Unul dintre susținătorii lui Ionel Ganea la Călărași dezaprobă acuzațiile antrenorului făcute în ProSport. Cine stă la baza reușitelor clubului Dunărea

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 12:02 Liga 2
  • Prieten bun cu Ionel Ganea, deputatul călărășean Vasile Iliuță nu este de acord cu declarațiile făcute de fostul antrenor al Dunării în interviul dat în ProSport la începutul acestei săptămâni.

 

Vasile Iliuță nu a putut rata pe viu, la fel ca alți oameni influenți din Călărași, unul dintre cele mai importante meciuri ale Dunării din ultimii ani. Deputatul a fost prezent în tribună la partida câștigată miercuri de jucătorii lui Adrian Mihalcea contra celor de la UTA Bătrâna Doamnă (scor 3-1) în prima manșă a primului baraj pentru promovarea în Liga 1. „Iubesc fotbalul, competiția și fotbalul călărășean și mă voi implica cu tot sufletul pentru susținerea sportivilor și a sportului călărășean”, a declarat Iliuță.

Acesta l-a contrazis pe fostul antrenor al Dunării, Ionel Ganea, care a declarat într-un interviu pentru ProSport că Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu, consilier locar, respectiv vicepreședinte al Consiliului Județean, fac rău acestui club. „Apreciez construcția și eforturile de antrenor ale lui Ionel Ganea, dar dezaprob ultimele declarații ale acestuia făcute în ProSport. Cred că la baza reușitelor clubului de fotbal Dunărea Călărași stă efortul colectiv al jucătorilor, antrenorilor, suporterilor, dar nu pot să nu menționez și doi oameni care s-au implicat cu sufletul și cu resursele lor personale, relaționale și de prietenie, Marian Dinulescu și Viorel Ivanciu. Succesul nostru ca și comunitate, atât în politică, cât și în sport, stă în respectul și recunoașterea meritelor și aporturile fiecăruia”, a mai spus Vasile Iliuță pentru ziarul local Argument.

„Sunt doi oameni care fac rău fotbalului”

Într-un interviu acordat la începutul acestei săptămâni pentru ProSport, Ionel Ganea, antrenorul care a promovat Dunărea în Liga 2 și a pregătit-o în prima parte a sezonului, până în iarnă, a făcut dezvăluiri despre Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu, cei doi oameni politici care conduc din spate clubul călărășean. „Ganezul” a spus despre fosta sa echipă că nu vrea promovarea, cu toate că este calificată la baraj. Antrenorul arata cu degetul spre Ivanciu și Dinulescu, personaje despre care spune că „sunt doi oameni care fac rău fotbalului. Au simțit gustul banului, iar acum stau pe lângă echipă și jonglează cum vor ei cu banii. O parte din bani, doar 30-40 la sută din bani ajung la echipă, restul sunt scoși prin diferite forme. Sezonul trecut au avut mai bine de un milion de dolari buget și eu, Ganea, mi-am propus să fac performanță acolo. Ivanciu nu voia nimic, îl lua pe nu în brațe. Eu am asamblat la Călărași o echipă competitivă”.

Ganea n-a ratat ocazia să vorbească și despre Constantin Ștefan și Ion Runcu, conducătorii din acte ai Dunării. Nu i-a nominalizat, dar la ei s-a referit atunci când a spus că „Ivanciu conduce clubul prin doi interpuși care și-au mai făcut și câte o casă, iar jucătorii suferă și nu sunt lăsați să promoveze. E o întreagă cârdășie în jurul echipei”.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă