Unirea Dej și-a pus singură piedică în partida cu Minaur Baia Mare. A avut om în plus din minutul 3, iar terenul i-a ajutat pe adversari să nu piardă. Cristian Chira: ”Am ratat două puncte”

Andrei PASCU 03 Dec. 2022, 18:21 Liga 2

Unirea Dej a făcut doar egal în ultimul meci din 2022, cu Minaur Baia Mare, în care începea în mod cert ca favorită. În runda a 16-a din Liga 2, clujenii au înregistrat un 1-1, terminând anul destul de greu, fără victorie în ultimele cinci etape.

Unirea Dej, doar remiză cu Minaur Baia Mare în etapa a 16-a din Liga 2

Poate că pauza vine într-un moment foarte bun pentru Unirea Dej, dat fiind faptul că n-a mai câștigat din runda a 11-a, 2-1 cu FC Brașov, dar e adevărat că a avut și ceva ghinion în confruntarea cu maramureșenii. A fost însă și lipsă de inspirație, pentru că Unirea Dej a jucat în superioritate numerică pe aproape toată durata partidei.

Viorel Chinde, de la oaspeți, a fost eliminat încă din minutul 3, dar în minutul 11 formația lui Mihai Iosif a deschis scorul, prin Sergiu Ciocan. Unirea Dej nu a putut să revină până la pauză, iar Cristian Chira a restabilit egalitatea abia în partea secundă, în minutul 49. În plus, și gazdele au terminat meciul cu un om mai puțin, Daniel Pop fiind trimis la cabine în minutul 90+4.

Pe final, înainte de eliminarea lui Pop, Unirea Dej putea marcat golul victoriei, în minutul 90+3, însă mingea s-a oprit pe linia porții, chiar dacă trecuse de portar. Din cauza terenului greu, din cauza faptului că a plouat mult în ultimele zile la Dej, balonul s-a oprit în noroi.

Cristian Chira, după Unirea Dej – Minaur Baia Mare: ”Consider că am pierdut două puncte”

De altfel, Cristian Chira chiar a remarcat la finalul meciului, la interviuri, acest detaliu, considerând, și din alte motive, că dejenii meritau victoria în confruntarea de sâmbătă, din ultima rundă a Ligii 2 din 2022.

Încheiem anul cu un egal cu Minaur Baia Mare, dar consider că am pierdut două puncte, pentru că oaspeții au fost în inferioritate numerică încă din primele minute. Dar, din păcate, terenul ne-a dezavantajat mai ales în ultimele minute. La un șut, mingea a depășit portarul, dar s-a oprit în nămol. Asta e, dar cred că puteam scoate mai mult.

Am avut și ghinion, dar asta este, și norocul face parte din joc. Strângem rândurile și mergem înainte!”, a spus Cristian Chira la finalul întâlnirii, la interviuri.

Cristian Chira, încântat de poziția ocupată de Unirea Dej în Liga 2, dar nu și surprins

Una peste alta, Unirea Dej a terminat anul de Liga 2 pe locul 5, cu 27 de puncte, fiind, așadar, pe locurile de play-off. Chiar dacă pentru foarte mulți e o surpriză, Cristian Chira a spus că, la nivel intern, la nivelul clubului, lucrurile sunt în nota la care se așteptau jucătorii, stafful tehnic și conducerea.

Terminăm anul cu 27 de puncte, o să iernăm pe locul 5, o poziție care ne asigură intrarea în play-off. Cred că tot ce am realizat alături de băieți, cu caracter, la condițiile pe care le avem, e ceva surprinzător. Sunt mândru de echipă și fericit.

Sincer, mă așteptam să fim aici la începutul sezonului, pentru că știu cum muncim la fiecare partidă, ce facem în fiecare zi, cum ne pregătim și cum tratăm viața extrasportivă. Rezultatele nu cred că sunt întâmplătoare”, a mai spus jucătorul lui Dragoș Militaru.

Unirea Dej, pe loc de play-off la final de 2022

În ultimele cinci etape din Liga 2, Unirea Dej nu a mai reușit să câștige. A luat doar trei puncte și risca să cadă sub locurile de play-off după etapa a 16-a, dacă Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc și-ar fi câștigat meciurile.

Minaur Baia Mare ocupă locul 17 în Liga 2, cu 15 de puncte, la egalitate de puncte cu următoarea clasată de sub ea, Progresul Spartac, și la numai trei puncte de locul 20, ultimul, Unirea Constanța.

Tuturor fanilor Unirii Dej le urez sărbători fericite, un Crăciun fericit și să ne vedem cu bine la anul! Hai Unirea!”, a fost urarea lui Cristian Chira pentru suporteri.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1315-e-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-mentinerea-sperantelor-de-accedere-in-play-off-19255588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-castiga-cu-emotii-la-clinceni-2-1-cu-unirea-constanta-si-incheie-anul-pe-locul-2-la-egalitate-cu-sc-otelul-satelitul-neoficial-al-fcsb-preia-lanterna-rosie-in-liga-2-19255694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-din-selimbar-trantiti-de-pe-cal-de-timisenii-de-la-dumbravita-echipa-lui-claudiu-niculescu-umilita-pe-teren-propriu-la-ultimul-joc-in-2022-19255678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-terminat-anul-surprinzator-de-bine-dar-eugen-trica-ramane-ferm-pe-pozitii-reactia-antrenorului-dupa-victoria-dramatica-impotriva-unirii-slobozia-19255668

 

 

 

Andrei PASCU 03 Dec. 2022, 18:21 Liga 2
Pe aceeași temă