Doar cu un scenariu SF mai ratează Unirea Dej play-off-ul! Eroul partidei cu Ripensia, David Maftei, în culmea fericirii după reușita din minutul 89: ”Am luptat până în ultima secundă”

Răzvan STÎNGĂ 26 Feb. 2023, 13:44 Liga 2

Unirea Dej a avut parte de un meci dramatic în etapa a 17-a a Ligii 2, prima din 2023, în deplasarea de la Timișoara, cu Ripensia. S-a impus cu un gol marcat în minutul 89, cu 2-1, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1.

Reușita victoriei a fost semnată de fundașul de 18 ani David Maftei, venit la Unirea Dej sub formă de împrumut de la Farul.

Unirea Dej, victorie dramatică împotriva echipei Ripensia, cu gol în minutul 89

Unirea Dej a suferit și din cauza suprafeței de joc, așa cum a declarat și Dragoș Militaru. A deschis scorul în minutul 30, prin Angelo Cocian, dar a condus pentru numai nouă minute, Ripensia restabilind egalitatea prin Răzvan Morariu.

Clujenii erau pe cale să se încurce la Timișoara, dar David Maftei a marcat pe final, cu un șut din afara careului. Reușita a fost prima pentru fundaș de când a venit de la Farul, din vara trecută.

https://www.youtube.com/watch?v=CPrwNnjo-go

A fost un meci dificil, pe un teren greu, dar ne-am adaptat la condițiile de joc și am reușit să luăm cele trei puncte foarte importante pentru noi. Am suferit puțin în timpul partidei, dar am arătat că suntem o echipă unită și am luptat până la ultima secundă.

Sunt foarte fericit pentru primul meu gol marcat în tricoul Unirii Dej, gol care s-a lăsat așteptat, dar a venit într-un moment foarte important pentru echipă și ne-a adus toate punctele”, a declarat David Maftei, conform Unirea Dej.

Unirea Dej, adversari accesibili în ultimele runde din sezonul regular

Unirea Dej se află pe locul 5 în ierarhia din Liga 2 după etapa a 17-a, cu 30 de puncte, la patru puncte peste locul 7, FK Miercurea Ciuc, primul care nu duce în play-off la finalul întrecerii regulare. Deasupra clujenilor, pe locul 4, se află Unirea Slobozia, tot cu 30 de puncte, iar sub ei, pe 6, se află Gloria Buzău, 27 de puncte.

Liderul Ligii 2 este Steaua, cu 34 de puncte, pe 2 e Poli Iași, cu 34 de puncte, iar podiumul e încheiat de SC Oțelul, tot 32 de puncte.

În ultimele etape din sezonul regular, Unirea Dej le va mai întâlni pe Metaloglobus (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Unirea Dej a fost susținută în partida cu Ripensia și de câțiva fani. La final, elevii lui Dragoș Militaru au cântat alături de susținătorii veniți din Cluj.

https://www.youtube.com/watch?v=I6AyYfPmDJ0

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-chinuit-sa-castige-in-fata-ripensiei-echipa-e-aproape-calificata-in-play-off-iar-dragos-militaru-vorbeste-in-continuare-de-evitarea-retrogradarii-a-fost-al-naibii-de-greu-19261431

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-rezistat-eroic-cu-unirea-dej-dar-tot-a-pierdut-acasa-iulian-muntean-mi-a-fost-mai-frica-de-primul-meci-mai-mult-psihologic-19261396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-poli-iasi-poate-egala-liderul-steaua-fk-miercurea-ciuc-tinteste-sa-urce-pe-loc-de-play-off-19261178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1100-a-doua-zi-de-la-programarea-initiala-19261436

Răzvan STÎNGĂ 26 Feb. 2023, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă