Veste bună pentru jucătorii Olimpiei. Consiliul Județean Satu Mare a aprobat suplimentarea de buget a clubului, iar elevii lui Andone își vor primi o parte din restanțe

Marius ANGHEL 18 Dec. 2016, 12:00 Liga 2
Veste bună pentru jucătorii Olimpiei.** Consiliul Județean Satu Mare a aprobat suplimentarea de buget a clubului, iar elevii lui Andone își vor primi o parte din restanțe

Jucătorii echipei Olimpia Satu Mare vor avea sărbători fericite după ce clubul a obținut, în acest final de an, o suplimentare de buget din partea Consiliului Județean, astfel că își vor încasa o parte din restanțele financiare din cauza cărora erau gata să nu intre pe teren la ultimul meci din 2016, cel cu CS Mioveni.

Vineri, într-o ședința extraordinară a Consiliului Județean Satu Mare, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre care se referea la repartizarea sumei de 500.000 de lei din bugetul local al județului pentru „finanțarea activității Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 Satu Mare, respectiv a cheltuielilor rezultate din contractele încheiate și din activitățile / programele sportive ale acestei structuri nonprofit, aferente participării la Campionatul Național de Fotbal, Liga a 2-a, ediția 2016-2017, din cadrul programului sportiv de utilitate publică «Promovarea Sportului de Performanță»”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul a trecut cu 17 voturi și 6 abțineri, în timp ce patru dintre consilierii prezenți la ședință nu au putut vota, deoarece fac parte din Comitetul Director (Adrian Ștef, Alexandru Horvat, Kovacs Mate) și Asociația Generală a Acționarilor (Adrian Cozma) de la Olimpia.

La ședință a asistat și Attila Karda, președintele clubului Olimpia, care l-a final, potrivit informatia-zilei.ro, a declarat: „O gură mare de aer care ne ajută să supraviețuim. Din acești bani trebuie să achităm o parte din salariile jucătorilor, restante pe două luni, și cheltuielile pe care le-am acumulat în aceste două luni. Cred că și băieții vor veni mai optimiști la banchet, toată ziua am primit mesaje de la ei, m-au întrebat dacă e sigur că vor intra bani. Marți vom face un banchet, urmează să stabilim și locația. În anul 2017, cu promisiunile Consiliului Local și ale Consiliului Județean, vom continua lucrurile frumoase pe care le-am început. Vă mai fac o promisiune, nu ne vom opri aici, pentru că avem obiective mai îndrăznețe. Vom vedea ce putem dezvolta pe partea de copii și juniori, dar și pe partea de infrastructură, în care suntem într-o mare problemă.”

Olimpia Satu Mare a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 4, cu 37 de puncte, la doar un punct în spatele lui FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, sau la două de UTA Bătrâna Doamnă, care e pe locul 2, promovabil direct. O poziție foarte bună pentru Olimpia, care nici nu visa ca finalul de an să o găsească în lupta pentru accederea în Liga 1. În cele 19 meciuri pe care le-a desfășurat în 1 de etape, clubul sătmărean a obținut 11 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri și are un golaveraj pozitiv, 29-16.

Marius ANGHEL 18 Dec. 2016, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă