Adrian Mihalcea e direct înaintea meciului cu FK Miercurea Ciuc: ”Ne dorim revanșa. Nu vreau și nici nu are rost să mă gândesc la altceva”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 06 Apr. 2024, 18:16 Liga 2
Adrian Mihalcea e direct înaintea meciului cu FK Miercurea Ciuc: ”Ne dorim revanșa. Nu vreau și nici nu are rost să mă gândesc la altceva”

Meciul revanșei, așa vede Unirea Slobozia întâlnirea cu FK Miercurea Ciuc din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, după ce harghitenii reușeau să învingă pe stadionul 1 Mai, unde se joacă și acum, în etapa a 17-a a sezonului regular, adică în urmă cu aproximativ o lună, în data de 2 martie.

Cu acel succes, ciucanii lui Robert Ilyeș prindeau și mai mult aripi pentru o calificare în play-off, obiectiv pe care aveau să-l și îndeplinească în special după victoria de acasă cu Ceahlăul.

Partida de la Slobozia are loc duminică, de la ora 12:00, și aduce față în față liderul Ligii 2 și a cincea clasată, în condițiile în care celelalte două jocuri ale etapei s-au desfășurat deja.

Adrian Mihalcea se gândește doar la revanșă la meciul cu FK Miercurea Ciuc: ”Dacă n-am învățat din greșelile făcute și le repetăm, atunci înseamnă că avem noi o problemă”

Unirea Slobozia are două eșecuri pe teren propriu în acest sezon de Liga 2. Primul a fost la penultima partidă disputată acasă în 2023, 0-1 cu Gloria Buzău, iar al doilea a avut loc în primul joc în fața propriilor suporteri în 2024, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc, acum o lună.

În prezent, echipa antrenată de Adrian Mihalcea are trei victorii la rând după eșecul cu ciucanii, dintre care ultimele două au fost meciuri acasă, 3-1 cu Corvinul și 1-0 cu CS Mioveni, iar acum se află la a treia partidă la rând jucată pe teren propriu și întâlnește din nou formația condusă de Robert Ilyeș.

Chiar dacă a urcat pe primul loc în play-off din finalul primei etape a acestui turneu, Unirea întâlnește în etapa a doua cea mai în formă formație din campionat. FK Miercurea Ciuc are o serie de șapte jocuri la rând fără eșec, singurul pas stângaci fiind în ultima etapă a sezonului regular, un 1-1 la Dumbrăvița, când oricum obiectivul era îndeplinit matematic. Totodată, harghitenii vin după un succes convingător pe teren propriu, 2-0 cu CSC Șelimbăr, fostul lider în mare parte a acestui sezon, succes care a ajutat inclusiv Unirea Slobozia să urce ea pe primul loc în clasament.

Adrian Mihalcea se gândește înaintea jocului cu ciucanii doar la revanșă.

”Miercurea Ciuc este o echipă puternică. E singura echipă din play-off care n-a pierdut de cel puțin cinci etape anul acesta. Sunt într-o perioadă foarte bună, au și un joc bun, dar important pentru noi e să câștigă. Am declarat și imediat după meciul cu Mioveni că ne dorim revanșa. E și normal. Nu vreau și nici nu are rost să mă gândesc la altceva în afară de victorie. Dacă transmitem mesajul că ne mulțumim și cu un egal eu cred că nu putem să reușim. Nu, vrem să câștigăm și doar atât, acesta este mesajul transmis și către băieți și recepționat foarte bine. Este un joc la finalul căruia putem să mărim diferența față de celelalte contracandidate și lucrul ăsta sper să se întâmple. Suntem montați și dacă nici într-o lună, de la ultimul meci cu ei, n-am învățat din greșelile făcute și le repetăm, atunci înseamnă că avem noi o problemă”, a spus Mihalcea, pentru Liga2.ro.

O victoria cu Ciucul ar duce Unirea Slobozia la 11 puncte în față, iar promovarea directă ar fi și mai sigură

În acel meci din etapa 17, FK Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul de 1-0 la Slobozia prin golul marcat de Benjamin Babati în minutul 32.

Pentru Slobozia, un eșec la două goluri cu ciucanii o menține în continuare pe primul loc în play-off, dar și la o distanță de șapte puncte față de Gloria Buzău, care ar pica din nou pe locul 5, în cazul în care trupa lui Robert Ilyeș s-ar impune și de această dată în fața Sloboziei. Gloria ar fi, în această situație, pe primul loc de baraj de promovare, poziție pe care ialomițenii nu și-ar dori-o, fiindcă ar fi greu să urcă în SuperLigă pe această cale.

Însă, cu un succes contra ciucanilor, jucătorii lui Adrian Mihalcea s-ar distanța la 11 puncte de aceștia, care ar încheia runda pe locul 5, cel care asigură acum accederea în primul baraj de promovare din cele două, în condițiile în care CSC Șelimbăr și Corvinul, echipe fără drept de promovare, sunt mai bine situate în clasament.

”Nu există procentaj (n.r. – întrebat ce procente de promovare directă ar avea Unirea Slobozia dacă s-ar câștiga meciul cu ciucanii). Lucrurile sunt clare în momentul în care matematic ești acolo. Poziția noastră se întărește din ce în ce mai mult, odată cu trecerea etapelor și lucrul acesta contează. Dar noi luăm meci cu meci. Acum luăm strict meciul acesta, apoi strict meciul de la Hunedoara. Nu facem niciun fel de calcule, nu ne bazăm pe niciun alt altgoritm, decât pe acela de a reuși noi să acumulăm puncte”, a spus Adrian Mihalcea.

Mihalcea vrea să vadă un stadion plin la Slobozia

Unirea Slobozia a început play-off-ul cu un meci pe teren propriu, câștigat cu scorul de 1-0 cu CS Mioveni. Ținând cont că sezonul regular l-a încheiat tot cu un joc acasă, 3-1 cu Corvinul, acum, contra Ciucului, s-ar afla la al treilea meci consecutiv în fața propriilor spectatori.

S-a creat emulație la Slobozia în jurul Unirii, iar Adrian Mihalcea face un apel către spectatori să vină în număr și mai mare la stadion, pentru a le fi alături în visul de a obține prima promovare în prima ligă.

”Vreau, și cred că nu am mai făcut demult apelul acesta către suporteri, să vină aproape de noi. Jucăm duminică, e o oră rezonabilă. Mi-ar plăcea să văd stadionul ăsta plin și chiar în momente puțin delicate, cum au făcut și la ultimul meci, să fie alături de echipă. Le fac această invitație de a veni și de a vedea un meci între două echipe bune, care au obiectivul clar de a promova”, a declarat Adrian Mihalcea.

Ciucanii, mai buni ca ialomițenii la întâlnirile directe!

Per total, de când joacă în Liga 2, cele două echipe s-au întâlnit până acum de cinci ori, iar ciucanii sunt în avantaj la rezultate obținute, cu trei victorii, un egal și o înfrângere.

A fost 1-0 la Miercurea Ciuc pentru Unirea în octombrie 2020, 0-0 pe același teren în noiembrie 2021, 1-0 pentru harghiteni la Slobozia, în septembrie 2022, 3-1 pentru ciucani pe teren propriu în aprilie 2023 și acest 1-0 de la Slobozia pentru elevii lui Ilyeș din martie 2024.

Înaintea jocului care încheie etapa a 2-a a play-off-ului, Unirea Slobozia ocupă locul 1, cu 43 de puncte, a fost egalată astăzi de CSC Șelimbăr, dar are un golaveraj mai bun, 1-0 față de 0-2. FK Miercurea Ciuc este pe locul 5, cu 35 de puncte.

Revine în Liga 2 Vlad Baban, chiar după acel 2-1 al ciucanilor cu CFC Argeș, după care Neagoe făcea scandal

Partida de duminică de la Slobozia va fi arbitrată de la centru de Vlad Baban (Iaşi) și de la cele două tușe de Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă este Lucian Diaconu (Iaşi). Observator de arbitri este Stan Prodan (Alexandria), iar delegat de joc este Dorinel Dincă (Călăraşi).

Interesant este că Baban este din nou delegat în Liga 2 după o perioadă de suspendare a sa din această competiție, ținând cont că ultimele trei partide la care a fost delegat au fost din play-out-ul SuperLigii Feminine, play-off-ul Ligii 3 și Cupa Național U19! Ultimul său joc din Liga 2, care a fost unul cu probleme, a fost chiar la Miercurea Ciuc acasă, în acel 2-1 contra CFC Argeș, la finalul căruia Eugen Neagoe a făcut scandal.

Baban, aflat în vizor pentru o promovare în prima ligă, pare să resimtă presiunea. În acest sezon are doar șase jocuri conduse în Liga 2, multe cu erori semnificative. Dintre cele șase, în două a evoluat… FK Miercurea Ciuc, în 1-0 cu Chidnia și 2-1 cu CFC Argeș. A arbitrat-o și pe Unirea Slobozia o dată, în acel 1-0 de acasă cu Steaua.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-le-ofera-transport-gratuit-fanilor-pentru-jocul-cu-slobozia-19305037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-intalneste-corvinul-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 06 Apr. 2024, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă