. 2016, 12:14 Liga 2

Pe 25 mai 2016, Comisia de Etică și Disciplină din cadrul FRF lua una dintre cele mai grele decizii din istoria recentă a sportului românesc. Trei antrenori și 14 jucători de la Gloria Buzău erau practic șterși de pe fața fotbalului după ce oficialii FRF au descoperit că făceau parte dintr-o mafie transfrontalieră care făcea blaturi în Liga 2. Printre ei se numărau Viorel Ion, fost fotbalist la Steaua și Rapid, și „celebrul” Romeo Bunică.

La mai puțin de șase luni distanță din momentul în Comisia de Etică și Disciplină de la FRF dicta amenzi de peste 200.000 de euro și nu mai puțin de 174 de luni de suspendare, viețile celor implicați în cel mai mare scandal de blaturi din fotbalul românesc s-au schimbat dramatic și nu mai au nimic în comun cu fotbalul. Cel puțin așa spune Viorel Ion, omul ajuns, la fel ca foștii săi elevi, într-o situație foarte grea.

Fost candidat pentru postul de primar al Buzăului, Viorel Ion s-a apucat de agricultură și nu a uitat să le ofere o mână de ajutor și fotbaliștilor alături de care a fost acuzat că a blătuit meciuri pe vremea când se aflau la Gloria Buzău. Deja fostul antrenor continuă să se considere nevinovat și spune că intrarea în politică i-a atras suspendarea pentru blaturi: „Îmi pare rău că nu am fost suspendat în urmă cu mai mulți ani, că așa nu mai pierdeam banii în fotbal. La ora asta, fotbalul nu mă mai interesează! În total sunt 17 familii afectate de această decizie, sunt terminate. Nu vreau să treacă nimeni prin ce trec oamenii ăștia. Am fost un fraier, că nu am înțeles cu ce se mănâncă politica, că dacă nu candidam la primărie altfel stăteam de vorbă acum. Îmi doresc ca acesți fotbaliști să poată să-și continue activitatea sportivă, dar mulți au decis să se lase. Norocul nostru este că am făcut blaturile alea și acum avem bani la saltea. Banii pe care i-am luat noi din blaturi să-i aibă ei toată viața lor!

Nu mai pot avea încredere în nicio persoană din România. Credeți că dacă mâine îmi găsesc o echipă, că m-au sunat, care să-mi dea un salariu, o să-i văd? Vă spun că nu. Nu pot să-mi fac un credit la bancă pentru că am datorii cu acel PFA”, a spus Viorel Ion, pentru postul de radio Sport Total FM.

De la erou la „omul cu semănătoarea”

Al doilea cel mai cunoscut nume de pe lista suspendaților de la Gloria Buzău este cel al lui Romeo Bunică. Ajuns între timp la 42 de ani, fostul antrenor secund al lui Viorel Ion a devenit celebru în România în sezonul 2007-2008, când îmbrăca tot tricoul Gloriei Buzău. Atunci, mijlocașul marca din lovitură liberă în prelungirile meciului dintre Steaua și Gloria, considerată atunci „sora mai mică” a clubului lui Gigi Becali, iar reușita sa declanșa un scandal imens, finanțatorul Stelei ordonând ca Bunică să fie trimis în Liga 3, la Râmnicu Sărat, după ce acesta egala la 1 și priva gruparea roș-albastră de două puncte importante.

La opt ani distanță, Bunică face parte din „echipa de lucru” a lui Viorel Ion și, potrivit spuselor antrenorului, este omul care „ghidează” semănătoarea în noul proiect imaginat de primul antrenor român acuzat că face parte dintr-o mafie internațională care se ocupă cu trucarea de meciuri: „Am rămas fără mașină, nu am nimic, călătoresc cu taxiul. Dau câte 5 lei. Asta e. Împreună cu prietenul meu bulgar, care m-a ajutat să bag bani la echipă, ne-am apucat de agricultură, ca să trăim! Am luat și câțiva jucători cu mine. Eu lucrez pe combină, unul e pe tractor, Romeo Bunică e pe semănătoare, că nu ne e frică de muncă”, a mai spus Ion Viorel.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Nov. 2016, 11:44 Actualizat: 10 Nov. 2016, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă