Verdict dur pentru Vînă. Jucătorul Dunării trebuie să se opereze la umăr și ar putea rata tot sezonul

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 14:49 Liga 2
Verdict dur pentru Vînă.** Jucătorul Dunării trebuie să se opereze la umăr și ar putea rata tot sezonul

UPDATE: Al doilea medic vizitat de Ionuț Vînă în cazul accidentării sale la umăr din meciul cu FC Academica Clinceni i-a dat un verdict dur jucătorului de la Dunărea Călărași. Dacă primul doctor, cel de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, i-a pus diagnosticul de disjuncție acromio claviculară și i-a recomandat să nu se opereze pentru că vor trebui urmate mai multe proceduri și cel mai probabil nu va mai juca în următoarea perioadă, la cel de-al doilea consult, la alt spital din București, i s-a transmis că cel mai bine ar fi să se opereze. 

„Mi s-a spus că am o carieră în față și ar fi mai bine să se intervină chirurgical. Dacă nu aș face asta, ar însemna să stau cu umărul imobilizat timp de patru săptămâni și tot nu aș avea certitudinea că m-am refăcut complet. În plus, aș juca cu teamă să nu mă accidentez din nou”, a declarat, pentru sportcalarasean.ro, jucătorul Dunării Călărași, care s-ar putea să nu mai apuce să joace în acest sezon după această operație.


 

Ionuț Vînă (21 ani, foto, jucătorul din mijloc), unul dintre jucătorii achiziționați în această iarnă de Dunărea Călărași și în care antrenorul Adrian Mihalcea își punea mari speranțe în lupta pentru promovare, e foarte aproape să rateze ultimele meciuri din acest retur al sezonului regular. Atacantul împrumutat de la FC Viitorul a părăsit accidentat, după doar cinci minute, terenul de joc la meciul de sâmbătă cu FC Academica Clinceni, scor 1-0. Vînă, care intrase în minutul 64 în locul lui Vătrariu, a ieșit de pe teren cu umărul drept luxat, locul său fiind luat de Marian Chițu.

Revenirea jucătorului Dunării s-ar putea produce abia în play-off, după ce în urma consultării unui doctor s-a ales cu umărul imobilizat. „Un adversar mi-a pus piedică. Am și acum o urmă pe tibie. Nu mă așteptam să mă lovească. Am căzut în umăr și mă doare foarte tare. Am mers la Spitalul Pantelimon, la domnul doctor Luigi Ureche. Diagnosticul este disjuncție acromio claviculară. Acum am umărul drept imobilizat. Mi s-a spus că nu e bine să mă operez. Dacă aș face-o, mi-ar pune o tijă, iar pentru un an ar fi nevoie de încă o intervenție chirurgicală. Este prea complicat. Stau două săptămâni așa, apoi voi începe recuperarea, voi intra la antrenamente și sper ca într-o lună de zile, cel mult cinci săptămâni, să joc din nou pentru Dunărea”, a declarat, pentru sportcalarasean.ro, Ionuț Vînă, care astăzi va merge la încă un medic: „Voi merge la domnul doctor Gabriel Dinu, unul dintre cei mai buni medici în materie de ortopedie. Mai am nevoie de încă o părere”.

Aflată la o distanță de patru puncte față de liderul Rapid București, Dunărea Călărași nu-și permite niciun pas greșit în ultimele patru etape rămase din retur, dacă mai vrea să spere la promovarea directă. În acest interval, echipa lui Mihalcea va avea jocuri cu Gloria Buzău (d), Dacia Unirea Brăila (a), Bucovina Pojorâta (d) și Rapid CFR Suceava (a).

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă