Erik Lincar, pregătit să dea lovitura în fața liderului Petrolul! Argumentele pe care se bazează ”U” Cluj pentru un succes, cum sunt văzuți ”lupii galbeni” și problemele ardelenilor: ”Sper să-i recuperăm”

Andrei PASCU 25 Apr. 2022, 18:44 Liga 2
Erik Lincar, pregătit să dea lovitura în fața liderului Petrolul! Argumentele pe care se bazează ”U” Cluj pentru un succes, cum sunt văzuți ”lupii galbeni” și problemele ardelenilor: ”Sper să-i recuperăm”

Universitatea Cluj – Petrolul, unul dintre cele mai importante meciuri din returul play-off-ului Ligii 2, este programat marți, de la ora 19:00 și va fi în format live-text pe Liga2.ro. Confruntarea a fost prefațată de Erik Lincar, în cadrul unei conferințe de presă.

Erik Lincar, înainte de ”U” Cluj – Petrolul: ”Nu au de ce să riște. Sunt mulțumiți și cu un meci egal”

În tur, pe ”Ilie Oană”, scorul a fost egal, 0-0, cu un joc închis, iar antrenorul Universității Cluj se așteaptă ca și de data aceasta să fie la fel. În plus, e conștient că Petrolul nu va risca, mai ales că și un rezultat de egalitate ar fi în avantajul ei, ținând cont de situația din clasament.

Tocmai din acest motiv, Erik Lincar va face strategia raportat la o echipă închisă, după cum a lăsat de înțeles, evidențiind că pregătirea fizică va fi un detaliu foarte important în duelul de pe Cluj Arena.

Erik Lincar se teme cel mai mult de Sory Ibrahim Diarra

Lincar își pune mare încredere și în fazele fixe, mai ales că, dacă jocul va fi unul închis, momentele ar putea aduce un plus pentru una dintre echipe. În altă ordine de idei, Erik Lincar a lăudat Petrolul, modul în care a dus sezonul până acum și se teme, cel mai mult, de omul ei de gol principal, Sory Ibrahim Diarra.

Întâlnim o echipă foarte solidă, o echipă periculoasă mai ales prin jucătorul lor de atac, Diarra, care a reușit să marcheze foarte multe goluri. După cum am văzut și la meciul tur, cea mai periculoasă fază a lor a fost o lovitură de colț din minutul 72, când mingea a trecut milimetric pe lângă bară. De aceea, va trebui să fim foarte atenți.

E adevărat că ei vor veni, din nou, să joace la un 0-0. Nu au de ce să riște. Sunt mulțumiți și cu un meci egal. Au șase puncte avans față de noi. Va trebui să fim concentrați, cu mult entuziasm, să fim mai ales din punct de vedere fizic la cel mai înalt nivel și să-i provocăm la joc.

Trebuie să facem ce știm noi mai bine, să avem calitate și să reușim să aducem mingea de cât mai multe ori în fața porții. Dacă toate aceste lucruri se vor întâmpla, vom avea și succes.

Fazele fixe au fost cheia multor meciuri din acest play-off. De aceea, trebuie să fii foarte atent mai ales pe fază de apărare. Noi anul acesta chiar am reușit să marcăm câteva goluri din faze fixe, chiar ne-au ajutat și sper să fim la fel de inspirați și în jocul de mâine.

(N.r. – Despre regulamentul de departajare al echipelor aflate la egalitate de puncte) Nu e un meci de șase puncte, poate e de patru, pentru că la final în cazul echipelor care vor fi la același număr de puncte nu se vor lua în considerare jocurile directe și se vor lua locurile din clasament de la finalul campionatului regular. Acolo Petrolul a fost pe primul loc, noi pe al doilea și Hermannstadt pe trei”, a spus antrenorul ardelenilor, conform site-ului oficial al Universității Cluj.

”U” Cluj are ceva probleme cu gripa, dar Erik Lincar e convins că poate alinia cel mai bun 11

Și ”U” Cluj se confruntă cu probleme medicale, din cauza gripei, așa cum a fost și în cazul Petrolului săptămânile trecute. Erik Lincar a recunoscut că sunt ceva șanse să nu poată miza pe doi-trei jucători.

Însă, sunt șanse mai mari să aibă tot lotul valid și să pună pe teren cel mai bun 11 într-o partidă care o poate duce pe ”U” Cluj la o diferență cu trei puncte mai puțin decât Petrolul.

Avem câțiva jucători gripați, dar zic eu că vor trece peste probleme. Sunt doi, trei jucători cu probleme, dar zic eu că până la ora jocului sperăm să-i recuperăm. Dacă nu, sunt și alții care cu siguranță se vor ridica la cel mai înalt nivel”, a spus Lincar în privința jucătorilor cu probleme, dar a vorbit și despre importanța fanilor la un astfel de meci.

Erik Lincar, nou apel la fanii Universității Cluj

Speră ca numărul suporterilor să fie unul important, mai ales că a fost la partida de baschet din Liga Campionilor dintre U-BT Cluj-Napoca și MHP Riesen Ludwisburg, unde fanii alb-negrilor au făcut o atmosferă de poveste.

Chiar am fost la jocul de baschet, unde a fost o atmosferă extraordinară, deși echipa a fost poate chiar tot jocul condusă, dar au fost momente cheie în care suporterii prin încurajări, prin energia pe care au transmis-o au făcut să existe situații la limită în care jocul se putea întoarce în favoarea echipei noastre.

A fost o finală, un meci cu tensiune, presiune, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor, de aceea e important în momentele complicate și dificile să ai suporterii alături de tine. Sunt sigur că mâine, dacă se vor strânge mai mult de 10.000 – 12.000 de oameni și vor striga doar un simplu «Haide ”U”!», deja pentru jucători va fi extrem de important și vom avea mari șanse să ne obținem punctele care sunt puse în joc”, a spus Lincar.

Romario Pires, analiza partidei de pe Cluj Arena, de marți

Romario Pires, căpitanul Universității Cluj, a fost și el prezent la masa conferinței de presă alături de Erik Lincar. Impresiile acestuia în privința partidei cu Petrolul:

Petrolul e o echipă bună, e lider în clasament, dar noi jucăm acasă, cu suporterii de partea noastră și sunt sigur că băieții sunt foarte concentrați și vom face un meci bun și putem scoate maximul de puncte la acest meci.

Pentru noi e foarte important când ieșim pe teren să vedem stadionul plin, galeria care strigă numele echipei noastre. Asta ne ajută foarte mult.

(N.r. – Despre sărbători) Noi am avut o mică sărbătoare în vestiar, pentru că e o sărbătoare foarte importantă și fiecare acasă cu familia. E o perioadă foarte încărcată, iar meciul e important și acum trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut pe teren. Nu e timpul pentru petreceri acum, asta va fi mai încolo”.

Petrolul, șase puncte peste ”U” Cluj

”U” Cluj – Petrolul este ultima confruntare din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2. În acest moment, înaintea întâlnirii de pe Cluj Arena, ardelenii au 51 de puncte și se află pe locul 3, în timp ce ploieștenii sunt pe locul 1, cu 57 de puncte. Între ele, pe 2, se află FC Hermannstadt, cu 53 de puncte.

În turul play-off-ului, la Ploiești, scorul a fost egal, 0-0, iar în sezonul regular, tot pe ”Ilie Oană”, în etapa 16-a, confruntarea s-a terminat cu victoria ”lupilor galbeni”, scor 1-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-chica-rosa-anunt-despre-viitorul-sau-la-fc-buzau-atacantul-a-atins-potentialul-maxim-sub-comanda-lui-cristian-pustai-si-vrea-transferul-definitiv-imi-doresc-sa-promovam-19228681

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-a-readus-steaua-pe-linia-de-plutire-culisele-victoriei-clare-cu-concordia-chiajna-si-reactia-de-gentleman-dupa-acuzele-lui-ianis-zicu-19228667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-in-cea-mai-delicata-situatie-ca-antrenor-la-concordia-nu-m-am-intalnit-cu-ea-pana-acum-antrenorul-nu-mai-face-calcule-pentru-promovare-la-cum-aratam-nu-avem-19228661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-spalat-din-pacate-victorie-categorica-impotriva-concordiei-chiajna-si-locul-4-aproape-asigurat-adrian-popa-a-facut-spectacol-am-acoperit-o-parte-din-rusinea-de-etapa-trecuta-19228653

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 25 Apr. 2022, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă