Unirea Slobozia, de la o echipă care a evitat retrogradarea în ultimul moment, la una cu pretenții. Adrian Mihalcea: ”Ar fi extraordinar să intrăm în play-off”. Antrenorul mai așteaptă un atacant

Andrei PASCU 27 Jul. 2021, 19:44 Liga 2
Unirea Slobozia, de la o echipă care a evitat retrogradarea în ultimul moment, la una cu pretenții. Adrian Mihalcea: ”Ar fi extraordinar să intrăm în play-off”. Antrenorul mai așteaptă un atacant

Unirea Slobozia și-a schimbat strategia pentru sezonul 2021/2022. Dacă în precedentul abia s-a salvat de la retrogradare, disputând chiar barajul de menținere contra Fotbal Comuna Recea, de această dată vrea clasarea în partea superioară a clasamentului și chiar participarea în play-off.

Adrian Mihalcea: ”Ar fi extraordinar pentru mine și pentru Unirea să intrăm în play-off” 

Clasarea în primele șase echipe la finalul sezonului regular este un obiectiv despre care a vorbit, recent, și antrenorul Adrian Mihalcea. Însă, la nivel de club, principalul țel este conturarea unei echipe bune, omogene, de viitor.

”Atacarea play-off-ului este un obiectiv îndrăzneț. Un obiectiv mult mai realist este clasarea în prima jumătate a clasamentului. Ar fi extraordinar pentru mine și pentru Unirea să intrăm în play-off, dar sunt multe echipe care au condiții asemănătoare nouă și care își propun același lucru…

De aceea, obiectivul nostru principal este să construim pas cu pas și să jucăm un fotbal care să ne ofere liniște la finalul campionatului!”, a afirmat Adrian Mihalcea, pentru Independent Online.

Adrian Mihalcea: ”Rețeta omogenității nu este neapărat una de succes” 

Unirea Slobozia a făcut multe modificări de lot în această vară, a adus mulți jucători noi, iar omogenitatea poate fi trecută la capitolul minusuri. Cu toate acestea, Adrian Mihalcea i-a simțit bine pe jucători în pregătire și are încredere că lipsa omogenității nu se va vedea atât de mult.

”Rețeta omogenității nu este neapărat una de succes atunci când este aplicată la un nivel superior… Avem jucători inteligenți care au înțeles sistemul nostru de joc, deci n-ar trebui să fie aceasta o problemă. Sigur că ideal ar fi să avem un start bun. Dar nu va fi un capăt de țară dacă vom avea un început de sezon mai puțin satisfăcător, mai ales că, așa cum am văzut și în alte campionate, ai nevoie de un număr de me­ciuri pentru a intra într-o formă sportivă optimă.

Cât privește adversarul din prima etapă, Unirea Dej, pot spune că este o echipă entuziastă, cu un antrenor care își propune un fotbal modern, cu posesie prelungită. Este o echipă pe care o vom trata cu tot respectul cu­venit. Dacă vom avea atitudinea necesară încă de la primul meci, plusul de valoare își va spune cuvântul în favoarea noastră!”, a mai punctat Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia a făcut în această vară următoarele transferuri: Antonio Cruceru (mijlocaș, ex Farul), Răzvan Greu (mijlocaș, ex Farul), Ionuț Coadă (fundaș, ex ASU Poli), Sebastian Ivan (atacant, ex CS Mioveni), Ciprian Perju (fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Christo Bolohan (atacant, ex Metaloglobus), Robert Mustacă (atacant, ex Viitorul Constanța 2), Dănuț Mihai (fundaș, ex Metalul Buzău – Liga 3), Marius Savu (mijlocaș, ex SR Brașov), Marius Matei (mijloca, ex CSM Ceahlăul) și Cosmin Turcu (atacant, ex AFC Odorheiu Secuiesc).

Adrian Mihalcea mai vrea un atacant 

Cu toate acestea, Unirea Slobozia mai caută un atacant, după cum a recunoscut Mihalcea:

”Am mai spus-o, suntem în căutarea unui atacant. Deocamdată nu s-a concretizat nimic, dar dacă ar veni, ar fi ultima noastră achiziție. Da, pot spune că sunt mulțumit! Am adus jucătorii pe care mi i-am dorit. Plusul de calitate pe care îl vor oferi ei, alături de fotbaliștii care au rămas la Unirea din sezonul trecut, ne va oferi un campionat mult mai liniștit.”

Adrian Mihalcea, mulțumit de perioada de pregătire 

Adrian Mihalcea a făcut o analiză a perioadei de pregătire din această vară. Este încântat de ce a văzut, dar mai are însă de reglat anumite lucruri, speră el, până la ora primului meci din Liga 2.

”A fost o perioadă de pregătire în care reacția jucătorilor a fost una pozitivă. Fotbaliștii noi s-au integrat în proporție destul de bună. Acum, pe ultima sută de metri, căutăm să reglăm ultimele probleme și să ne prezentăm cât mai bine la startul noului campionat”, a încheiat Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia a disputat opt meciuri amicale în această vară. A jucat împotriva celor de la Abatorul Slobozia (scor 10-0 ), Recolta Gheorghe Doja (scor 6-0 ), CSM Fetești (scor 2-1), Avântul Rovine (scor 5-1), Metaloglobus (scor 0-1), Olimpic Zărnești (scor 4-1), Unirea Constanța (scor 2-0) și Dacia Unirea Brăila (scor 5-1).

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Unirea Slobozia va merge pe terenul Unirii Dej, echipă nou-promovată.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-a-rezistat-mai-putin-de-o-repriza-in-fata-unirii-slobozia-echipa-pregatita-de-adrian-mihalcea-a-castigat-usor-dupa-ce-a-fost-condusa-19193046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-noul-sezon-regular-de-liga-2-nu-se-joaca-in-trei-weekenduri-motivul-pentru-care-campionatul-se-opreste-odata-cu-cel-din-liga-1-exclusiv-19192821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-jumatate-dintre-meciuri-vor-fi-televizate-petrolul-poli-iasi-primul-joc-transmis-in-direct-in-editia-2021-2022-partida-steaua-fk-csikszereda-va-19192792

 

 

 

Andrei PASCU 27 Jul. 2021, 19:44 Liga 2
Pe aceeași temă