UTA, decisă să conteste la TAS decizia FRF de înjumătățire a punctelor: ”Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar la tribunalul de la Lausanne oricum vom merge. Ni s-a făcut o mare nedreptate”

Marius ANGHEL 15 May. 2020, 15:36 Liga 2
UTA, decisă să conteste la TAS decizia FRF de înjumătățire a punctelor: ”Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar la tribunalul de la Lausanne oricum vom merge. Ni s-a făcut o mare nedreptate”

Oficializarea de către Federația Română de Fotbal a modului în care se va încheia acest sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, a determinat-o pe UTA, liderul campionatului, să anunțe din nou că decizia este total nedreaptă în favoarea ei și că își va apăra interesele la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne). Primele șase clasate urmează să joace într-un play-off de promovare, în care vor intra cu punctele înjumătățite înaintea celor cinci etape pe care le vor avea de disputat, iar restul echipelor din campionat vor lua vacanță până la următorul sezon, fără să retrogradeze.

Extrem de vocali în această perioadă în care se simt nedreptățiți, altădată tăcuți și fără curaj de a comenta în fața federalilor pentru a nu-i supăra, oficialii echipei UTA amenință acum că va merge la TAS împotriva FRF.

„Decizia e luată în cadrul clubului nostru, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o mare nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a 2-a să intre în vacanţă şi să joace doar şase, iar acelea după ce li se înjumătăţesc punctele. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv. Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar în tribunalul de la Lausanne oricum vom merge, indiferent când e cazul. În iunie, iulie sau august. A mai fost un caz prin 2013, mi se pare când a jucat Rapid câteva meciuri în Liga 1 şi a venit decizia TAS şi a schimbat tot, readucând Chiajna în campionat”, a declarat, pentru Sport Arad, directorul sportiv al echipei UTA, Claudiu Drăgan.

UTA, care avea un avans de 11 puncte față de echipele clasate pe locurile 2 și 3 în sezonul regulat, din care mai erau de disputat 14 etape, va intra în play-off cu cinci runde cu cinci puncte în fața acestora. Gruparea arădeană se simte nedreptățită, fiindcă ar fi vrut să fie declarată direct promovată, iar restul echipelor să se lupte pentru al doilea loc promovabil și pentru cel de baraj de promovare.

Toate cluburile care vor juca în play-off consideră că UTA este cea mai defavorizată, însă spun că așa s-a votat chiar de către echipe să se încheie acest sezon.

Ilie Dumitrescu: ”UTA va câștiga 100 la sută la TAS”

Și fostul stelist Ilie Dumitrescu ține partea echipei UTA și spune că arădenii ar avea câștig de cauză la TAS, dacă vor apela la această variantă.

”Cred că vom fi singura țară care va face acest lucru, să schimbi sistemul competițional în timpul sezonului. Diferența dintre primele două locuri era foarte mare. Nu poți să treci la play-off, cu înjumătățirea punctelor, în timpul competiției, dar nu mai contează ce spun eu, a fost Adunarea Generală (n.r. – cluburile au votat propunerea FRF, iar Comitetul de Urgență a aprobat scenariul, nu Adunarea Generală) care a decis. UTA va câștiga 100 la sută la TAS”, a susținut Ilie Dumitrescu la DigiSport.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lucrul-pe-care-nimeni-nu-l-ia-in-considerare-ca-uta-va-castiga-play-off-ul-fara-probleme-in-ciuda-faptului-ca-se-simte-discriminata-de-frf-scenariul-lansat-de-gabriel-paraschiv-19132518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-clubului-uta-raman-optimisti-dupa-decizia-frf-oricate-eforturi-ar-face-toti-acesti-dumnezei-ai-fotbalului-de-data-asta-nu-ne-vor-putea-opri-stam-in-calea-jocurilor-l-19132495

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagit-de-decizia-frf-antrenorul-liderului-ligii-2-face-declaratii-razboinice-inainte-de-intrarea-in-play-off-laszlo-balint-suntem-motivati-si-decisi-sa-demonstram-ca-suntem-cei-mai-bun-19132454

Marius ANGHEL 15 May. 2020, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă