Unul dintre milionarii ademeniți la Dinamo! Un important nume din sectorul energetic, curtat pentru a se alătura ”câinilor”: ”Într-o săptămână o să dau răspunsul. Îmi place ideea, cred în ea” | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 10 Mar. 2023, 16:10 Liga 2

ProSport vă prezintă numele unuia dintre milionarii ademeniți la Dinamo. În primul interviu oferit de Andrei Nicolescu după ce Red&White 2002 Management a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean, avocatul care deține 60 la sută din firma care conduce Dinamo a prezentat planurile pentru viitorul ”câinilor”.

Fostul vicepreședinte de la Rapid a dezvăluit că, pe lângă Eugen Voicu, asociatul său cu o cotă de 40 la sută din Red&White, vor fi atrași și alți oameni de afaceri în proiectul din ”Ștefan cel Mare”.

Un important nume din sectorul energetic este curtat pentru a se alătura Red&White la Dinamo

”Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc, anunțat, de altfel, și în comunicat. Cred că e util să fac o precizare: nu cautăm, nu ne asteptăm, nu visăm la «finanțatori». Da, vă rog, să puneți și ghilimelele. Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc! Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sănătos, temeinic și pe termen lung”, a transmis Andrei Nicolescu.

Declarația lui Andrei Nicolescu a fost dublată, în conferința de presă organizată luni, la stadionul Arcul de Triumf, de Eugen Voicu: ”Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți, în mod obișnuit, în administrarea cluburilor de fotbal, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de anteprenori, am vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care să fie factor de decizie.”

Gheorghe Manole e dorit ca investitor la Dinamo

ProSport, publicația care a anunțat în exclusivitate detaliile tranzacției dintre Dorin Șerdean și Red&White, vine cu o nouă dezvăluire de calibru pentru suporterii dinamoviști.

Astfel, conform informațiilor noastre, noii acționari ai clubului cu adresa în Șoseaua Ștefan cel Mare poartă discuții avansate cu mai mulți antreprenori de succes din țara noastră, care ar urma să se alăture, pentru început, cu sume de câteva sute de mii de euro, investiției la Dinamo.

Primul nume pe care ProSport l-a aflat este cel al lui Gheorghe Manole (70 ani), un important jucător, prin grupul Eximprod, pe piața energiei regenerabile. Manole, fondator Eximprod, asociat în această afacere cu Vasile Domente, este prezentat, conform revistei Capital, drept ”unul dintre cei mai dinamici oameni de afaceri din Buzău”, județ în care deține mai multe afaceri cu energie verde (panouri fotovoltaice și eoliene).

Eximprod, care are sediul în Buzău, dar și două puncte de lucru în București, unul dintre ele chiar în vecinătatea stadionului Dinamo, deține în portofoliu și mai multe afaceri în domeniul imobiliar, clădiri de birouri în Cluj și Buzău.

În plus, societatea în care este asociat deține mai multe spații comerciale. La începutul anului 2022, anteprenorul promitea o dezvoltare în acest sector și în zona Litoralului, mai precis la Mamaia.

”Deţin acţiuni la bursa de valori Bucureşti, sunt acţiuni la societăţi româneşti, iar portofoliul actual este de aproximativ 8 milioane de euro (n.r. – interviul este publicat la sfârșitul anului 2022), a declarat șeful de la Eximprod pentru sursa citată.

Andrei Nicolescu deține 60% din societatea Red&White, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA
Andrei Nicolescu deține 60 la sută din societatea Red&White, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, cu 80,7758 la sută 

La capitolul hobby-uri, afaceristul a punctat, în fruntea listei, sportul, în timp ce la responsabilitate socială, nu a ezitat să transmită că: sponsorizează diferite competiții sportive.

  • 100 milioane euro era cifra de afaceri a Eximprod, conform Top Forbes, în anul 2019

Gheorghe Manole: ”Într-o săptămână o să dau răspunsul. Îmi place ideea, cred în ea, sunt dinamovist de 55 de ani”

Gheorghe Manole este cunoscut în rândul apropiaților drept ”un veritabil dinamovist”.

ProSport a luat legătura cu omul de afaceri, iar acesta, transparent, a recunoscut că se află în discuții pentru a se alătura proiectului Red&White la Dinamo, echipa pe care o susține de 55 de ani.

”E adevărat. Nu vă ascund că am discutat cu Andrei (n.r. – Nicolescu). Îmi place ideea, cred în ea, trebuie să îmi pice și bine. Aici mă refer la anumite socoteli pe care le avem, proiecte în care suntem implicați, acest moment a venit într-o vâltoare în care ne aflăm. Dacă accept, e bine, am o răspundere importantă. L-am rugat pe Andrei să mă lase o săptămână și o să dau un răspuns. Merg la meciurile lui Dinamo și, mai nou, îmi cultiv și nepotul în acest sens. Sunt suporterul echipei de 55 de ani. Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță de atunci, însă nu am fost solicitat”, a transmis milionarul pentru ProSport.

Gheorghe Manole a recunoscut că i s-a propus să investească la Dinamo. Foto: Ziarul Financiar

Negocieri și tatonări și cu alți oameni de afaceri. Cu unii s-a discutat și înainte de preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean

Pe lângă Gheorghe Manole, în paralel se poartă negocieri avansate și cu alți oameni de afaceri importanți din țara noastră, în unele cazuri, investiția acestora fiind stipulată de conceperea unui nou plan de reorganizare, votul acestuia în Adunarea Generală a Creditorilor și aprobarea în fața judecătorului sindic.

Prin această mișcare, datoriile debitorului SC Dinamo 1948 SA vor scădea de la aproximativ 10 milioane, suma aproximativă înscrisă la masa credală în prezent, la 2 milioane de euro.

Cătălin MUREȘANU 10 Mar. 2023, 16:10 Liga 2
Pe aceeași temă