Sita cerne în play-out-ul Ligii 2. Progresul Spartac, matematic în barajul de menținere. Adversarul pe care îl poate avea

Andrei PASCU 23 Apr. 2023, 11:23 Liga 2

Finalul play-out-ului de Liga 2 e aproape, motiv pentru care, de la etapă la etapă, se decid echipele retrogradate în Liga 3 și cele care vor juca barajul de menținere. Matematic, după runda a 5-a, Progresul Spartac este echipa din Grupa B care va juca dubla de menținere cu locul 5 din Grupa A.

Progresul Spartac, matematic în barajul pentru menținerea în Liga 2!

Progresul Spartac nu mai avea mari șanse la locul 4, care să asigure salvarea directă de la retrogradare, dar după partida cu Concordia Chiajna, scor 0-1, lucrurile sunt clare, urmând să dispute două meciuri pentru a rămâne sau retrograda în Liga 3, cel mai probabil cu Metaloglobus.

Elevii lui Andrei Erimia au cedat cu Concordia Chiajna în urma golului reușit de Alexandru Stănică, în minutul 31, care a marcat în urma unei faze fixe. Faze pe care antrenorul Progresului Spartac le tot lucrează, după cum a afirmat la finalul mai multor meciuri trecute, dar iată că acest detaliu continuă să fie, poate, marea problemă a echipei.

Progresul Spartac se pregătește pentru baraj cu încă două meciuri, câte mai are de disputat în play-out, în ultimele două etape rămase, cu CSC Dumbrăvița și Viitorul Pandurii, prima pe teren propriu, iar a doua în deplasare.

Progresul Spartac va juca în barajul de menținere cu CSM Slatina, Metaloglobus sau Minaur Baia Mare

În Grupa A, Metaloglobus și Minaur Baia Mare se luptă pentru ocuparea locului 5, când mai au și ele două meciuri de disputat în acest final de play-out. Bucureștenii sunt pe 5, cu 26 de puncte, iar Minaur Baia Mare e pe 6, cu 22 de puncte. Nici CSM Slatina (locul 4, 31 puncte) nu a scăpat de teama locului de baraj, chiar dacă are cinci puncte peste Metaloglobus. În ultimele două runde va întâlni Metaloglobus în deplasare și Minaur acasă, iar cu două eșecuri ar putea fi depășită de trupa bucureșteană.

Înfrângere la limită cu Concordia Chiajna

Un rezultat dezamăgitor astăzi la Stadionul Concordia, când după o primă remiză echilibrată, în care ilfovenii au deschis scorul printr-o fază fixă, dominarea ofensivă a bleu-albaștriilor care s-a stabilit după pauză a fost atenuată de către defensiva organizată a adversarilor.

În orice caz, o îmbunătățire a jocului progresist față de meciul din sezonul regular cu cei de la Concordia, care în contextul asigurării locului de baraj, pare să fie un semn bun pentru șansele clubului nostru de a se menține în Liga a 2-a.

Baftă în continuare, băieți!”, se arată pe pagina de Facebook a Progresului Spartac.

  • Progresul Spartac în meciul din play-out cu Concordia Chiajna: Ciontoș – Bardot (I. Costea 82′), Parfeon, Ed. Radu, Mih. Șandru – Purice (Tong 82′), Sil. Matei – Eug. Lixandru, Vl. Marica (Mat. Andrei 25’), Andr. Grigore (M. Dumitru 82′) – Cip. Stanciu (cpt.)(Ohaci 68’). Rezerve neutilizate: Al. Soare – Petcu, Leafu, Menn.

Progresul Spartac a venit după două victorii la rând înaintea confruntării cu Concordia Chiajna. A învins cu 9-0 Unirea Constanța, în deplasare, după care a trecut de Ripensia, scor 1-0, pe teren propriu.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Andrei PASCU 23 Apr. 2023, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă