VIDEO | Ionuț Voicu și-a anunțat retragerea de la Rapid. Ultimul meci pe care vrea să-l dispute căpitanul echipei giuleștene și ce nu își dorește să facă apoi, deși i s-a propus: ”Pentru mine e prea mult”

Andreea VISU 30 Mar. 2021, 09:43 Liga 2

Ionuț Voicu (36 de ani), căpitanul echipei Rapid, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, luni seară, 29 martie, și a vorbit despre viitorul său.

Fundașul a anunțat că în vara acestui an va renunța la cariera de jucător și nimic nu îl poate convinge să se răzgândească.

”Contractul meu cu Rapid va rămâne pe viață, dar în suflet. În vară, îmi doresc din toată inima ca eu să dau Rapidului și el să îmi dea mie o promovare. În vară, mă voi retrage. Nu, nu mai am de gând să continui. Consider că atât cât am putut, am făcut. E momentul să pun stop. Îmi doresc ca la vară să promovez. Ce poate fi mai frumos decât să te retragi și 10-15 minute cred că o să intru și eu pe noul Giulești să joc”, a spus Ionuț Voicu la ProSport LIVE.

Ionuț Voicu va avea parte de un meci de retragere de la Rapid pe noul stadion din Giulești

Vicepreședintele Rapidului, Andrei Nicolescu, a urmărit emisiunea și i-a transmis prompt lui Ionuț Voicu printr-un comentariu pe Facebook.

”O să aibă un meci de retragere în Liga 1. Merită așa ceva!”, a scris Andrei Nicolescu.

”Îi mulțumesc! Important e să ajungem în Liga 1 și facem”, a fost răspunsul lui Ionuț Voicu.

Voicu a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 15 meciuri. În ediția trecută a acestui campionat a prins 21 de meciuri pentru giuleșteni. În cariera sa a mai evoluat pentru FC Argeș, FCM Alexandria, Inter Gaz București, FC Brașov, CS Mioveni, Poli Iași și Gaz Metan Mediaș. Pentru Rapid, vechea societate, a jucat și în perioada 2012-2015. La actuala echipă giuleșteană joacă din 2018.

Victor Angelescu i-a propus să rămână în cadrul clubului, însă Voicu nu vrea să fie antrenor

Fotbalistul a dezvăluit că patronul Victor Angelescu i-a propus deja să rămână în cadrul clubului, după retragere, însă nu se gândește să înceapă o carieră în antrenorat.

”Am vorbit cu Victor, i-am spus că nu mă grăbesc. Ei mi-au întins o mână, să rămân lângă ei. Nu știu ce. Antrenor nu îmi place, pentru mine e prea mult. Să vedem dacă găsim o variantă să rămân lângă echipă”, a mai spus Ionuț Voicu.

Ionuț Voicu, dezvăluiri despre discuțiile jucătorilor de la Rapid cu suporterii

Căpitanul echipei din Giulești a dezvăluit că jucătorii au fost băgați în ședință de către suporteri în momentul în care a putut fi observată o scădere de formă, însă aceștia nu au fost agresivi, ci au încercat să îi facă pe fotbaliști să înțeleagă cu ce atitudine trebuie să îmbrace tricoul Rapidului.

”Au vorbit destul de calm. Noi, ăștia mai vechi, am trăit mai multe ședințe la Rapid, dar de data asta au fost calmi, obiectivi, au transmis ce își doresc de la noi, ce vor, vor doar să intrăm pe teren și să luptăm, să dăm totul, să facem tot ce putem noi. Asta e, luăm bătaie, nu e niciun fel de problemă, numai ca ei să simtă că dăruirea noastră din teren să fie la cote maxime.

Rapidiștii vor performanță, nu au avut foarte multe, din păcate, în istoria noastră, dar la fiecare meci ei cer să intri și să dai totul, să te vadă că faci tot ce depinde de tine ca acel meci să îl câștigi.

O să urmeze o perioadă foarte grea și trebuie să fim uniți și noi, și suporterii, și conducerea, pentru că știm cât de exigenți sunt suporterii și câteodată ne lovim de chestia asta. Eu îmi doresc locul 1, dar nu mai contează, important e să promoveze echipa. Eu cred că la baraj o să fie foarte greu pentru orice echipă din Liga 2. Eu cred că toate echipele din play-off au șanse reale la promovare. Atât timp cât sunt 2-3 puncte diferență, nu văd de ce nu s-ar gândi și Mioveni, și Csikszereda”, a mai spus Ionuț Voicu la ProSport LIVE.

Rapid începe play-off-ul cu 33 de puncte, ca CS Mioveni, și cu un meci în deplasare la Miercurea Ciuc

Rapid va juca în play-off-ul Ligii 2 pentru a promova în Liga 1. Le va avea adversare pe ”FC U” Craiova (35 puncte), Dunărea Călărași (34 puncte), CS Mioveni (33 puncte), FK Csikszereda și ASU Poli (ambele cu 32 de puncte). Giuleștenii au 33 de puncte, acestea fiind menținute din sezonul regular.

În urma tragerii la sorți, Rapid va avea următorul program în tur, cu meciuri cu: FK Csikszereda (deplasare), Dunărea Călărași (acasă), ASU Poli (deplasare), ”FC U” Craiova (deplasare) și CS Mioveni (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-isi-afla-astazi-programul-din-play-off-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-1100-19176565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidului-au-facut-spectacol-in-afara-stadionului-metaloglobus-in-timpul-si-dupa-jocul-in-urma-caruia-giulestenii-au-obtinut-calificarea-in-play-off-ul-ligii-2-foto-si-video-19176534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-lacrimi-de-tristete-dupa-ce-a-dus-rapid-in-play-off-dedic-aceasta-victorie-mamei-antrenorul-o-noua-reactie-in-rima-si-mesaj-de-multumire-pentru-fani-de-vrea-19176358

Andreea VISU 30 Mar. 2021, 09:43 Liga 2
Pe aceeași temă