Unirea Ungheni e în Liga 2! Florentin Petre și ”greii” Istvan Fulop și Victoraș Astafei au promovat: ”O mare performanță!”

Andrei PASCU 06 Jun. 2024, 16:09 Liga 3

Unirea Ungheni, antrenată de Florentin Petre, a reușit să facă diferența în returul finalei cu Gloria Bistrița Năsăud, de pe teren propriu, câștigând partida decisivă cu 2-1! În tur, la Bistrița, 2-2 a fost scorul înregistrat.

Fostul mijlocaș al lui Dinamo, cu meciuri în echipa națională a României, a bifat astfel a doua promovare din Liga 3 în Liga 2 din cariera de antrenor. Florentin Petre mai are o astfel de performanță, înregistrată în 2021, în urma unui baraj câștigat pe vremea în care conducea Dacia Unirea Brăila, iar în finală trecea de SC Oțelul.

Unirea Ungheni, în Liga 2 după victoria cu Gloria Bistrița Năsăud!

În returul finalei, care a avut loc miercuri, 5 iunie, Victoraș Astafei a fost eroul Unirii Ungheni, pentru că el a marcat golurile, în minutele 31 și 73. Între reușitele lui s-a intersectat și Vasile Mihai, care a dat speranțe pentru Gloria Bistrița Năsăud, dar nu a fost suficient.

Experimentatul fotbalist a făcut diferența și în meciul tur pentru Unirea Ungheni, pentru că a marcat ambele goluri ale formației sale și atunci, reușita de 2-2 venind chiar în minutele adiționale ale jocului de săptămâna trecută.

  • Primul 11 al Unirii Ungheni în returul finalei cu Gloria Bistrița Năsăud: P. Ganea – P. Coza, A. Sam. Popa, Mih. Savin, D. Todoran, I. Bârstan, Ov. Horșia, Amacio Fortes, Ist. Fulop, Raj. Balint, Astafei (cpt.)
    Rezerve: M. Lupu – Ad. Horșia, Vasiu, Bodor, Rz. Bârstan, T. Becze, Suslak, Ndiesse, R. Trif

Florentin Petre a trimis toate laudele către jucătorii Ungheniului. ”Piticul”, a doua promovare în Liga 2 ca antrenor

Florentin Petre a avut o reacție în urma performanței bifate de echipa lui. E mândru de ce a realizat până acum Unirea Ungheni, dar a scos în evidență meritele jucătorilor săi, pe care a ținut să îi laude pentru tot ce au făcut în această stagiune terminată cu un succes important pentru localitate.

Mă simt împlinit, am realizat o performanță mare! Vreau să felicit copiii pentru atitudine și pentru toată perioada, sunt niște campioni! Îi mulțumesc și domnului primar pentru tot ce a făcut. Mulțumesc pentru tot!

Vedem ce va fi în Liga 2, facem tot posibilul să fie bine!”, a transmis Florentin Petre la scurt timp după finalul returului.

Sărbătoare la Ungheni!

A fost sărbătoare la Ungheni, iar jucătorii, stafful tehnic și suporterii, veniți în număr mare la stadion, au sărbătorit cucerirea trofeului decernat de Federația Română de Fotbal, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte formații care s-au impus în dubla finală, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel și FC Bihor Oradea.

Performanța Unirii Ungheni a fost posibilă și datorită experienței pe care a reușit să o aducă Florentin Petre la nivelul lotului de jucători. Cei mai cunoscuți fotbaliști ai Ungheniului sunt mijlocașul Istvan Fulop (34 de ani, trecut pe la echipele FC Botoșani, Sepsi OSK, sau Diosgyor, cu peste 150 de apariții la nivelul primei ligi, dar și cu o Cupă a României în CV, cu formația din Sfântu Gheorghe, în 2022), atacantul lateral Victoraș Astafei (36 de ani, care de-a lungul carierei a jucat, printre altele, la FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galași, Petrolul sau FC Botoșani, cu aproape 200 de meciuri în prima ligă și cu zeci de prezențe la nivelul Ligii 2) și atacantul lateral Ovidiu Horșia (23 de ani, fost la FCSB, Gaz Metan, Universitatea Cluj sau CSM Alexandria, cu peste 70 de meciuri la nivelul primei divizii și 38 de apariții în Liga 2).


CAMPIONII DIN UNGHENI!

C. S. Unirea Ungheni 2018, învinge cu scorul de 2-1, reprezentanta județului Bistrița, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, prin reușitele lui Astafei Victor care înscrie 4 goluri din 4, în cele 2 confruntări din finala barajului de promovare!!

Mulțumim tuturor suporterilor prezenți la stadion, tuturor copiiilor și tuturor iubitorilor de fotbal de performanță!

Mulțumim conducerii primăriei orașului Ungheni, domnului Victor Prodan, sufletul echipei reprezentative a orașului Ungheni, consilierilor locali care au apreciat sportul de masă și de performanță care au susținut mereu activitatea clubului și nu în ultimul rând întregului staff tehnic!

Felicitările merg către: antrenorul Florentin Petre,  băieții noștri care și-au dat sufletul pe teren, tuturor celor care de pe banca de rezervă, din staff, au fost alături de echipă, partenerilor noștri PIXEL ProSport, sponsorilor și tuturor celor care au fost aproape de echipă, nu doar în momentele de glorie!

FORZZA UNIREA! FORZZA UNGHENI!”, a fost mesajul Unirii Ungheni după finalul returului cu Gloria Bistrița Năsăud.

Foto: Pixel Prosport
Video: Unirea Ungheni

Andrei PASCU 06 Jun. 2024, 16:09 Liga 3
Pe aceeași temă