„Valahii” lui Ganea vor locul 1! Dunărea Călărași poate termina prima parte a sezonului în fotoliul de lider, dacă bat pe Farul

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 11:39 Liga 2

În cadrul unei conferințe de presă, organizată imediat după jocul pe care Dunărea Călărași l-a avut cu CS Balotești, scor 3-0, antrenorul Ionel Ganea a declarat printre altele că, până în momentul de față, nu a fost reevaluat obiectivul privind rămânerea în Liga a II-a, în ciuda rezultatelor foarte bune obținute de galben-albaștrii în această primă parte a sezonului.

„Obiectivul nostru este Liga a II-a și rămâne ca, probabil după meciul cu Farul, să analizăm situația clubului”, a declarat Ganea, care a mai adăugat că a venit la Călărași să facă performanță: „Ionel Ganea a venit la Călărași nu să plece de aici, eu am venit ca să fac performanță și cine vrea să mă înțeleagă sau să meargă cu mine până la capăt este bine venit. Performanța înseamnă să câștigăm cât mai multe meciuri și câștigând meciuri eu cred că atunci va rămâne să vedem poziția noastră la finalul campionatului. Dar eu nu am venit aici să mă fac de râs”.

„Găniță” s-a referit și la colaborarea pe care clubul o are cu principalii săi susținători financiari, Consiliul Județean și Primăria Călărași, precizând că lucrurile merg într-o direcție pozitivă. „Din informațiile mele, atât Consiliul Județean, cât și Primăria au făcut tot posibilul ca noi să avem condiții foarte bune și nu am avut niciun fel de probleme. Și conducerea clubului a făcut ca lucrurile să meargă foarte bine la această echipă și să ofere condiții foarte bune pentru jucători. Noi suntem cu salariile la zi. Legat de prime, dacă jucăm și câștigăm acum foarte des, mai sunt restanțe, dar nu este o problemă pentru noi”, a mai spus Ganea.

Suporterii pot pleca la Constanța

Conducerea grupării călărășene a anunțat că pune la dispoziția celor interesați un autocar cu 30 de locuri și un microbuz cu 17 locuri, ultimul destinat exclusiv membrilor galeriei, pentru a fi alături de galben-albaștrii la meciul pe care-l vor susține vineri, 4 decembrie, de la ora 18:00, la Constanta, cu Farul.

„Echipa lui Ionel Ganea are nevoie de susținere la Constanța în partida cu Farul, o echipă foarte bună după părerea mea. De aceea am decis să punem la dispoziția suporterilor noștri un autocar cu 30 de locuri, precum și un microbuz de 17 locuri pe care-l vom rezerva celor din galerie. Persoanele interesate pot lua legătura cu domnul Ion Simion la numărul de telefon 0725.893.888. Plecarea e programată la ora 14:00 din fața stadionului. Persoanele care vor merge la Constanța trebuie neapărat să aiba asupra lor un buletin sau carte de identitate. Transportul este gratuit”, a declarat președintele Dunării, Costică Ștefan.

Farul – Dunărea, statistici

Vineri, de la ora 18:00, va avea loc duelul dintre Farul Constanța și Dunărea Călărași din cadrul etapei a 18-a a Ligii a 2-a la fotbal. Este a doua confruntare dintre cele două echipe în acest an, prima derulându-se pe 26 septembrie. Scorul a fost atunci 0-0.

Înaintea returului, Dunărea ocupa locul 2 în topul Seriei I, cu 33 de puncte (16 jocuri), constănțenii aflându-se pe 5 cu 28 de puncte (15 jocuri).

Sâmbăta trecută, în runda a 17-a, Dunărea a dispus cu 3-0 de CS Balotești, în vreme ce Farul s-a impus la limită, cu 1-0, în deplasare în fața ilfovenilor de la FC Academica Clinceni.

Echipa pregatită de Ionel Ganea este neînvinsă din 7 octombrie (0-1 acasă cu FC Rapid), câștigând toate cele patru jocuri disputate în retur.

Ultima înfrângere a Farului datează din 31 octombrie (ACS Berceni a câștigat cu 1-0), de atunci obținând trei victorii și două remize. În runda a 16-a, marinarii au stat.


 

Ce a fost pe 26 septembrie 2015 (Etapa a V-a)

Dunărea Călărași –- Farul Constanța 0-0

Dunărea: C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan – S. Matei, Preoteasa (Al. Stoica ’80) -L. Buș, Alami Saiffedine, Vădrariu (Kanda ’68) – V. Alexandru (Himcinschi ’76)
Rezerve neutilizate: G. Popa – Chebac, Bumbac, Săceanu
Antrenor: Ioan Ganea

Farul: Gudea – M. Rusu, Ad. Ionescu, D. Bratu, I. Barna – Milea, Cristocea (cpt.)(S. Ilie ’58), Fl. Pătrașcu, N. Ion – S. Chițu (G. Butoi ’90),  A. Pătulea (Băjan ’72)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Meleandră, Al. Vieru, Suciu
Antrenor: Constantin Gache
Eliminat: Milea ’51 (cumul de galbene)

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 2.500; Arbitru: Dan Grigore Botescu; Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (toți din București).


 

Rezultate obținute în retur:

Etapa a XIV-a
SC Bacău -– Dunărea Călărași    0-2
Farul Constanța -– Ceahlăul Piatra Neamț   5-0

Etapa a XV-a
Dunărea Călărași -– Oțelul Galați    3-1
Rapid București -– Farul Constanța    0-0

Etapa a XVI-a
ACS Berceni –- Dunărea Călărași    0-5
Farul Constanța
a stat.
Etapa a XVII-a
Dunărea Călărași -– CS Balotești    3-0
FC Academica Clinceni –- Farul Constanța    0-1

         
Linii de clasament:

2. Dunărea Călărași    16    9    6    1    33-8    33
Acasă            9    5    3    1    19-5    18
Deplasare        7    4    3    0    14-3    15
5. Farul Constanta    15    8    4    3    25-12    28
Acasa            7    6    1    0    20-4    19
Deplasare        8    2    3    3    5-8    9


 

Etapa a 18-a:

Vineri, 4 decembrie, ora 18:00
Farul Constanța – Dunărea Călărași    
Ceahlăul Piatra Neamț – FC Academica Clinceni    

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11:00
Gloria Buzău – SC Bacău    
Oțelul Galați – Rapid CFR Suceava    
ACS Berceni – Bucovina Pojorâta    
CS Balotești – Dacia Unirea Brăila
    
Rapid București stă.

Clasament / Liga 2, Seria 1:

1.    Rapid București         36 pct.
2.    Dunărea Călărași         33
3.    Dacia Unirea Brăila         33
4.    FC Academica Clinceni    30
5.    FC Farul Constanța         28
6.    SC Bacău         25
7.    Rapid CFR Suceava    21
8.    Gloria Buzău         20
9.    ACS Berceni         16
10.    Bucovina Pojorâta     14
11.    CS Balotești         12
12.    Oțelul Galați         9
13.    Ceahlăul Piatra Neamț 8

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 03 Dec. 2015, 11:39 Liga 2
Pe aceeași temă