Viitorul Rapidului s-a decis: planul de reorganizare a fost aprobat!

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 21:52 Liga 2
Viitorul Rapidului s-a decis:** planul de reorganizare a fost aprobat!

UPDATE 21:04 Planul de reorganizare al clubului FC Rapid a fost aprobat, astfel că gruparea giuleșteană a scăpat de faliment, a declarat unul dintre acționari, Nicolae Cristescu, luni seară, la Pro Rapid, la finalul adunării creditorilor.

”Planul de reorganizare a fost aprobat, le mulțumesc tuturor jucătorilor actuali, dar și foștilor jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Nu a fost greu să-i convingem. Vineri, la tribunal va fi o formalitate. Până atunci nu pot spune cifre și nume”, a declarat Cristescu pentru Mediafax.

Rapid risca falimentul dacă planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariații și categoria speciali.

Împotriva planului de reorganizare a fost statul, în timp ce chirografarii, salariații (63 la sută din aceștia) și cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.


UPDATE 20:04 Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat cu un scor de 3-1. Clubul din Giulești a scăpat de faliment.


UPDATE 18:56 Trei dintre foștii jucători cu creațe mari sunt de acord să voteze planul. Aceștia sunt Codrea, Apostol și Surdu.


Rapid riscă falimentul dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariații și categoria speciali.

În acest moment scorul este de 2-1 pentru aprobarea planului fiind de acord chirografarii reprezentați de Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir și „specialii” – furnizorii; aceștia din urmă sunt de acord pentru că își vor recupera o parte din datorii.

Împotriva planului este statul care pierde o sumă importantă de bani. Salariații sunt cei care vor decide soarta Rapidului de votul lor depinzând dacă planul va fi aprobat sau nu.

Ședința începe la ora 17:00 la baza Pro Rapid.

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 18 Nov. 2013, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă