Viitorul Deltei Tulcea nu este nici la Consiliul Județean!

Marius ANGHEL 28 Jul. 2013, 15:26 Liga 2
Viitorul Deltei Tulcea** nu este nici la Consiliul Județean!

*Apăsat de corecțiile financiare de 140 de miliarde de lei vechi, „Județul” nu poate susține singur echipa de fotbal *„Dacă vine cineva cu bani să susținem și noi pe lângă, cu atât mai bine”, declară Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea

Dacă Primăria Tulcea a hotărât, în sfârșit, după o serie de contraperformanțe ale clubului de fotbal Delta să învestească anul acesta în ceea ce ar fi trebuit să fie temelia unei echipe de fotbal și anume infrastructura, cu peste un milion de euro alocați pentru modernizarea stadionului Delta (o suprafață de joc nouă cu sistem de încălzire a gazonului și o nouă construcție la tribuna a doua pentru a acoperi necesarul de spații tehnice la nivelul cerințelor Ligii I), Consiliul Județean Tulcea era „barca de salvare” pentru clubul tulcean de Liga a II-a.

Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune și asta pentru că bugetul Județului Tulcea a fost „văduvit” anul acesta de 140 de miliarde de lei vechi, reprezentând corecții financiare la proiectele implementate de fosta conducere, cu bani europeni. Mai mult, istoria recentă a clubului tulcean arată că în fiecare sezon în care a existat un parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Tulcea, echipa a pro­movat, spre deosebire de anii în care toată apăsarea asigurării bugetului a căzut pe umerii Primăriei. Chit că Primăria Tulcea a fost de multe ori mai mult decât generoasă cu fotbalul, în speranța unei promovări istorice în Liga I care ar fi adus și orașului Tulcea presti­giul unor comune gen Brănești sau Chiajna.

„Vreau să fiu foarte tranșant: Consiliul Județean Tulcea a alocat anul acesta o sumă din care s-au dat vreo trei miliarde și jumătate până în momentul de față. Echipa de fotbal a fost susținută, în mare măsură, de Primăria Tulcea, și înțeleg că Primăria nu mai poate să mai susțină, nu mai vrea să se mai implice în acest sport, în fotbal. Eu mi-aș fi dorit să mă implic în acest sport, dar am spus-o de prea multe ori: pe alte coordonate și cu alți oameni. Se pot supăra unii care ascultă ce spun acum, dar eu cred că și tulcenii s-au săturat să cheltuim sume importante și să terminăm la limită, sub linie, să stăm tot timpul în eșalonul doi pe sume pe care stau uneori echipe în Divizia A. Trebuie să și recunosc în același timp că, în mod special, în acest an, ca să fiu mai clar, datorită corecțiilor financiare pe care le-am primit noi, Consiliul Județean, bugetul a fost slăbit în mod destul de serios. Când ai corecții de 140 de miliarde, nu-i o poveste la îndemâna oricărui Consiliu Județean și, de ce să nu recunosc, ne-a dezechilibrat din punct de vedere al proiecțiilor pe care noi le aveam atât în sport și nu numai în sport. Este momentul critic acum, perioada aceasta de un an, să spunem. Este exclus în 2013 ca, eu știu, Consiliul Județean să se implice singur. Pentru că nu poate și am spus de ce! Dacă vine cineva cu bani să susținem și noi pe lângă, cu atât mai bine, dar singura variantă viabilă, dacă ar fi doar bani publici, e să fie un parteneriat cu Primăria”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Sursa: Tulcea Sport

Marius ANGHEL 28 Jul. 2013, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă