Vid de putere la FC Brașov. Cine conduce clubul după ce Brescan nu mai e administrator judiciar? Ioan Neculaie a surprins cu apariția sa la sediul echipei

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 11:41 Liga 2
Vid de putere la FC Brașov.** Cine conduce clubul după ce Brescan nu mai e administrator judiciar? Ioan Neculaie a surprins cu apariția sa la sediul echipei

Decizia Curții de Apel Brașov prin care societatea Top Expert SPRL, controlată de Marian Brescan, a fost îndepărtată de la conducerea FC Brașov, duce la o stare de incertitudine la nivelul conducerii clubului. Chiar dacă Brescan spune că „activitatea clubului va continua, urmând ca administrarea judiciară să fie gestionată de Top Expert SPRL până la desemnarea unui administrator judiciar”, lucrurile nu stau deloc așa.

Fostul administrator judiciar al clubului, Alexandru Cosmin Gheorghe, este cel care va conduce, cel puțin provizoriu, administrația clubului, împreună cu administratorul special, Vasile Dochița. De altfel, Alexandru Cosmin Gheorghe urma să aibă ieri o întâlnire cu Dochița, pentru o primă evaluare a situației în care se află în acest moment FC Brașov.

Ce vrea Brescan

Marian Brescan, administratorul judiciar al SC ICIM Sa, dorește să numească la FC Brașov un alt administrator judiciar. „Creditorul majoritar SC ICIM SA va emite decizia de numire a unui administrator judiciar în conformitate cu considerentele deciziei Curții de Apel”, preciza Brescan prin intermediul unui comunicat de presă. Această intenție a lui Brescan poate fi pusă în practică, însă nu de pe o zi pe alta.

Mai întâi, decizia de numire a unui nou administrator judiciar trebuie publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență, după care trebuia avizată de judecătorul sindic. Până atunci, cel care se va ocupa de administrarea clubului va fi Alexandru Cosmin Gheorghe.

Promisiunea lui Pașcu

Principala problemă a administratorului judiciar este în această perioadă găsirea resurselor financiare pentru continuarea activității clubului. Se pare că în acest moment, în conturile clubului bate vântul, iar până la încasarea celei de-a doua tranșe din transferul lui Chipciu la Anderlecht echipa trebuie să-și continue activitatea. În tot acest timp, jucătorii și antrenorii sunt bulversați de această stare de incertitudine și așteaptă ca șefii clubului să le explice clar cum stau lucrurile.

Ieri, la stadion și-a făcut apariția Romeo Pașcu, consilierul lui Brescan. „Băieți, sunt împuternicit de domnul Brescan să vă spun că pe 15 decembrie veți primi salariile pe luna noiembrie”, a fost mesajul transmis jucătorilor de către trimisul special al lui Marian Brescan.

Neculaie, apariție fulger la sediul clubului

Ieri, înaintea prânzului, angajații de la sediul clubului au avut parte de o surpriză de proporții. Ioan Neculaie a intrat val vârtej în sediul clubului, aceasta fiind prima apariție a patronului după problemele cu justiția de la începutul acestui an. Cum pe majoritatea angajaților nu-i cunoștea, pentru că au fost aduși la club în ultimele luni de Marian Brescan, Neculaie a tunat și fulgerat la adresa „intrușilor”. „Cine sunteți voi? Ce căutați aici? Administratorul trebuie să vă dea afară!”, după care a plecat în trombă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă