Unirea Dej a perfectat primul transfer pentru Liga 2. Nou-promovata îi menține în lot și pe cei doi jucători pe care îi avea de la CFR Cluj

Marius ANGHEL 30 Jun. 2021, 11:56 Liga 2
Unirea Dej a perfectat primul transfer pentru Liga 2. Nou-promovata îi menține în lot și pe cei doi jucători pe care îi avea de la CFR Cluj

Alin Burdeț, fundaș care în sezonul trecut a evoluat pentru Ripensia și Fotbal Comuna Recea, este primul transfer pe care nou-promovata în Liga 2 Unirea Dej l-a perfectat.

Totodată, trupa ardeleană a obținut împrumutul în continuare a doi jucători de la CFR Cluj, ”de bază” pentru formația antrenată de Dragoș Militaru.

Alin Burdeț, primul transfer perfectat de Unirea Dej pentru Liga 2

La mai bine de o săptămână de la reunirea pentru pregătirea participării în Liga 2, Unirea Dej a perfectat un prim transfer. Cu clujenii a semnat Alin Burdeț (23 de ani). Fundașul originar din Bistrița a evoluat în prima parte a ultimului sezon de Liga 2 la Ripensia, în 6 meciuri (383 minute), iar în a doua a trecut la Fotbal Comuna Recea, unde a jucat în 14 meciuri, toate ca integralist (1260 minute), și a înscris două goluri, cu CSM Reșița (6-0) și Farul Constanța (2-3).

La Ripensia, Burdeț a evoluat și în precedentele trei sezoane ale eșalonului secund.

”FC Unirea Dej a realizat primul transfer în această vară!
Alin Burdeț a semnat un contract pe un an, valabil de la 1 iulie, și va îmbrăca tricoul alb-albastru în viitorul sezon competițional.
Fundașul în vârstă de 23 de ani are experiența eșalonului secund, acesta evoluând sezonul trecut la Comuna Recea, iar anterior la Ripensia Timișoara, tot în Liga 2. Bistrițeanul crescut la Școala lui Gică Popescu a mai jucat la Academia Hagi și la Ghiroda.
Bine ai venit!”, a transmis Unirea Dej.

”M-a convins în primul rând dorința conducerii de a fi aici. În al doilea rând, consider că este un proiect serios, bazat, în pricipiu, pe tineret. Consider că băieții au făcut o treabă foarte bună, unii sunt împreună de trei ani de zile, sunt o echipă închegată, care e dornică de afirmare și sper ca prin venirea mea aici să ajut colectivul să ne îndeplinim obiectivul. Pe plan personal îmi doresc să fiu sănătos, să am continuitate, iar prin evoluțiile mele să ajut echipa să avem rezultate foarte bune”, a spus Alin Burdeț la prezentarea la Unirea Dej.

Ionuț Rus și Cristian Chira continuă cu Unirea

Totodată, clubul clujean a anunțat faptul că a reușit să obțină prelungirea împrumuturilor de la CFR Cluj a jucătorilor Ionuț Rus și Cristian Chira. Cei doi au evoluat pentru Unirea în sezonul recent încheiat, la finalul căruia s-a promovat în Liga 2.

”Doi dintre jucătorii noștri de bază continuă la Dej! Unirea și CFR Cluj au ajuns la un acord privind prelungirea împrumuturilor jucătorilor Ionuț Rus și Cristian Chira, astfel că aceștia vor rămâne alături de panterele roz și în Liga 2!
Mult succes, băieți!”, a comunicat Unirea Dej.

”Așteptăm acest nou sezon foarte nerăbdători. Majoritatea jucătorilor din lot nu au mai jucat la Liga a 2-a. Suntem foarte încântați pentru ceea ce urmează și sperăm că vom face o figură frumoasă pe parcursul campionatului”, a spus Cristian Chira.

”Nu avem un anumit obiectiv. Nu avem limite sezonul ăsta. Așteptăm suporterii într-unul număr cât mai mare la meciuri, să ne susțină”, a transmis și Ionuț Rus.

Victorie la scor în primul amical pentru Unirea Dej, la Târgu Lăpuș

Altfel, Unirea Dej a disputat sâmbăta trecută, la Târgu Lăpuș, primul amical din perioada de pregătire de vară, cu echipa de Liga 4 FC Lăpușul Târgu Lăpuș. Echipa antrenată de Dragoș Militaru s-a impus cu 5-0 (2-0), prin golurile marcate de Cristian Frăsineanu (35′, 38′), Antone (69′,75′) și Jula (90+4′), ultimii doi fiind jucători aflați în probe.

Clubul nu a dorit să comunice jucătorii folosi în acest amical.

Următorul amical programat, din seria de șapte până la startul Ligii 2, va fi cu Universitatea Cluj, în data de 3 iulie, la Dej.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Unirea Dej

Marius ANGHEL 30 Jun. 2021, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă