Show pirotehnic în fața casei lui Ionuț Voicu! Ultrașii Rapidului i-au făcut o surpriză căpitanului giuleștenilor în ziua în care s-a retras din cariera de fotbalist | VIDEO

Victor VRÎNCEANU 24 May. 2021, 11:09 Diverse

Ionuț Voicu a pus ghetele în cui la aproape 37 de ani (îi sărbătorește pe 2 august), iar fanaticii suporteri rapidiști l-a celebrat pe fundașul dreapta cum se cuvine. Aceștia au mers în miez de noapte în fața casei lui căpitanului giuleștenilor din ultimele sezoane și au făcut un spectacol de zile mari pentru cel care a pus serios umărul la întoarcerea Rapidului în elita fotbalului românesc.

Rapid a promovat matematic în Liga 1 cu o etapă înainte de final, așa că eșecul de duminică cu CS Mioveni, scor 0-1, n-a mai contat. Jocul cu trupa lui Alexandru Pelici a fostul ultimul din cariera fundașului dreapta Ionuț Voicu. Deși nu a jucat, acesta a fost prezent pe foaia de joc, iar înainte de fluierul de start al partidei a fost omagiat de giuleșteni.

Voicu a declarat în nenumărate rânduri că visul său cel mai mare este să promoveze cu Rapid în Liga 1, după care se va retrage. Odată atins obiectivul, acesta și-a anunțat retragerea, iar suporterii giuleșteni, în frunte cu șeful galeriei, Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, i-au pregătit o surpriză fotbalistului.

”Voicu este unul dintre noi! E felul nostru de a-i mulțumit!”

Ultrașii s-au deplasat duminică seara la casa lui Voicu, unde au făcut un spectacol pirotehnic, i-au scandat numele lui Ionuț Voicu, dar și al Rapidului.

Contactat de ProSport, ”Bocciu” a dezvăluit motivul pentru care suporterii și-au luat la revedere în acest fel de la fostul căpitan al vișiniilor. ”Ion a fost și este unul dintre noi! A revenit la Rapid când echipa era în ligile inferioare, deși mai putea să joace fără probleme în Liga 1. Noi nu avem cum să uităm asta și îl vom respecta mereu. Gestul nostru este mic, dar plin de însemnătate. Ne iubim gloriile și le respectăm! Ăsta a fost felul nostru de a-i mulțumi lui Ion pentru tot ce a făcut la Rapid”, a declarat ”Bocciu” pentru ProSport.

  • 19 meciuri a jucat Ionuț Voicu în acest sezon de Liga 2 pentru Rapid. Semna cu giuleștenii în februarie 2018, când erau în Liga a 4-a, după ce clubul o lua de la zero. A mai jucat pentru Rapid și în perioada 2012-2015, în Liga 1 și Liga 2.
  • 137 de meciuri a jucat Ionuț Voicu pentru Rapid, all-time, la începutul meciului cu CS Mioveni primind un tricou cu acest număr pe piept, cât și cu mesajul: ”Mulțumim, căpitane!”.

  • În cariera sa, Ionuț Cosmin Voicu a jucat pentru FC Argeș, FCM Alexandria, Inter Gaz București, FC Brașov, CS Mioveni, Rapid, CSMS Iași, Gaz Metan Mediaș și din nou Rapid.

”Ionuț Voicu și-a câștigat indubitabil locul alături de fotbaliștii emblematici ai Giuleștiului și va rămâne acolo pentru totdeauna.
Numele tău va fi mereu iubit, respectat, și luat drept exemplu pentru generațiile viitoare care vor avea onoarea să reprezinte Rapid București.
Mulțumim, Ionuț Voicu!”
Peluza Nord – Rapid București

Voicu a anunțat că se retrage din fotbal încă din martie!

Deja fostul căpitan al Rapidului a fost prezent în cadrul emisiunii ProSport LIVE, în luna martie. Voicu a dezvăluit atunci că e decis de mai multă vreme să renunțe la cariera de jucător și că este posibil să joace pe noul Giulești în prima ligă doar câteva minute.

”Contractul meu cu Rapid va rămâne pe viață, dar în suflet. În vară, îmi doresc din toată inima ca eu să dau Rapidului și el să îmi dea mie o promovare. În vară, mă voi retrage. Nu, nu mai am de gând să continui. Consider că atât cât am putut, am făcut. E momentul să pun stop. Îmi doresc ca la vară să promovez. Ce poate fi mai frumos decât să te retragi și 10-15 minute cred că o să intru și eu pe noul Giulești să joc”, a spus Ionuț Voicu, la ProSport LIVE.

Rapid a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 2, cu 49 de puncte, sub ”FC U” Craiova (54 de puncte), campioana acestei ediții de campionat. Aceste două echipe au promovat direct în Liga 1. CS Mioveni (48 puncte) și Dunărea Călărași (44 puncte) au terminat pe locurile 3, respectiv 4 și vor juca la barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu FC Hermannstadt, respectiv FC Voluntari. FK Csikszereda (42 puncte) și ASU Poli Timișoara (41 puncte) au fost ultimele în play-off.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-rapid-meciul-care-deschide-ultima-etapa-de-play-off-din-liga-2-incepe-de-la-ora-1230-doar-argesenii-mai-au-o-miza-19186442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-rapidului-refuza-sa-revina-pe-stadioane-in-conditiile-impuse-de-autoritati-si-frf-comunicatul-transant-al-peluzei-nord-nu-vrem-sa-incurajam-inegalitatea-sau-ingradirea-drepturilor-19186421

Victor VRÎNCEANU 24 May. 2021, 11:09 Diverse
Pe aceeași temă