Viitorul Pandurii s-a salvat matematic de la retrogradare după victoria cu Chindia! Călin Cojocaru a evitat să vorbească despre ce urmează pentru el și club

Mircea OGLINDOIU 14 Apr. 2024, 00:35 Liga 2

De doar două victorii în 2024 a avut nevoie Viitorul Pandurii Târgu Jiu ca să se salveze matematic de la retrogradare!

După ce pierduse primele cinci jocuri din acest an, echipa gorjeană a reușit două victorii consecutive în play-off, prin care şi-a asigurat, din punct de vedere sportiv, menținerea în Liga 2, înaintea ultimelor patru etape rămase de disputat din play-out-ul actualului sezon.

Victorioasă runda precedentă, cu 3-1, în deplasarea de pe terenul celei mai slabe echipe din Liga 2, Progresul Spartac, gruparea antrenată de Călin Cojocaru a reușit să învingă sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 3-a din play-out-ul Ligii 2, Grupa B, Chindia Târgoviște, cu scorul de 1-0.

Viitorul Pandurii a învins Chindia și și-a asigurat menținerea în Liga 2

Dâmbovițenii au controlat prima repriză și doar intervențiile portarului Robert Geantă la șuturile lui Boțogan (2, 24) și Fedele (9) au făcut ca Chindia să nu deschidă scorul. A făcut-o, în schimb, Viitorul Pandurii, contrar cursului jocului, prin lovitura de cap a lui Claudiu Moisie, în minutul 29, după cornerul de pe partea dreaptă de atac, executat de Alex Gîrbiță.

Partea secundă a fost și mai modestă, iar cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Dragoș Popa, al cărui șut, de la 20 de metri, din minutul 56, a fost respins cu dificultate de portarul Iustin Popescu.

S-a încheiat 1-0 și Viitorul Pandurii s-a desprins la 12 puncte de urmăritoarea CS Tunari. Ilfovenii au un meci mai puțin disputat și pot, în cel mai fericit caz, egala la puncte pe gorjeni, în situația în care aceștia pierd toate meciurile rămase de disputat din acest play-out, dar principalul criteriu de departajare îl reprezintă punctele acumulate în sezonul regular, astfel că din Grupa B se știu deja echipele retrogradate.

Călin Cojocaru, după succesul cu Chindia: ”Am practicat un joc solid, agresiv”

Deși a salvat echipa de la retrogradare, antrenorul de la Viitorul Pandurii nu s-a arătat prea entuziasmat după victoria cu Chindia și a evitat să vorbească despre planurile pentru noul sezon.

A folosit, în mare parte, ”repertoriul” utilizat după fiecare victorie, indiferent de adversarul întâlnit!

”Vreau să-i felicit pe baieți pentru atitudine, pentru modul cum s-au prezentat, au arătat forță, au arătat agresivitate! Am arătat că suntem puternici și că rezultatele din prima parte a sezonului nu au fost o întâmplare (n.r. – Viitorul Pandurii intrase în pauza de iarnă de locul al 6-lea, dar a încheiat sezonul regular pe 16, după începutul dezastruos de an). Veneam după un rezultat pozitiv la Progresul Spartac și am practicat un joc solid, agresiv, cu Chindia! Nu cred că le-am dat adversarilor prea multe șanse, chiar dacă în unele momente ne-au presat”, a precizat Călin Cojocaru.

”Schimbarea de atitudine a venit de la toți jucătorii”

Etapa trecută, echipa sa reușise, în premieră pentru acest sezon, să marcheze trei goluri, iar, cel puţin la nivel declarativ, antrenorul Cojocaru a spus ca e cu gândul, în zilele următoare, doar la jocul cu CSM Slatina. ”Mai avem încă tre jocuri, iar obiectivul este să câștigăm tot ce se poate. Ne focusăm pe următorul meci, de la Slatina. De luni suntem concentrați pe acea partidă, fiindcă e o echipă bună și ne așteaptă un joc greu. Eu încerc tot timpul să construiesc, dar nu vreau să vorbesc despre ce va fi (n.r. – referitor la sezonul următor). Moralul este foarte bun. Venim după o victorie la Spartac, chiar dacă e echipa de ultimul loc, e o echipă incomodă. Am reușit să marcăm trei goluri, lucru pe care nu-l reușisem până atunci. Acum am bătut Chindia, o echipă grea, o echipă puternică. Schimbarea de atitudine a venit de la toți jucătorii”, a completat Cojocaru.

De partea cealaltă, antrenorul Chindiei, Diego Longo, a refuzat să vină la interviurile de după joc.

Viitorul Pandurii joacă la Slatina în următoarea rundă

În sezonul regular, Viitorul Pandurii și Chindia remizaseră, în data de 4 noiembrie 2023, în etapa a 12-a, scor 0-0 pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Gazonul stadionului din Târgu Jiu se afla la vremea respectivă în lucrări de reabilitare.

După prima victorie de pe teren propriu din 2024, scor 1-0 cu Chindia, Viitorul Pandurii a rămas pe 3 în clasamentul Grupei B din play-out-ul Ligii 2, dar s-a distanțat la trei puncte de CSM Slatina și s-a apropiat la două de echipa din Târgoviște.

În runda a 4-a, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Slatina, echipă care are nevoie de un punct pentru a-și asigura și ea menținerea și a încheia orice necunoscută în această Grupă B.

Foto: Cătălin Pasăre / Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-out-liga-2-etapa-3-la-finalul-celor-sase-meciuri-care-incep-la-ora-1100-am-putea-cunoaste-si-ultimele-doua-retrogradate-din-acest-sezon-19307402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-a-pierdut-la-dej-si-inca-nu-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19307481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-condus-la-chiajna-dar-a-pierdut-contra-concordiei-19307525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-invins-csc-dumbravita-si-e-la-noua-puncte-de-salvare-19307537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-invins-metaloglobus-si-s-a-salvat-de-la-retrogradare-19307527

Mircea OGLINDOIU 14 Apr. 2024, 00:35 Liga 2
Pe aceeași temă