Viitorul Pandurii, cea mai slabă echipă în 2024 din Liga 2: a pierdut al cincilea meci consecutiv. Călin Cojocaru a fost internat la spital în această săptămână

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2024, 12:33 Liga 2
Viitorul Pandurii, cea mai slabă echipă în 2024 din Liga 2: a pierdut al cincilea meci consecutiv. Călin Cojocaru a fost internat la spital în această săptămână

Viitorul Pandurii continuă seria negativă din 2024.

După ce a pierdut toate meciurile jucate în acest an în sezonul regular, echipa antrenată de Călin Cojocaru a fost învinsă și în prima etapă din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, scor 0-2, la Târgu Jiu, cu Steaua, echipă de la care a încasat și un 0-5 la București, în data de 5 martie.

Viitorul Pandurii a pierdut cu Steaua și în play-out-ul Ligii 2

Gorjenii, care încheiat meciurile din 2023 pe locul 6 în sezonul regular, calificabil în play-off, au avut o nouă evoluție modestă în 2024 și n-au reușit să pună probleme adversarilor.

Steaua a deschis scorul în minutul 16, prin Stephan Drăghici, cu un șut plasat, din interiorul careului, din pasa lui Chipirliu. Oaspeții au lovit și transversala, în minutul 24, prin Rareș Enceanu, dar cea mai mare ocazie a avut-o noul căpitan Rober Sierra, care, din doar 5 metri, a trimis balonul peste poartă. Bogdan Chipirliu n-a greșit ținta din poziție similară și în minutul 64 a dus scorul la 2-0.

Jucătorii lui Călin Cojocaru n-au avut replică și singurul șut pe spațiul porții din partea secundă l-au avut de-abia în minutul 85, prin nou-intratul Moisie. S-a încheiat 0-2 și gorjenii au golaveraj 1-17 în acest an. Singura echipă din Liga 2 care mai are înfrângeri pe linie în 2024 este Progresul Spartac, dar bucureștenii se pot ”lăuda” cu golaveraj 1-13.

Etapa viitoare, gorjenii vor întâlni Progresul Spartac, în deplasare, echipă care a acumulat un singur punct pe parcursul acestui sezon. Viitorul Pandurii are 23 de puncte, cu 7 mai mult decât CS Tunari, echipă care încă mai speră în salvarea de la retrogradare.

Călin Cojocaru acuză probleme cardiace

La finalul partidei cu Steaua, antrenorul Călin Cojocaru a precizat că n-a putut pregăti echipa în săptămâna premergătoare jocului, din cauza unor probleme medicale.

”Mulțumesc staffului că s-a ocupat de pregătirea echipei în aceste zile, eu fiind internat în spital, la cardiologie. Din păcate, în 2024 echipa nu arată foarte bine. Motivele sunt multiple. Cauzele se știu, nu mai are rost să le spun. Avem un lot foarte tânăr și nu mai reușim să avem aceeași cadență, aceeași disciplină tactică. Luăm goluri foarte ușor. Am jucat, într-adevăr cu o echipă Steaua foarte bună, care ne-a bătut însă fără să opunem prea mare rezistență. Rezultatele au fost în favoarea noastră (n.r. – referitor la faptul că CS Tuneri a pierdut cu Chindia), ne-a ajutat Dumnezeu, dar trebuie să ne ajutăm și noi. Meciul următor e foarte important pentru noi. Trebuie să-l câștigăm neapărat. Apoi mai avem patru etape și trebuie să fim foarte atenți. Zona periculoasă nu e nici departe, dar nici aproape”, a precizat Cojocaru.

  • 0-3 cu CSC Șelimbăr, 0-5 cu Steaua, 1-2 cu CSM Slatina, 0-5 cu Gloria Buzău și 0-2 cu Steaua sunt rezultatele echipei Viitorul Pandurii în 2024
  • În prima parte a campionatului, gorjenii au înregistrat doar două înfrângeri în 15 etape și intraseră în pauza de iarnă de pe locul al 6-lea.

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-viitorul-pandurii-19304410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2024, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă