Veste bună pentru fotbaliștii Politehnicii Iași! Terenul sintetic de antrenament din Copou va fi refăcut de către municipalitate. Cât va costa

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2022, 11:55 Liga 2
Veste bună pentru fotbaliștii Politehnicii Iași! Terenul sintetic de antrenament din Copou va fi refăcut de către municipalitate. Cât va costa

Terenul sintetic din Complexul Sportiv ”Emil Alexandrescu” din Iași, aflat într-o evidentă stare de degradare după ce timp de 15 ani a reprezentat singura variantă de antrenament pentru juniorii cluburilor ieșene, va fi reabilitat în acest an. Anunțul a fost făcut de către municipalitate, care deține baza sportivă din Copou.

Inaugurat în urmă cu 15 ani, terenul sintetic din Copou nu a mai beneficiat de îmbunătățiri, iar reabilitarea acestuia va costa aproape 750.000 de lei, fără TVA.

”Starea terenului s-a degradat, a intervenit uzura, fiind imperios necesare lucrări de modernizare a gazonului sintetic. El a fost folosit la maximum de echipa de seniori şi grupele de copii şi juniori ale Clubului Sportiv Municipal Politehnica pentru meciurile oficiale şi amicale ale viitorilor fotbaliști ai Iaşului, de echipa de fete Navobi sau de grupele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv din Iaşi”, a explicat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Va fi dotat cu gazon sintetic de ultimă generație

Potrivit municipalității, licitația pentru contractarea lucrărilor de execuție a atras cinci oferte și a fost câștigată de o societate pentru suma de 748.003,23 lei, fără TVA (890.123,84 lei, cu TVA).

Lucrările vor dura maxim trei luni de la semnarea contractului.

Lucrările de modernizare vor consta în decopertarea gazonului sintetic existent, montarea de gazon sintetic nou (cu granule de nisip și granule de cauciuc), precum și montarea a două seturi de porți de joc (cu plase) și a două bănci de rezerve (fiecare a câte 14 locuri).

”Gazonul sintetic va fi realizat în conformitate cu normele Uniunii Europene, agreat de Federația Internațională de Fotbal și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) ca alternativă a gazonului natural. Suprafața care va fi înlocuită cu gazon sintetic este de 6.135 metri pătrați, terenul de joc având lungimea de 91,10 metri și lățimea de 62,15 metri”, a completat edilul Iașiului.

Poli Iași a luat decizia ca în această perioadă de pregătire de iarnă să nu mai plece în Turcia sau Moldova, cum se gândea la un moment dat, ci să se antreneze pe plan local, în Copou, urmând a avea un scurt stagiu la Mogoșoaia sau Buftea, la baza federației, pentru a susține o serie de meciuri amicale.

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2022, 11:55 Liga 2
Pe aceeași temă