VIDEO | Adrian Iencsi vrea unitate la Rapid, jucătorii și stafful tehnic să fie încurajați după începutul modest de an: ”N-ar trebui să ardă nicio casă.” Fostul antrenor al giuleștenilor crede în accederea în play-off și vorbește despre situația lui Nicolae Grigore

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 12:49 Liga 2

Rapid a căzut în afara locurilor de play-off după rezultatele înregistrate în etapa a 18-a a Ligii 2, în care giuleștenii au pierdut pe teren propriu, la Buftea, cu 1-3 cu FK Csikszereda. Din sezonul regular mai sunt doar trei etape, iar echipa lui Nicolae Grigorea are jocuri grele.

Invitat la ProSport LIVE, Adrian Iencsi, jucător de legendă al Rapidului și fost antrenor, chiar în debutul acestui sezon, a vorbit despre situația pe care o traversează acum echipa. Fostul fundaș e de părere că jucătorilor și antrenorului principal trebuie să li se acorde încredere în continuare.

Adrian Iencsi cere unitate la Rapid: ”Ar trebui ca echipa să fie încurajată, băieții să fie încurajați, stafful tehnic. E în grafic cu calificarea în play-off”

Iencsi crede că atâta timp cât Rapid are șanse în continuare la accederea în play-off, suporterii și conducerea să nu mai pună bețe în roate și să sprijine echipa.

”N-ar trebui să ardă nicio casă, pentru că așa se întâmplă în fotbal, mai sunt și rezultate neapteptate, rezultate negative. Tocmai de aceea, în acest context, ar trebui ca echipa să fie încurajată, băieții să fie încurajați, stafful tehnic.

Îi înțeleg foarte bine pe suporteri, îi cunosc foarte bine, știu că își doresc enorm de mult ca echipa să aibă o evoluție bună, în primul rând. Nu neapărat rezultatul, dar să vadă că echipa luptă, că băieții luptă pentru o victorie. Și e normal ca fanii să fie dezamăgiți de rezultate echipei. Dar, în același timp, trebuie ca echipa să fie încurajată, pentru că e în grafic. Cu o victorie poți merge pe podium, pe locul 3, deci e o distanță foarte mică între echipele care se bat pentru play-off. Eu consider că Rapidul are în continuare un avantaj. A fost echipa care a stat în turul campionatului, când trebuia să jucăm cu Sportul Snagov, deci am stat o etapă. Acum, și cu retragerea echipei Turnu Măgurele, noi am apucat să jucăm cu ei, deci Rapid nu mai trebuie să stea, pe lângă alte echipa, care vor trebui să stea și chiar vor fi și unele derby-uri. Eu cred că Rapid, aici, are un mic avantaj. Mai sunt trei meciuri de disputat, cel de la Slobozia, acasă cu Dunărea Călărași și după aia la Metaloglobus, în care ar putea să obțină maximum de puncte. Și eu cred că au capacitatea de a obține trei victorii, pentru că valoarea lotului este una mult superioară față de celelalte competitoare din Liga 2”, a transmis Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Iencsi, despre situația lui Nicolae Grigore: ”Are cea mai mare responsabilitate, nu e ușor când nu reușești să câștigi”

Iencsi a condus Rapidul în primele șapte etape din acest sezon, apoi fiind înlocuit de interimarul Mihai Iosif, care acum îi este secund lui Nicolae Grigore. După eșecul cu Csikszereda, Iosif a oferit declarații despre meci, spunând despre Grigore că este ”surmenat”.

”I se poate întâmpla oricărui antrenor, pentru că trăiește la intensitate maximă, își dorește foarte mult și probabil că… acum nu știm dacă el, într-adevăr, s-a simțit rău. Poate că nu a avut puterea să vorbească. Nu știu, doar ei știu foarte bine”, a spus Iencsi despre această întâmplare.

Totodată, legenda Rapidului a vorbit și despre alegerea conducerii privind numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor, dacă acesta are experiența necesară pentru a conduce echipa giuleșteană către Liga 1. Iencsi a filozovat puțin pe acest subiect.

”Noi cred că gândit total greșit. Când un antrenor lucrează foarte mult la nivelul Ligii a 2-a, a 3-a și, după aia, are ocazia să antreneze la Liga 1, se spune că, domnule, ai adus un antrenor de la Liga a 2-a sau de la Liga a 3-a. Când antrenezi direct în Liga 1, fără să ai o experiență, domnule, că nu și-a făcut rodajul, că nu a antrenat nici în Liga a 2-a și nici în Liga a 3-a și tot așa. Pentru un antrenor, e foarte greu să capete experiență ca după aia să antreneze la un nivel cel mai înalt. Rezultatele proaste le poate avea și un antrenor cu foarte mare experiență sau cu rezultate remarcabile în trecut. Depinde de situații, de conjunctură. Eu cred că mai ales antrenorii tineri, în ziua de astăzi, trebuie încurajați foarte mult.

Eu sunt sigur că Grig este un antrenor foarte bine pregătit, are foarte mult entuziasm în tot ceea ce face, a jucat la Rapid, știe ce înseamnă spiritul Rapidului și întotdeauna trebuie să i se dea încredere unui antrenor și mai ales jucătorilor. M-am mai întâlnit cu el. L-am simțit destul de încrezător și dezinvolt. E un băiat liniștit, un băiat preocupat. Pentru un antrenor, care are cea mai mare responsabilitate, nu e ușor când nu reușești să câștigi. Te consumi, sunt momente mai puțin plăcute.

E un moment important, dar la Rapid tot timpul sunt momente importante. Depinde ce se propune de la bun început. Eu cred că Rapid a suferit foarte mult în ultimul timp la capitolul omogenitate. Cred că ăsta este un lucru foarte important, și mai ales când vrei să promovezi de la Liga a 2-a la Liga 1”, a spus Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Rapid e în afara locurilor de play-off și are trei meciuri grele până în finalul sezonului regular

Rapid ocupă locul 7 în Liga 2 în acest moment, cu 27 de puncte acumulate în 16 meciuri disputate în 18 etape. E la egalitate cu Petrolul, care are un golaveraj net superior, +14 față de 0. Ploieștenii sunt pe locul 6, ultimul care duce în play-off.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Rapid mai are de disputat meciuri cu Unirea Slobozia (deplasare, 14 martie, ora 13:45), Dunărea Călărași (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă