Valentin Lazăr, conflict deschis cu Ovidiu Burcă și motivul pentru care pleacă de la Dinamo: ”Da, l-am înjurat”. Cum a răspuns antrenorul, în urma dezvăluirilor mijlocașului

Andrei PASCU 14 Nov. 2022, 17:27 Liga 2
Valentin Lazăr, conflict deschis cu Ovidiu Burcă și motivul pentru care pleacă de la Dinamo: ”Da, l-am înjurat”. Cum a răspuns antrenorul, în urma dezvăluirilor mijlocașului

S-a aflat motivul rupturii dintre Valentin Lazăr și Dinamo sau, mai bine spus, dintre mijlocaș și Ovidiu Burcă. Lazăr a făcut publică informația că problema pentru care va pleca de la echipă în iarnă e legată de faptul că a intrat în conflict cu antrenorul, pe care l-a înjurat.

Valentin Lazăr a recunoscut că l-a înjurat pe Ovidiu Burcă!

Valentin Lazăr și-a spus partea de adevăr în ceea ce privește situația sa de la Dinamo, iar între el și Ovidiu Burcă au fost lucruri mai vechi care s-au ”reglat” acum, printr-o ceartă care nu face nimic altceva decât să afecteze Dinamo. La experiența pe care o are Lazăr, putea fi oricând o variantă în echipa ”câinilor”.

Mijlocașul a simțit că a fost ”lucrat” de ”principal”, pentru că nu a mai contat prea mult pe el după primele runde, după ce la Dinamo au sosit câțiva fotbaliști străini, printre care un adversar de post pentru el.

Valentin Lazăr, despre relația cu Ovidiu Burcă de la Dinamo: ”Da, pot să zic că l-am înjurat”

Lazăr s-a simțit jignit și de faptul că ulterior acestui moment a fost introdus pe finalul unor meciuri. A considerat că merita mai mult respect din partea lui Ovidiu Burcă, asta și pentru că, după cum a precizat, și-a făcut treaba la antrenamente și în meciuri, când a jucat.

Să o luăm cu începutul. El a venit, mi-a explicat ce vrea să facă în echipă. Patru-cinci etape am fost OK pentru el, apoi a venit avionul din străinătate cu doi jucători, unul pe post cu mine.

După meciul cu Unirea Dej (n.r. – pe 27 august) m-a chemat să-mi spună că sunt jucător cu experiență și că își dorește să înțeleg orice decizie ia, chiar dacă voi fi rezervă. Am zis «OK, e normal, dacă n-am evoluții bune pot fi rezervă».

Cinci meciuri la rând am jucat doar pe final. La Târgu Jiu în Cupă (n.r. – pe 29 septembrie), nu am mai putut rezista și am spus… ceva eu. Da, pot să zic că da (n.r. – întrebat dacă l-a înjurat pe Burcă). E urât, da.

M-a chemat și a zis că nu mai fac parte din lot. L-am întrebat de ce, i-am zis că nu accept să fiu rezervă dacă am pe post concurent mai slab valoric, care nu are evoluții mai bune decât mine. Mi-am luat ghetele și am plecat acasă.

Când îți faci treaba cu un jucător patru-cinci etape și apoi îți aduci altul, iar pe mine nu mă bagi decât 3-4 minute… La antrenamente nu avea ce să-mi reproșeze nimeni.

M-am dus cu ceasul, mergeam cu tester să văd cât alerg. Iar de alții se ruga să alerge! Am zis că nu e cazul să rămân, că nu am nicio șansă. Nu merg la fotbal doar de drag.

A făcut echipa să meargă, are idei bune despre fotbal, dar a avut ceva personal cu mine, sunt niște chestii mai vechi de dinainte ca el să devină antrenor. Era clar că asta urmărește, chiar le-am spus unor colegi că le garantez că până în decembrie vor dispărea trei-patru jucători.

I-am spus-o și lui, i-am spus-o și domnului Iacob. Rămâne de văzut. Doar eu am dispărut până acum, că doar eu mi-am permis să plec. Dar vor dispărea, încet-încet”, a spus Valentin Lazăr la Digi Sport.

Ovidiu Burcă a închis total subiectul conflictului cu Valentin Lazăr

Ovidiu Burcă nu a vrut să comenteze situația, deși a fost întrebat de cele întâmplate, la finalul partidei de duminică, dintre Dinamo și CSC Dumbrăvița, scor 4-1. Nu a vrut să detalieze subiectul, preferând să îl închidă simplu:

Eu am comentat la momentul la care am luat decizia să nu mă mai bazez pe el. Mai departe, el poate să declare ce vrea, eu mă concentrez pe echipă, pentru mine e un subiect închis.

Sub nicio formă (n.r. – nu o să îi afecteze pe ceilalți jucători). Fiecare om face ce declarații dorește. Nu vreau să fac tam-tam. E un jucător pe care l-am apreciat când am venit, dar dacă nu mai suntem pe aceeași lungime de undă, drumurile trebuie să se despartă. Când am venit, mi-am pus mari speranțe în el. Dar e subiect închis”.

Valentin Lazăr trebuia să fie om de bază la Dinamo, dar pleacă în iarnă

Valentin Lazăr a început sezonul ca titular la Dinamo, în primele patru meciuri, când echipa abia forma un lot competitiv la acest nivel fotbalistic al Ligii 2. În schimb, din etapa a 5-a, după ce deja se făcuseră noi transferuri și relațiile de joc au început să se lege, situația lui Lazăr a început să scârțâie.

La meciurile cu Concordia și Steaua, din rundele 5 și 6, mijlocașul a început ca rezervă și a fost introdus în a doua repriză. În schimb, în runda a 7-a, contra Gloriei Buzău, Lazăr a fost titular și a fost înlocuit în repriza a doua. Ulterior a fost exclus din lot și nu a fost utilizat în ultimele partide.

408 minute are jucate Valentin Lazăr pentru Dinamo în acest sezon de Liga 2. A fost utilizat în șapte din opt meciuri, în cinci a intrat ca titular și de trei ori a fost schimbat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-pe-cale-sa-duca-dinamo-unde-a-promis-in-play-off-victorie-cu-csc-dumbravita-si-cainii-continua-sa-spere-am-avut-intensitate-foarte-buna-jucatorul-19253786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-ajuns-la-patru-infrangeri-la-rand-in-campionat-cosmin-stan-dupa-esecul-cu-dinamo-concluzia-inca-nu-suntem-la-nivelul-ligii-2-19253783

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-respira-csc-dumbravita-gafaie-alb-rosii-fac-scor-cu-echipa-nou-promovata-si-mai-spera-la-play-off-19253771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-obligata-sa-invinga-csc-dumbravita-pentru-a-mai-spera-la-play-off-duelul-de-la-giurgiu-duminica-de-la-1100-19253581

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 14 Nov. 2022, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă