Fost jucător la Rapid, UTA și Poli Timișoara, leșinat pe teren! A oferit momente de panică în finala AFC Odorheiu Secuiesc – CSM Slatina

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 08 Jun. 2022, 20:38 Liga 3
Fost jucător la Rapid, UTA și Poli Timișoara, leșinat pe teren! A oferit momente de panică în finala AFC Odorheiu Secuiesc - CSM Slatina

Momente de panică în una din finalele pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Confruntarea dintre AFC Odorheiu Secuiesc și CSM Slatina a fost marcată, în special, de un episod din minutul 77, în care a fost nevoie de intervenția medicilor și chiar a uneia dintre ambulanțele prezente la meci.

Alexandru Pop a leșinat pe teren în returul barajului AFC Odorheiu Secuiesc – CSM Slatina 

Totul s-a întâmplat într-un moment în care scorul era 1-1, iar AFC Odorheiu Secuiesc tocmai avusese o aruncare de la margine. Alexandru Pop (foto), jucătorul gazdelor, a început să se simtă rău, iar inițial s-a aplecat cu mâinile pe genunchi și i-a spus unui coleg aflat lângă el că nu e bine. Acesta din urmă l-a ținut, l-a ajutat să își mențină echilibrul, dar în cele din urmă Pop a căzut pe teren.

În secunda următoare, arbitrul Florin Andrei (Târgu Mureş) a fluierat întreruperea partidei și le-a cerut medicilor și ambulanței să intervină. Și jucătorii celor două echipe au simțit că se poate întâmpla ceva grav, astfel că au cerut și ei medicilor să se grăbească și să intervină cât mai repede cu putință, lucru care s-a și întâmplat.

E scandalos însă modul în care a reacționat la această fază arbitrul de rezervă Octavian Ciucanu (Braşov), care a văzut clar cum Pop nu se mai putea ține pe picioare și a leșinat, însă, cu toate acestea, nu a intervenit prompt să lase echipa medicală să intre pe teren pentru a-i sări în ajutor jucătorului. Cum arbitrul central se afla în partea opusă terenului de joc, cu spatele la locul în care era Pop, Ciucanu a așteptat mai întâi ca Andrei să întrerupă partida și abia apoi a permis celor de pe margine să pătrundă pe teren. Câteva secunde care puteau fi fatale și care arată cât de nepregătiți sunt cei implicați în sport în fața unor astfel de momente.

Alexandru Pop, scos de pe teren în câteva minute și transportat la spital

Antrenorul Slatinei, Ovidiu Burcă, a început și el să se agite pe margine, iar Alexandru Cincă, jucătorul echipei din Olt, striga către banca harghitenilor: ”Scoate-l, bă, în p***a mea! E a patra oară!”. Semn că Pop nu a fost la primele momente în care s-a simțit rău, însă stafful echipei din Odorheiu Secuiesc a continuat să-l țină pe teren pe jucător.

Cadrele medicale au intervenit rapid și l-au urcat pe Alexandru Pop în ambulanță, iar la două minute de la producerea evenimentului fotbalistul formației din Odorheiu Secuiesc era în drum spre spital.

Antrenorul Mihai Ianc a schimbat imediat, iar în locul lui Pop l-a introdus pe Attila Berkeczi.

Alexandru Pop e fost fotbalist la Rapid, UTA sau Poli Timișoara

Alexandru Pop, în vârstă de 28 de ani, este fost fotbalist la echipe importante din România, precum Rapid, Minaur Baia Mare, Poli Timișoara, UTA, Gloria Bistrița. El a ajuns la AFC Odorheiu Secuiesc în vara anului trecut, de la Minaur Baia Mare.

Alexandru Pop este și câștigător al campionatului Ligii a 2-a, cu Dunărea Călărași, în sezonul 2017/2018.

În penultimul meci din play-off, în care AFC Odorheiu Secuiesc a șters pe jos cu a doua clasată din Seria a 5-a, câștigând pe teren propriu cu 8-1, Alexandru Pop marca cinci goluri pentru harghiteni.

CSM Slatina a promovat în Liga 2!

Referitor la desfășurarea partidei, scorul după primele 90 de minute a fost egal, 1-1, în urma golurilor marcate de Simo Csongor, pentru gazde, în minutul 3, și Remus Trancă, pentru oaspeți, în minutul 45+3. Dat fiind faptul că în tur a fost 0-0, confruntarea a intrat în reprizele adiționale, dar nici acolo nu s-a mai marcat și s-a trecut la loviturile de departajare.

La loviturile de departajare s-a impus CSM Slatina, cu scorul de 4 la 3, astfel că echipa olteană se întoarce în Liga 2 după un an, în timp ce cea din Odorheiu Secuiesc mai are până va reuși prima ei promovare în eșalonul secund.

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 08 Jun. 2022, 20:38 Liga 3
Pe aceeași temă