Vești bune dintre Consiliul Județean Constanța. Farului i s-a promis finanțare

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 13:27 Liga 2
Vești bune dintre Consiliul Județean Constanța.** Farului i s-a promis finanțare

Aflată într-o situație critică atât în clasament, pe plan sportiv, cât și în privința problemelor financiare, FC Farul ar putea primi o bulă de oxigen în mai puțin de două săptămâni, după proxima ședință a Consiliul Județean Constanța. Cristinel Dragomir, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, a declarat, marți, că, în următoarea ședință Farul va primi finanțare, clubul de fotbal ce activează în Liga 2 nefiind în litigiu cu Consiliul Județean. Se așteaptă astfel întrunirea de luni, 20 aprilie, pentru a se știi exact ce bani vor fi virați către „marinari”.

„Este o veste bună, care ne ajută să trecem peste acest moment mai puțin favorabil. În continuare, băieții trebuie să se concentreze și să se motiveze, pentru că avem mare nevoie de puncte. Nu putem să mai ratăm altele, astfel încât să obținem finanțarea, dar să ajungem, în schimb, într-o situație deosebit de grea din punct de vedere sportiv, în clasament”, a declarat, pentru Ziua Constanța, președintele executiv al FC Farul, Auraș Brașoveanu.

Oficialul a mai spus spus că se fac eforturi ca jucătorii să nu plece acasă de Paști cu buzunarele goale. Fotbaliștii neplătiți de mai multe luni sunt în conflict deschis cu șefii clubului, amenințând că nu se vor mai întoarce la echipă dacă nu li se respectă cerința de a-și primi banii cuveniți. Meciul cu ACS Berceni de vineri poate fi ultimul pentru ei la Farul.

„Din păcate, jucătorii noștri nu reușesc să-și păstreze concentrarea pe tot parcursul meciului. Nu-i pot condamna. Au făcut tot posibilul, își doresc foarte mult, dar nu reușesc să treacă peste blocajul psihic în care se găsesc, din pricina problemelor de la club, în principal cele financiare. La Farul, este o stare critică. Din păcate, se creează un curent contra lor, însă nu trebuie condamnați. Au făcut tot ce e omenește posibil. În ce privește partea financiară, au cerut doar lucrurile stabilite în contract, nimic mai mult. Salariul le-ar aduce un echilibru psihic. Au familii și trebuie să se întrețină și ei. Unii nu au avut bani nici să ieșim la o cafea. Când promiți, trebuie să te ții de cuvânt. Aceasta e problemă veche. E adevărat, rezultatele ne-au ocolit, dar, în principal, conducerea clubului a rămas datoare prima. Sunt promisiuni neonorate de săptămâni, de luni, a declarat Marian Dinu după primul meci pierdut de Farul în play-out.

Farul Constanța este la egalitate de puncte cu ACS Berceni, 22, ultima clasată din play-out-ul Seriei I a Ligii 2, și are emoții mari în privința retrogradării. „Marinarii” au meci vineri, de la ora 11:00, pe teren propriu, chiar împotriva ilfovenilor și au nevoie urgentă de victorie pentru a se îndepărta de poziția care duce la barajul de evitare a retrogradării. Cinci etape mai sunt de desfășurat până la finalul sezonului.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă