UTA se teme că poate rata promovarea. VIDEO | Laszlo Balint: ”Acest avans poate părea unul important la prima vedere, dar gândiți-vă… Doamne ferește!” Ce spune antrenorul despre decizia clubului de a ataca FRF la TAS

Marius ANGHEL 20 May. 2020, 09:35 Liga 2

Programarea unui play-off între cele mai bune echipe din acest sezon de Liga 2, primele șase clasate, într-o singură manșă, însă în care se intră doar cu jumătate dintre punctele acumulate în cele 24 de etape desfășurate până la suspendarea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19 a lăsat răni adânci liderului UTA. Arădenii sunt cei mai dezavantajați de această decizie, având în vedere că avansul minim 11 puncte față de următoarele două clasate s-a redus la 5 puncte, și consideră că toate deciziile federație îi vizează direct. Ca de exemplu de ce programul play-off-ului nu se stabilește pe baza locurilor ocupate în clasament, ci a unei trageri la sorți.

Laszlo Balint: ”În cazul în care UTA pierde primul meci, gândiți-vă sub ce presiune se va juca. Gândiți-vă dacă pierde două meciuri”

Antrenorul Laszlo Balint se gândește chiar la varianta ca UTA să rateze promovarea în cazul în care ar începe meciurile din play-off cu stângul și va pierde unul sau două meciuri, în ciuda avansului de cinci puncte pe care îl are acum.

”Orice se poate întâmpla. Gândiți-vă că, totuși, sunt cele mai bune echipe din eșalonul secund, echipe importante, echipe cu potențial din multe puncte de vedere. Acest avans poate părea unul important la prima vedere, dar gândiți-vă… Doamne ferește! Noi suntem obligați să analizăm fiecare situație care ar putea apărea. În cazul în care UTA pierde primul meci, gândiți-vă sub ce presiune se va juca. Gândiți-vă dacă pierde două meciuri. Practic iese de pe locurile promovabile și are periclitat inclusiv locul de baraj. Asta este discuția pe care o punem, cumva, paralel cu disputarea tuturor meciurilor sau a celui play-off cu zece meciuri în care să se țină punctele. Nu e totuna să pierzi un meci și să intri într-o presiune fantastică în disputarea unui play-off de cinci meciuri. Sau, să ai acel avans pe care nu l-am furat, l-am câștigat pe teren, prin munca noastră, în care ne-am fi permis și niște pași greșiți, chiar în contexul unui program destul aglomerat, în contextul în care am fi jucat acele zece meciuri împotriva celorlate cinci echipe cele mai bune din Liga a 2-a. Asta este. Mie, ca antrenor, asta îmi rămâne singurul lucru de făcut, să pregătesc cât mai bine echipa, să putem să rezistăm acestei presiuni”, a spus Laszlo Balint, la ProSport LIVE.

Mai atacă UTA FRF la TAS? Balint: ”Eu, ca antrenor, m-am delimitat de acest aspect. Nu este treaba mea”

Înainte și după decizia federației de a aplica acest play-off de promovare, utiștii au amenințat forul fotbalistic cu TAS-ul. Întrebat dacă, între timp, conducerea și-a schimbat poziția, Laszlo Balint spune că nu e treaba sa, că de acest aspect se ocupă conducerea clubului, dar că el știe că se analizează această cale.

”Nu este treaba mea, este treaba conducerii. Am spus că vom ataca această decizie. Eu știu că rămâne în picioare decizia clubului de a ataca decizia federației de a pune acest play-off în aplicare, dar eu, ca antrenor, m-am delimitat de acest aspect, pentru că, până la urmă, nu este treaba mea să stau toată ziua în discuții cu avocații și să găsesc soluții de atacare a acestei decizii. La momentul acesta, cel mai important pentru mine este să organizez cât se poate de bine perioada imediat următoare, să pregătesc echipa și să răspundem pe teren. Acesta este singurul lucru pe care pot eu să îl fac. Mai departe, detaliile legate de această atacare a deciziei vi le poate oferi cineva din conducere sau avocații cu care discută conducerea noastră”, a mai declarat Laszlo Balint, la ProSport LIVE.

Play-off-ul ar trebui să înceapă la începutul lunii iulie, iar UTA și-a început pregătirea de ieri, 19 mai.

Clasamentul cu care se va intra în play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Marius ANGHEL 20 May. 2020, 09:35 Liga 2
Pe aceeași temă