Viitorul Pandurii a pierdut toate meciurile din 2024 și a ajuns tocmai pe locul 13, după ce a iernat pe poziție de play-off. Călin Cojocaru, după eșecul cu CSM Slatina: “Nimic nu merge”

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2024, 11:54 Liga 2

Deși intrase în pauza de iarnă de pe locul al 6-lea, ultimul calificabil în play-off, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ajuns, după doar trei etape jucate în 2024, tocmai pe poziția a 13-a.

Gorjenii au pierdut toate meciurile din acest an, în contextul în care suferiseră doar două înfrângeri în primele 15 etape. Au urmat însă eșecurile cu CSC Șelimbăr (0-3) și Steaua (0-5), iar echipa antrenată  de Călin Cojocaru a fost învinsă, sâmbătă, 9 martie, pe teren propriu, și de CSM Slatina, scor 1-2.

Viitorul Pandurii, la al treilea eșec la rând în 2024, cu CSM Slatina

Meciul de la Târgu Jiu a început cum nu se putea mai rău pentru gazde, care s-au văzut conduse încă din minutul 11, după o gravă greșeală a unuia din cele două achiziții din această iarnă, Idrissou Toure. Fundașul togolez a trimis imprudent balonul către propriul portar, Geantă a încercat să degajeze, dar a respins direct în Robert Riza, iar mingea a ricoșat în plasă.

Golgheterul Alex Gîrbiță a egalat în minutul 37, cu un șut plasat, din 14 metri, la colțul lung, și a devenit primul marcator din acest an al gorjenilor, dar CSM Slatina a intrat în avantaj la pauză, după reușita lui Călin Toma, din minutul 45.

Viitorul Pandurii a început în forță partea secundă și putea egala prin nou-intratul Răzvan Vulpe, care a lovit transversala cu un șut-centrare, în minutul 52, iar, 10 minute mai târziu, balonul trimis puternic de acesta a fost respins în corner de Velcu. Dragoș Popa (65) l-a remarcat și el pe portarul Slatinei, după care Viitorul Pandurii n-a mai avut forța să pună în pericol poarta adversă și a pierdut derby-ul Olteniei.

Eșecul i-a trimis pe gorjeni tocmai pe poziția a 13-a, cu 23 de puncte. CSM Slatina a ajuns la 24 de puncte și a urcat pe locul 12.

Călin Cojocaru: ”Adversarul a stat la cutie și a profitat de greșelile noastre ireale”

Rezultatul l-a supărat pe antrenorul Călin Cojocaru, care a pus înfrângerea și pe seama faptului că echipa sa a avut puține zile la dispoziție pentru a pregăti acest meci, spre deosebire de CSM Slatina.

”Nu cred că a fost așa slabă prestația noastră. Cred că ne-am creat ceva ocazii. Am pasat mai mult ca adversarul, am avut atitudine. Adversarul pur și simplu a stat la cutie și a marcat pe greșelile noastre ireale. Acesta e fotbalul. Am avut o grămadă de situații, dar n-am fost lucizi în fața porții. Mai puneți la socoteală că am avut 3 zile de odihnă. Noi am jucat marți seara la București, am venit de pe drum, adversarii au jucat sâmbăta trecută”, a precizat antrenorul Călin Cojocaru.

  • Runda trecută, CSM Slatina a jucat sâmbătă, acasă (0-0 cu CSM Reșița), iar Viitorul Pandurii a evoluat marți seară, la București (0-5 cu Steaua).

”În prima parte a sezonului stăteam foarte bine în teren”

Acesta a acuzat și lipsa maturității de la nivelul lotului, unele accidentări, dar și bugetul limitat al clubului.

”Nu merge nimic. Când pierzi de asemenea manieră nu ai ce să spui, dar nu vreau să mă plâng. Nu am ce să le zic băieților decât că, dacă vor ceva de la ei, trebuie să se schimbe ei în primul rând, să dea totul pentru un viitor mai bun. Avem un lot foarte tânăr, iar când lipsesc 2-3 jucători, jucători maturi, lucrul acesta se vede. Înainte stăteam foarte bine în teren, nu dădeam spații adversarului, eram foarte agresivi. Nu e ușor să creezi o echipă în 6 luni, cu un buget limitat. Noi ne-am exprimat foarte bine în prima parte a campionatului. Am muncit bine, dar am avut ghinionul să se accidenteze trei jucători înainte de primul meci și s-a rostogolit totul, ca să zic așa. Mă uit în spatele meu și văd echipe ca FC Argeș și Chiajna, cu bugete ireale pentru noi. Şi eu, și băieții, cu siguranță ne doream și ne dorim mai mult, dar fotbalul depinde de anumite situații, de anumiți factori”, a spus Cojocaru.

Viitorul Pandurii, în eșecul cu CSM Slatina: Rob. Geantă – Jozic, Bîrzu, Toure (Vulpe 46′), Dav. Savu – Nikpalj (Alb. Voinea 73′), Brînzan (cpt.), Tiihonen, Gîrbiță – Andreaș (Ed. Croitoru 46′), Dr. Popa. Rezerve neutilizate: Lupescu – Lupulescu, Moisie, Godja, R. Cojocaru, Nic. Geană.

În ultima etapă a sezonului regular, Viitorul Pandurii va juca, în deplasare, la Gloria Buzău (locul 4, 31 puncte), echipă care are nevoie de victorie pentru a fi sigură de accederea în play-off.

Foto: Cătălin Pasăre / Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-trecut-fara-probleme-de-csm-alexandria-19302224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-stia-ce-avea-sa-se-intample-in-csm-resita-gloria-buzau-19302209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-pierdut-si-partida-contra-corvinului-hunedoara-19302197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2024, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă