UTA, printre puținele echipe din Liga 2 care vor să joace toate etape rămase: ”Va face tot posibilul să respecte protocolul, indiferent de forma sa finală”

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 09:02 Liga 2
UTA, printre puținele echipe din Liga 2 care vor să joace toate etape rămase: ”Va face tot posibilul să respecte protocolul, indiferent de forma sa finală”

Singurele cluburi care s-au exprimat clar și au transmis că vor ca Liga 2 să continue în aceast sezon, chiar cu disputatea tuturor etapelor, au fost UTA, Petrolul, Turris și Rapid. În schimb, în videoconferința de joi cu federalii, în care s-a vorbit din nou despre soarta acestei ediții de campionat, majoritatea a comunicat că dorește ”înghețarea”, fiindcă nu dispune de condiții, materiale și bănești, pentru a respecta protocolul emis de autorități. Dacă acesta va fi modificat, așa cum a promis că încearcă președintele FRF Răzvan Burleanu, atunci echipele sunt de acord să joace în sistem play-off / play-out.

Claudiu Drăgan: ”Domnul Burleanu a vorbit despre 16 mai ca dată de revenire la antrenamente, dar nu a pomenit concret de o dată la care se vor relua meciurile oficiale”

Conducerea liderului Ligii 2 aștepta cu sufletul la gură discuția de ieri cu colegii din campionat și conducerea FRF, pentru a vedea exact ce are de făcut pentru a demara pregătirile. UTA se temea de varianta play-off / play-out cu înjumătățirea punctelor, chiar atenționând înainte federația că se poate trezi cu litigii, deoarece e total ilegală.

„În debutul ședinței, președintele federației ne-a vorbit în detaliu despre măsurile gândite de Ministerul Sănătății ce trebuie respectate de toate cluburile pentru a-și relua activitatea. Într-adevăr, sunt condiții speciale, costisitoare, dar UTA e unul dintre cluburile ce va face tot posibilul să respecte protocolul, indiferent de forma sa finală. Punctul de vedere al colegelor de campionat a fost puțin diferit, în sensul că se dorește o relaxare a acestor condiții, măsuri, pentru a putea fi respectate cu scopul de reluare a activității.

Ceea ce am mai reținut eu și cred că e important de precizat este că domnul Burleanu a vorbit despre 16 mai, ca dată de revenire la antrenamente, dar nu a pomenit concret de o dată la care se vor relua meciurile oficiale. Despre formatul competiției, adică terminarea sezonului cu cele 14 etape rămase de disputat, sau variantele de play-off, play-out, respectiv numărul de puncte cu care fiecare echipă ar intra în această fază nu s-a discutat deloc acum și e de la sine înțeles de ce.

Deocamdată, majoritatea cluburilor susțin că sunt în imposibilitatea de a relua pregătirea în condițiile impuse de autorități, așa că formatul unei posibile competiții nu mai este de actualitate pentru ele. În schimb, clubul UTA va face tot posibilul să respecte orice protocol impus de Ministerul Sănătății pentru a putea duce la bun sfârșit acest sezon”, a declarat, pentru Sport Arad, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al echipei UTA, după videoconferința de joi.

UTA, liderul clasamentului, are 11 puncte avans față de următoarele două clasate din Liga 2, însă, în ciuda acestui lucru, își dorește desfășurarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur. Echipa arădeană e speriată de varianta play-off-ului cu înjumătățirea punctelor, însă ar accepta varianta play-off-ului cu punctele acumulate până acum, în situația în care sezonul nu poate fi dus la final așa cum era stabilit la început, cu 38 de etape.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-din-chestionarul-frf-cu-injumatatirea-punctelor-in-play-off-play-out-pune-pe-jar-liderul-uta-creaza-inechitate-prin-diminuarea-meritului-sportiv-este-total-ilegala-si-poate-atrag-19131769

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 09:02 Liga 2
Pe aceeași temă