Valentin Balint e pesimist în privința încheierii acestui sezon de Liga 2: ”E cam gata, dar sperăm totuşi. Coronavirusul dictează!” | INTERVIU

Silviu MIHAI 27 Mar. 2020, 14:55 Liga 2
Valentin Balint e pesimist în privința încheierii acestui sezon de Liga 2: ”E cam gata, dar sperăm totuşi. Coronavirusul dictează!” | INTERVIU

Al treilea golgeter al echipei CS Mioveni din acest sezon de Liga 2, Valentin Balint (26 de ani), îşi petrece timpul acasă, la București, alături de părinți și iubită, în această perioadă în care e declarată stare de urgență și e recomandat să stai în casă pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Atacantul de 26 de ani, care a marcat 5 goluri în cele 20 de meciuri jucate în acest sezon, e de părere că restul campionatului nu se va mai disputa din cauza pandemiei de coronavirus. Totuşi, Balint respectă indicațiile primite din partea staffului tehnic și se pregăteşte zi de zi pentru a-și mențin o formă fizică bună.

Într-un interviu acordat ziarului argeșean Curierul zilei, jucătorul Mioveniului recomandă semenilor săi să fie foarte atenţi la mesajele autorităţilor şi să stea în casă pe perioada pandemiei.

Vali, ce faci? Cum te descurci în perioada asta?
Sunt acasă, la Bucureşti! Stau numai în casă. Nu ies, nu neapărat de frică, dar este acest virus periculos şi nu e bine să ieşim. De altfel, acesta este şi sfatul autorităţilor, nu? De-asta s-a ajuns şi la această izolare. Mai fac exerciţii acasă. Este bine că am unde să fac. Am aici, la casă, o încăpere, ca o sală, cu aparate.

Cum te simţi?
Sunt în formă! Nu mă las pe o ureche şi mă pregătesc aşa cum pot. Dar este destul de dificil. De altfel, pentru toată lumea este dificil în această perioadă. Sunt cu familia şi cu iubita mea.

De cât eşti în izolare?
Nu am mai ieşit de două săptămâni, decât la mici cumpărături, la supermarket. Atât!

Valentin Balint: ”În momentul de faţă, coronavirusul dictează!”

Cum vezi această situaţie?
Ceea ce este mai important, lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să stea în casă. Virusul acesta este în aer, este peste tot! Şi se ia foarte uşor! Iar cei mai vulnerabili sunt părinţii, bunicii. Ei, mai ales, trebuie să stea în casă.

Cât crezi că mai durează?
Sper să se termine cât mai repede, să ieşim cât mai repede din această situaţie, dar, sincer, cred că va dura ceva mai mult decât ne aşteptam. Şi pentru fotbal sper să se termine mai repede, să începem mai repede pregătirea şi meciurile.

Au fost tot felul de discuţii. Cum crezi că se va juca în partea a doua a campionatului?
Sincer, cred că partea a doua e cam gata, dar sperăm totuşi… Eu, așa, nu cred că se va mai juca. Iar dacă se va relua campionatul, nu ştiu cum o să se facă. Au mai zis şi Hagi şi Popescu că ar trebuie să se mărească numărul de echipe din Liga 1. Dar nu ştim noi cum o să se întâmple. În momentul de faţă, coronavirusul dictează!

  • Valentin Balint a jucat în 20 de meciuri în acest sezon pentru CS Mioveni, în 17 ca titular, și a înscris cinci goluri, fiind al doilea golgheter al echipei, după Andrei Hergheligiu (7 goluri) și Davide Massaro (6 goluri).
  • Atacantul bucureștean e la CS Mioveni din februarie 2018. În cariera sa a mai jucat pentru Dinamo, Corona Brașov, Rapid, Ceahlăul Piatra Neamț și Dunărea Călărași.

Foto: Mihai NIȚOIU / CS Mioveni

Silviu MIHAI 27 Mar. 2020, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă