Victorie de moral la Târgu Jiu! Progresul Spartac a câștigat partida cu Viitorul Pandurii și abordează cu încredere barajul cu Metaloglobus. Andrei Erimia: ”Ar fi trebuit să mai marcăm”

Mircea OGLINDOIU 06 May. 2023, 16:06 Liga 2
Victorie de moral la Târgu Jiu! Progresul Spartac a câștigat partida cu Viitorul Pandurii și abordează cu încredere barajul cu Metaloglobus. Andrei Erimia: ”Ar fi trebuit să mai marcăm”

În ultima etapă din play-out-ului Ligii 2, Progresul Spartac a câștigat la limită, cu scorul de 1-0, partida disputată în deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Pentru trupa din București, care și-a disputat meciurile de acasă la Buftea, în Ilfov, acesta a fost al doilea joc oficial considerat ca un antrenament înainte de barajul de menținere pe care îl va disputa cu Metaloglobus.

Două bare transversale, un gol și victorie pentru Progresul Spartac în deplasarea de la Târgu Jiu

Singurul gol al partidei din Oltenia a fost marcat de căpitanul Ciprian Stanciu, în minutul 81, cu un șut la coltul lung, din 10 metri, din pasa lui Eugen Lixandru.

Până la deschiderea scorului, bucureștenii au lovit de două ori transversală: prima dată în minutul 37, prin Andrei Grigore, cu un șut de la 18 metri, iar în repriza secundă, prin lovitura de cap, din 6 metri, trimisă de Nicolae Leafu.

La finalul partidei, antrenorul Andrei Erimia a admis că rezultatul este unul de moral pentru echipa sa, înainte de barajul cu Metaloblobus. ”A fost un meci test, la fel ca precedentele două jocuri, în vederea pregătirii barajului cu Metaloglobus. E foarte important ca am reușit să câștigăm și acest meci. Băieții nu s-au lăsat până nu au marcat. Am fost clar echipa mai bună, dacă ținem cont de raportul ocaziilor, de intrări în jumătatea și treimea adversă. Ar fi trebuit să mai marcăm, dar sunt mulțumit de efortul băieților și am încredere în ei la meciul de baraj”, a spus Erimia.

Andrei Erimia crede că locul Metaloglobusului nu e la retrogradare, dar speră să o trimită în Liga 3

Progresul Spartac și-a asigurat locul 5 în play-out și a fost sigură că va juca la barajul de menținere în urma rezultatelor din etapa a 5-a a play-out-ului. Runda trecută a câștigat pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița (scor 3-2), iar acum a trecut în deplasare de Viitorul Pandurii. Au fost două victorii care le ridică moralul jucătorilor lui Andrei Erimia înaintea dublei manșe cu Metaloglobus, echipă care a avut și în această etapă șansa de a se salva matematic, însă Slatina nu i-a permis acest lucru, astfel că trupa din Pantelimon, în ciuda victoriei cu 5-0 la Poli Timișoara, va juca în barajul de menținere.

Andrei Erimia e de părere că Metaloglobus are o echipă mai bună decât locul pe care l-a ocupat la finalul play-out-ului, însă speră să producă o surpriză.

”Va fi foarte dificil, mai ales că jucăm împotriva unei echipe a cărui loc nu este la retrogradare, ținând cont de valoarea lotului, cu jucători cu experiență la nivelul Ligii a 2-a și chiar a primului eșalon. Probabil și ei se întreabă cum au ajuns în această situație, dar asta nu e problema noastră. Noi trebuie să fim la un nivel bun, din punct de vedere mental, fizic și tehnico-tactic.

Vom încerca să ne atingem obiectivul, mai ales că vom avea și susținerea suporterilor noștri, atâția cât sunt ei”, a spus cel care manageriază tot ce se întâmplă la Progresul Spartac.

La partida de la Târgu Jiu, Progresul Spartac a fost încurajată de 10 suporteri.

Progresul Spartac în meciul din play-out cu Viitorul Pandurii: Ciontoș – Leafu (Menn 77′), Ed. Radu, Parfeon, Mih. Șandru – Sil. Matei, Purice (I. Costea 77′), Bardot (I. Tudorache 46′), Eug. Lixandru – Andr. Grigore (Mat. Andrei 63′), Cip. Stanciu (cpt.)(Tong 90′). Rezerve neutiizate: Soare – Vl. Alexandrescu.

Progresul Spartac, gazdă în manșa retur a barajului de menținere în Liga 2 cu Metaloglobus

Progresul Spartac a încheiat play-out-ul pe locul 5 în Grupa B, cu 29 de puncte, iar Viitorul Pandurii a terminat pe locul 4, cu 32 de puncte.

Echipa lui Andrei Erimia va evolua în barajul de menținere în Liga 2 cu clasata pe locul 5 din Grupa A a play-out-ului Ligii 2, Metaloglobus București, care a strâns 32 de puncte în acest sezon.

Meciul tur de baraj are loc pe terenul Metaloglobusului, sâmbătă, 13 mai, de la ora 11:00, iar returul are loc acasă la Progresul Spartac, sâmbătă, 20 mai, de la ora 11:00. Cine câștigă dubla manșă se menține în Liga 2, iar cine pierde va retrograda în Liga 3, după Ripensia Timișoara, Unirea Constanța, Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 06 May. 2023, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă