”U” Cluj câștigă derby-ul cu Petrolul și relansează lupta pentru locul 1 în play-off-ul Ligii 2! Prima repriză, una de coșmar pentru ”găzari”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2022, 20:56 Liga 2

”U” Cluj a avut un început de meci excelent cu Petrolul, a înscris de trei ori în primele 26 de minute și și-a asigurat victoria. 3-1 s-a terminat jocul de pe Cluj Arena, în fața unui stadion aproape pe jumătate ocupat, însă într-o atmosferă incendiară, care a ridicat moralul jucătorilor lui Erik Lincar și i-a pus în încurcătură pe cei ai lui Nae Constantin.

Cu acest succes, ”U” Cluj a acumulat 54 de puncte și a urcat din nou pe locul 2 în play-off, devansând FC Hermannstadt (53 puncte) și apropiindu-se la trei puncte de liderul Petrolul (57 puncte).

  • Etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2 a debutat joi, cu meciul dintre Unirea Slobozia și FC Hermannstadt, scor 0-0, și a avut al doilea joc programat sâmbătă, în Ghencea, între Steaua și Concordia Chiajna, scor 3-0.

Petrolul, groggy la fazele fixe, ”U” Cluj a speculat trei dintre ele și a avut 3-0 în minutul 26. A avut și o bară

Cu destule schimbări în primul 11, cu Pashov fundaș dreapta, Sergiu Pîrvulescu mutat din nou la mijloc, în dreapta, cu Velisar în stânga defensivei, în locul căpitanul Țicu, accidentat, dar și cu Chindriș și Constantinescu preferați titulari în fața lui Seto și Bratu, Petrolul a început în atac meciul de pe Cluj Arena, însă ”U” avea să-și joace bine tactica, după doar câteva minute. Împinși de la spate de o galerie frenetică, jucătorii Universității au dat lovitura încă din minutul 6, când Huja a respins direct la Dragoș Tescan, care n-a iertat din 6 metri lateral dreapta, trimițând direct sub transversală.

În atmosfera infernală de pe Cluj Arena, Universitatea s-a aruncat în atac și a fost aproape de al doilea gol în minutul 11, însă Ely Fernandes a trimis în bara din dreapta după ce a câștigat duelul cu Pashov, adus de Petrolul în iarnă din Liga 1, însă care nu prea a fost utilizat de Nae Constantin. O altă centrare din corner a adus altă ratare mare la poarta lui Avram. Boiciuc (12) a deviat cu capul pe spate, iar Hofman, liber la 4 metri, a trimis cu capul peste transversală.

Nu a trecut însă mult și dintr-o altă fază fixă ”U” Cluj a marcat din nou. Pîrvulescu, Paul, a centrar din stânga, și Florin Ilie (18), demarcat excelent în centrul careului, a reluat cu capul cu lot, peste Avram, ieșit prea în față.

Galeria ”găzarilor” a intrat pe stadion la 0-2

La 2-0 pe tabelă și cu Petrolul în corzi, pe stadion și-a făcut apariția și galeria echipei ploieștene, în minutul 21. Diarra (23) a avut o reluare cu capul după o centrare din fază fixă, însă Gorcea a reținut fără probleme.

La poarta opusă, Paul Pîrvulescu a bătut un corner din dreapta, iar Dragoș Tescan (26) a ridicat din nou publicul în picioare. Mijlocașul a câștigat duelul aerian cu Meijers, în 6 metri, a trimis pe centru, și Avram a respins de pe linie în plasă, în spatele barei din stânga sa.

Două bare transversale în dreptul Petrolului

”U” Cluj s-a retras și și-a lăsat adversarul să aibă posesia, și o putea costa. La o centrare din corner, Meijers (30) a trimis cu capul în încheietura barelor, în stânga, la colțul lung, iar spatele lui Tescan a salvat la șutul lui Chindriș din 6 metri. La scurt timp, Cosmin Tucaliuc (33) a trimis direct în transversală o minge dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri central, iar Diarra n-a putut prelua ca lumea în centru careului pentru a finaliza.

În trei minute, Petrolul putea reintra în joc, însă norocul nu a fost de partea ei.

Petrolul a avut reacție după pauză. Diarra a înscris din penalty, după ce Găman a refuzat o lovitură de pedeapsă pentru ploieșteni. Ely Fernandes, ocazie incredibilă ratată

Reacția la pauză a lui Nae Constantin a fost prin a-i schimba pe Pashov și Chindriș cu Seto și Măzărache, iar Petrolul a început și repriza secundă în atac. Însă și pe prima o începea la fel.

De această dată însă putea beneficia de un penalty în minutul 46, când Romario Pires l-a încurcat pe Constantinescu și l-a și călcat din spate pe picior, însă Găman, delegat în acest sezon la alte două jocuri acasă ale clujenilor, s-a făcut că plouă și nu a dictat lovitura de pedeapsă.

Tucaliuc (48) a avut și el un șut din careu pe lângă poartă, după o respingere greșită a lui Romeo, care era mai preocupat să ceară schimbarea sa după ce înainte băgase o alunecare în careu și acuza o întindere.

N-a fost nici de această dată gol la poarta lui Gorcea, însă putea fi la cea a lui Avram, pe un contraatac trei contru unu. Hofman și-a făcut excelent treaba și l-a lăsat în postură de unu la unu pe Ely Fernandes (55) cu portarul, numai că experimentatul jucător aduc în iarnă din Liga 1 a greșit preluarea și a scăpat mingea în aut de poartă.

Avea să fie singura ocazie a Universității în această repriză, fiindcă Petrolul a arătat că are forța să conducă meciul și într-o deplasare infernală. Măzărache a obținut penalty în fața lui Gorcea, iar Sory Diarra a înscris în minutul 64.

Diarra s-a accidentat după o mare ocazie ratată. ”U” Cluj a tras de timp în fața propriului public

Jocul putea să devină și mai dramatic pe final, dar Diarra (70) a ratat șansa unui nou gol pentru el după ce l-a depășit de Gorcea în urma unei pase primite de la Măzărache, numai că a intrat prea în unghi și a trimis paralel cu linia porții goale.

După o altă incursiune în careul Universității, Diarra (72) a acuzat o accidentare la coapsă și n-a mai putut continua jocul, lăsând Petrolul în inferioritate numerică, după ce Nae Constantin efectuase deja toate schimbările pentru a-și readuce echipa în meci.

Chiar și așa, în inferioritate, tot Petrolul a fost mai prezentă în atac. A fost oprită și de Găman, care în loc să dea fault în fața careului a dictat simulare la Cioiu (83), iar clujenii, cu un public minunat în spate, a preferat să-l ”încânte” cu trageri de timp în loc să joace. Florin Ilie (90) a primit galben fiindcă s-a dus doar de formă să degajeze în locul portarului deja avertizat.

S-a terminat 3-1, un rezultat prea dur pentru Petrolul față de ceea ce s-a jucat pe teren, iar ”U” Cluj profită și se aproapie la trei puncte de locul 1 și trece la un punct peste FC Hermannstadt.

Urmează meci pentru ”U” Cluj e tot acasă, cu Unirea Slobozia, la 30 aprilie, de la ora 15:00, și tot acasă joacă și Petrolul, cu Steaua (1 mai, ora 14:30).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

COMENTARIUL LIVE:

UNIVERSITATEA CLUJ – PETROLUL PLOIEȘTI 3-1

Dragoș Tescan 6′, 26′, Florin Ilie 18′ / Sory Diarra 64′ – penalty

”U” Cluj: Gorcea – Romeo (Ribeiro 85′), Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt.), Ely Fernandes (I. Filip 75′) – Tescan (Haită 56′), Hofman (M. Ciobanu 75′), Boiciuc (Val. Alexandru 85′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Remacle, Gugu
Antrenor: Erik Lincar

Petrolul: R. Avram – Pashov (Seto 46′), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt.)(Cioiu 59′), M. Chindriș (Măzărache 46′) – Sg. Pîrvulescu, Tucaliuc (Jarovic 71′), Mih. Constantinescu (M. Bratu 59′) – S. Diarra
Rezerve neutilizate: Moroz – V. Lică, Al. Sabău, Boțogan
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca, Cluj); Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa); Rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Daniel Sabou (Zalău).

Min 90+5 Final de partidă pe Cluj Arena. ”U” Cluj învinge cu 3-1 Petrolul după o primă repriză excelentă, cu trei goluri din trei faze fixe. Echipa ploieșteană a avut altă față în repriza secundă, a marcat o dată, a irosit alte câteva situații bune de a reduce încă o dată din scor însă nu a făcut-o și a pierdut. În ultimele 20 de minute a jucat și în inferioritate, după ce Diarra s-a accidentat. Cu acest succes, ”U” Cluj revine pe locul 2, depășind cu un punct FC Hermannstadt, și se apropie la trei puncte de liderul Petrolul
Min 90+2 Centrare lungă din dreapta în careul Universității, Seto și Jarovic nu ajungă la minge să devieze pe poartă și balonul iese în aut de poartă, în stânga
Min 90 ||| Clujenii trag de timp. Florin Ilie întârzie degajarea din 6 metri și primește cartonașul galben. Îl lasă apoi pe Gorcea să degajeze
Min 88 ||| Florian Haită primește cartonașul galben după ce îl lovește cu cotul în gură, în cădere, dintr-un duel aerian, pe Seto
Min 85 Dublă schimbare la ”U” Cluj. Ies Roberto Romeo și Alexandru Boiciuc și intră Sergio Ribeiro și Valentin Alexandru
Min 83 ||| Jarovic interceptează în careu, lasă în spate pentru Marius Cioiu, care îl fentează pe Haită în stânga și este faultat clar, însă Găman consideră că mijlocașul Petrolului a simulat și îi acordă cartonașul galben. Relăurile arată că Haită i-a luat piciorul drept lui Cioiu și că nu a fost nicio simulare la 22 de metr icentral de poarta lui Gorcea
Min 78 Cioiu recuperează o minge în dreapta, în careul gazdelor, centrează de pe linie în partea opusă și Măzărache reia cu capul din 5 metri la prima bară, unde Gorcea prinde
Min 75 La ”U” Cluj, ies Albert Hofman și Ely Fernandes și intră Marius Ciobanu și Ioan Filip
Min 74 Sory Diarra nu mai poate continua jocul, iar Petrolul va continua restul partidei în inferioritate numerică în ultimele 20 de minute, după ce Nae Constantin a efectuat toate schimbările
Min 72 Diarra acuză o accidentare la coapsa piciorului drept și pare să nu mai poartă continua. Primește îngrijiri în spatele porții Universității
Min 71 Iese Cosmin Tucaliuc și intră Senad Jarovic
Min 70 Pasă pe culoar a lui Măzărache, pe centru, Diarra se demarcă excelent și scapă singur cu Gorcea, dă mingea pe lângă el, în stânga, însă puțin prea tare, o mingea aproape de linia de fund, la un metru de bară și nu mai are timp să se întoarcă și să trimită în poarta goală. Șutează din prima din acel unghi imposibil și trimite prin fața porții goale
Min 65 Balgiu șutează din fața careului, pe lângă poartă, în dreapta. Mingea lovește în spate plasa porții, iar o parte din spectatori crede că e gol
Min 64 3-1 Sory Diarra bate penalty-ul pe jos, în stânga, lângă bară, și înscrie, în ciuda plonjonului pe direcție a lui Gorcea. Gorcea pășise în față și nu se mai afla pe linie, astfel că execuția ar fi trebuit să fie repetată
Min 63 ||| Simon Măzărache primește mingea în față, scapă singur în careu, dă mingea pe lângă Andrei Gorcea și apoi este luat pe sus de portar. Gorcea primește cartonașul galben, iar Petrolul are penalty
Min 59 Dublă schimbare la Petrolul. Ies Mihai Constantinescu și Eugeniu Cebotaru și intră Mario Bratu și Marius Cioiu
Min 56 Iese Dragoș Tescan, omul meciului de până acum al Universității, cu două goluri, și intră Florian Haită
Min 55 Contraatac trei contra unu al Universității. Hofman avansează în dreapta și trimite în partea opusă, în careu, pentru Ely Fernandes, care, deși e nemarcat, preia larg la 8 metri și scapă mingea în aut de poartă
Un grup masiv de jandarmi stă pe pista de atletism în fața sectorului unde în prima repriză a stat un grup de suporteri ai Universității Cluj, separat de galeria ”Șepcile roșii”. La pauză au fost incidente în acea zonă, iar respectivii fani au fost disperați
Min 48 Aruncare de la margine, din stânga, Romeo respinge direct la Tucaliuc, care preia spre stânga și trage spre colțul lung, mingea e deviată și se duce în corner în dreapta
Min 47 Romeo se întinde în propriul careu pentru a evita un corner, respinge și apoi face semne către bancă. Acuză o întindere
Min 46 Romario Pires îl calcă din spate pe picior pe Constantinescu, în careul Universității, petrolistul cere penalty, însă arbitrul Găman, destul de aproape, lasă jocul să continue. Reluările arată că Pires a faultat și se putea acorda penalty
Min 46 A început repriza secundă. Petrolul începe tot în atac
Min 46 Dublă schimbare la pauză la Petrolul. Intră Takayuki Seto și Simon Măzărache și ies Georgi Pashov și Marius Chindriș
Min 45 + Prima repriză e preluntigă cu două minute. Galeria Universității scandează clasicul: ”Haide U, haide U!”
Min 43 Huja gafează din nou în încercarea de a ține mingea și a dribla, de această dată în fața propriului careu. Norocul său e că Hofman a întârziat să ia o decizie, să șuteze sau să paseze în dreapta, unde era liber Ely Fernandes, scapă balonul de sub control, iar Cebotaru, repliat, respinge
Min 39 ||| Paul Pîrvulescu îl faultează fără minge pe Sergiu Pîrvulescu și vede primul cartonaș galben al meciului
Petrolul are reacție, însă nu are nici noroc. A lovit transversala de două ori în trei minute la faze fixe, în timp ce Universitatea a dat trei goluri din faze fixe
Min 33 Cosmin Tucaliuc execută direct în transversală, în stânga, o lovitură liberă de la circa 25 de metri central. Mingea revine în teren, Diarra ratează preluarea și un coechipier nu poate nici el prelua mingea pentru a șuta pe poartă, iar ”U” degajează
Min 30 Centrare dintr-un corner din stânga, Meijers reia cu capul din dreapta, înalt, spre bara a doua, mingea lovește încheietura barelor și sare în față, la Chindriș, care reia din 6 metri spre poartă, însă pe direcție se interpune Tescan, care respinge cu spatele pe lângă bara din dreapta și evită golul
Jucătorii și membri staffului Universității sărbătoresc golul cu gesturi largi, se descătușează. Asistența e încântată, Diarra de la Petrolul privește către cer și face rugi
Min 26 3-0 Centrare a lui Paul Pîrvulescu dintr-un corner din dreapta, Dragoș Tescan câștigă duelul aerian cu Meijers pe linia de 6 metri și reia cu capul pe centrul porții, iar Avram respinge de pe linie în stânga, direct în propria poartă. Sergiu Pîrvulescu era și el lângă Avram și a fost surprins de respingerea coechipierului său
Min 23 Fază fixă bătută în careul clujean, Diarra reia cu capul din dreapta spre poartă, Gorcea reține fără probleme
Min 21 O mulțime de suporteri care încurajează Petrolul își fac apariția în acest moment pe stadion. Scorul cu siguranță nu-i încântă
Min 18 2-0 Paul Pîrvulescu centrează cu efect dintr-o lovitură liberă din stânga, mingea trece de primul grup de jucători, iar Florin Ilie, demarcat în centru, reia excelent cu capul din 11 metri și trimite cu lob în plasa lui Avram, ușor ieșit în față. Petrolul e sub stare de șoc pe Cluj Arena
Min 15 La fel ca în primele minute ale jocului, Universitatea, în ciuda încurajărilor din tribune, s-a retras în propria jumătate și așteaptă atacurile Petrolului
Min 12 Centrare din cornerul din dreapta, Boiciuc deviază cu capul pe spate, iar Hofman, liber în 4 metri, trimite cu capul peste poartă
Min 11 Centrare din dreapta careului a lui Hofman, Ely Fernandes câștigă în careul mic, la bara a doua, duelul cu Pashov, care voia să protejeze mingea, deviază spre colțul lung, însă mingea lovește bara și apoi este degajată în corner. Stadionul erupe din nou
Dragoș Tescan e la al patrulea meci în 2022 în care înscrie în primele minute pentru Universitatea, după ce a mai punctat contra celor de la Concordia 4-0 (minutul 9), FC Hermannstadt 2-0 (8) și Dunărea Călărași 3-0 (5). Tescan e la al 5-lea gol în acest sezon, în 19 meciuri
Min 6 1-0 Ely Ferdandes centrează din dreapta, Tescan ratează devierea, Huja doarme pe el și nu respinge, ci doar blochează mingea cu ambele picioare și o trimite direct la Dragoș Tescan, care șutează puternic din 6 metri lateral dreapta sub transversală, spre colțul lung. Avram e bătut și ”U” Cluj deschide scorul rapid. Stadionul erupe
♦Min 4 Huja ratează respingerea din alunecare în colțul stânga al careului, pe faza de atac a Universității, Hofman scapă în stânga și șutează dub unghi la prima bară, din fața lui Velisar, Avram respinge în sus și apoi reține din fața lui Ely Fernandes
Min 3 Galeria Universității Cluj cântă superb, a dat foc fumigenelor roșii și a dat cu petarde. Petrolul are o galerie minusculă prezentă la stadion, cel puțin momentan, formată din 15 fani
Min 1 A început partida de pe Cluj Arena, cu patru minute întârziere
♦Asistență importantă la meciul ”U” Cluj și Petrolul. Galeria Universității înjură Petrolul și CFR Cluj înainte de startul jocului
Valentin Țicu, căpitanul echipei Petrolul, ratează primul meci din acest sezon, după ce în precedentele 24 a fost titular și aproape integralist. Într-unul singur a fost înlocuit, în chiar cel trecut, când Velisar i-a luat locul în minutul 85 în jocul cu Unirea Slobozia. Mihai Velisar, readus în iarnă la club, e pentru prima dată titular pentru Petrolul, după ce în precedentele două jocuri în care a fost utilizat a intrat în repriza secundă


Etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2 se încheie în această seară, după disputarea meciului de pe Cluj Arena dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești. Este derby-ul rundei, fiindcă se întâlnesc față în față, de la ora 19:00, a treia cu prima clasată în eșalonul secund. Diferența dintre cele două formații este de șase puncte, astfel că rezultatul poate complica sau simplifica lupta pentru locul 1 în ultimele patru runde rămase.

  • Etapa a debutat joi, cu meciul dintre Unirea Slobozia și FC Hermannstadt, scor 0-0, și a avut al doilea joc programat sâmbătă, în Ghencea, între Steaua și Concordia Chiajna, scor 3-0.

”U” Cluj a câștigat toate meciurile de acasă din acest sezon, cu excepția întâlnirii cu Astra

Universitatea Cluj are opt meciuri consecutive fără eșec în Liga 2, toate disputate în 2022. Ultimul eșec l-a suferit chiar la Ploiești, cu Petrolul, adversarul de astăzi, scor 0-1, în sezonul regular, iar ultimele cinci meciuri disputate au avut loc în play-off, în care a obținut trei remize, toate în deplasare, și două victorii, acasă.

Pe teren propriu, ”U” Cluj a avut în acest sezon o evoluție aproape perfectă. Cu excepția unui singur joc, echipa lui Erik Lincar și-a învins toți adversarii, 11 la număr. Singura sincopă a avut-o chiar la ultimul joc de acasă în 2021, când a pierdut, surprinzător, cu scorul de 1-2, meciul cu Astra.

În play-off, pe Cluj Arena, Universitatea a trecut cu 1-0 de Steaua și cu 3-1 de Concordia Chiajna.

Universitatea are șansa să urce pe locul 2 și să se apropie de trei puncte de Petrolul. Lincar: ”Sunt mulțumiți și cu un meci egal”

Meciul dintre Petrolul și ”U” Cluj a deschis play-off-ului Ligii 2, rezultatul pe ”Ilie Oană” fiind unul de egalitate, scor 0-0, după un joc închis, tacticizat, fără multe ocazii. Universitatea pierdea atunci primele puncte în acest an, după un start spectaculos, și era adusă cu picioarele pe pământ. Atunci, ardelenii acuzat liderul că a preferat să se apere, să nu primească gol.

Atunci, distanța dintre cele două echipe era de șapte puncte, între timp s-a redus la șase, iar Universitatea poate demonstra astăzi că îi este superioară ca joc Petrolului, o poate învinge, urca pe locul 2 și să se apropie la trei puncte de formația ploieșteană. Ar arunca în aer finalul de play-off.

”Întâlnim o echipă foarte solidă, o echipă periculoasă mai ales prin jucătorul lor de atac, Diarra, care a reușit să marcheze foarte multe goluri. După cum am văzut și la meciul tur, cea mai periculoasă fază a lor a fost o lovitură de colț din minutul 72, când mingea a trecut milimetric pe lângă bară. De aceea, va trebui să fim foarte atenți.

E adevărat că ei vor veni, din nou, să joace la un 0-0. Nu au de ce să riște. Sunt mulțumiți și cu un meci egal. Au șase puncte avans față de noi. Va trebui să fim concentrați, cu mult entuziasm, să fim mai ales din punct de vedere fizic la cel mai înalt nivel și să-i provocăm la joc.

Trebuie să facem ce știm noi mai bine, să avem calitate și să reușim să aducem mingea de cât mai multe ori în fața porții. Dacă toate aceste lucruri se vor întâmpla, vom avea și succes.

Fazele fixe au fost cheia multor meciuri din acest play-off. De aceea, trebuie să fii foarte atent mai ales pe fază de apărare. Noi anul acesta chiar am reușit să marcăm câteva goluri din faze fixe, chiar ne-au ajutat și sper să fim la fel de inspirați și în jocul de mâine”, a spus antrenorul Erik Lincar înainte de jocul cu Petrolul.

  • ”U” Cluj are 51 de puncte și e pe locul 3 în play-off-ul Ligii 3, putând profita inclusiv de remiza celor de la FC Hermannstadt (53 puncte), pe care o pot depăși în cazul în care va învinge astăzi Petrolul.

La Petrolul s-a achitat un salariu restant chiar înaintea jocului cu ”U” Cluj

De partea cealaltă, Petrolul a început play-off-ul cu o remiză cu ”U” Cluj (0-0), apoi cu un eșec cu Steaua (1-2), a urmat egalul cu FC Hermannstadt (0-0), iar în ultimele două runde a obținut victorii cu Concordia Chiajna (1-0) și Unirea Slobozia (3-1).

Echipa ploieșteană s-a abținut în a mai face declarații înaintea acestui meci cu ”U” Cluj, anunțând oficial doar faptul că înainte de Paște a achitat un salariu restant către jucători cu ajutorul directorului sportiv Claudiu Tudor. Totodată, petroliștii sunt conștienți și de faptul că o victorie cu Universitatea i-ar detașa la nouă puncte cu patru runde rămase apoi de disputat.

”Toată lumea este conștientă de importanța jocului și trebuie să fim, în continuare, extrem de concentrați. Personal, am făcut încă un efort financiar, astfel încât jucătorii au primit, ieri, un salariu și sunt liniștiți și din acest punct de vedere. Nu este prima oară când mă implic astfel, cu un împrumut către club, dar o fac fără regrete și cu convingerea că Petrolul trebuie să revină acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Suntem foarte aproape să ne îndeplinim obiectivul și, cu unitate, cu liniște, cu contribuția tuturor, sunt sigur că vom trece cu bine linia de sosire și ne vom bucura pentru promovare chiar înainte de ultima etapă”, a spus Claudiu Tudor.

  • Petrolul are 57 de puncte și a ocupat locul 1 aproape tot sezonul.

1-0 și 0-0 în precedentele două jocuri dintre Petrolul și ”U” Cluj în acest sezon, ambele pe ”Ilie Oană”

Va fi al treilea și ultimul meci în acest sezon între Petrolul și ”U” Cluj. Primele două au avut loc la Ploiești.

În sezonul regular, Petrolul s-a impus cu 1-0 în chiar ultimul lor joc oficial din 2022, în etapa a 16-a. Atunci a marcat Eugeniu Cebotaru în minutul 69.

În turul play-off-ului a fost 0-0 cu ”Ilie Oană”.

Cele două echipe sunt la al patrulea sezon consecutiv în Liga 2, după ce au luat-o de la capăt din Liga 4, în care încearcă promovarea în prima ligă. De alte patru ori s-au întâlnit în sezoanele trecute. A fost 3-2 pe Cluj Arena pentru ”U” în septembrie 2018 și 1-0 pentru Petrolul pe ”Ilie Oană” în martie 2019. Ulterior, ”U” s-a impus cu 4-0 pe teren propriu, în septembrie 2019, iar în martie 2021, tot pe Cluj Arena, Petrolul câștiga cu 2-1.

În total au avut loc șase meciuri directe în Liga 2 în aceste patru sezoane, iar ”U” Cluj are două victorii acasă, Petrolul are trei victorii, două acasă și una în deplasare, în timp ce un meci s-a terminat la egalitate, la Ploiești.

George Găman arbitrează ”U” Cluj – Petrolul. Craioveanul a mai condus-o pe Universitatea în două din cele patru jocuri în care a fost delegat în Liga 2

Partida de astăzi, de pe Cluj Arena, are loc de la ora 19:00, și va fi arbitrată de la centru de George Cătălin Găman (Craiova), iar de la cele două tușe de Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa). Arbitru de rezervă este Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), în timp ce observatori au fost delegați Ioan Duma (Sibiu) și Daniel Sabou (Zalău).

George Găman, arbitru din lotul de Liga 1, a mai condus în acest sezon patru meciuri din Liga 2, în două dintre ele cu gazdă chiar Universitatea Cluj. Primul a fost ”U” Cluj – Metaloglobus 2-1 (la Sânmartin), iar al doilea a fost ”U” Cluj – Unirea Slobozia 2-0 (la Bistrița). Celelalte două au fost jocurile în care oaspete a fost Concordia Chiajna: Steaua – Concordia 0-0 și FC Buzău – Concordia 0-1.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-pregatit-sa-dea-lovitura-in-fata-liderului-petrolul-argumentele-pe-care-se-bazeaza-u-cluj-pentru-un-succes-cum-sunt-vazuti-lupii-galbeni-si-problemel-19228704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-cumparat-linistea-pentru-meciului-cu-u-cluj-clubul-a-fost-imprumutat-iar-jucatorii-au-primit-un-salariu-inaintea-derby-ului-din-ardeal-19228411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-concordia-chiajna-joaca-de-la-ora-1600-in-precedentele-doua-meciuri-din-acest-sezon-cele-doua-echipe-au-inregistrat-remize-19228529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1730-in-debutul-etapei-a-6-a-a-play-off-ului-ligii-2-sibienii-au-castigat-precedentele-doua-jocuri-din-acest-sezon-cu-ialomitenii-19228183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-in-maximum-o-saptamana-pentru-echipele-participante-in-play-off-ul-ligii-2-programul-etapelor-7-si-8-petrolul-steaua-se-joaca-duminica-19228730

Marius ANGHEL 26 Apr. 2022, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă