Unirea Dej joacă până în ultima secundă pentru o performanță ireală, barajul pentru SuperLigă. Dorian Railean, optimist după meciul cu Poli Iași: ”Auzeam tot timpul, «țăranii de la Dej, țăranii de la Dej», dar țărani au fost alții. Noi facem față în play-off”

Andrei PASCU 16 May. 2023, 14:31 Liga 2
Unirea Dej joacă până în ultima secundă pentru o performanță ireală, barajul pentru SuperLigă. Dorian Railean, optimist după meciul cu Poli Iași: ”Auzeam tot timpul, «țăranii de la Dej, țăranii de la Dej», dar țărani au fost alții. Noi facem față în play-off”

Unirea Dej a ratat victoria în etapa a 9-a a play-off-ului de Liga 2, reușind doar o remiză cu prima clasată și prima promovată în SuperLiga României, Poli Iași, pe teren propriu. Formația lui Dragoș Militaru a căutat succesul, putea să îl obțină, dar s-a terminat la egalitate duelul, 0-0.

Unirea Dej, remiză cu Poli Iași pe teren propriu

Unirea Dej a avut un penalty neacordat în urma unui henț (foto articol) în partida cu moldovenii, ulterior a marcat și reușita a fost anulată pentru offside, iar Angelo Cocian a lovit transversala în repriza a doua, în urma unei execuții din afara careului.

Portarul Dorian Railean, în vârstă de 29 de ani, titularul Unirii Dej în acest sezon, a remarcat doar părțile pozitive din duelul cu Poli Iași, anume că jocul a fost solid și că formația sa putea da lovitura și să aibă șanse și mai mari pentru un loc de baraj, pentru accederea în prima divizie.

 

Dorian Railean, reacție după Unirea Dej – Poli Iași

Din perspectivă individuală, portarul din Republica Moldova este mulțumit și că Unirea Dej a terminat câteva jocuri din play-off fără gol încasat, iar acum clujenii păstrează șanse de baraj până în ultima etapă a întrecerii din grupa pentru promovare.

Probabil meritam toate cele trei puncte, am avut ocazii, cred că am jucat mult mai bine. Cred că Iași a venit să ia un punct, noi am vrut să le luăm pe toate trei, dar, cu părere de rău, nu am reușit. Am făcut tot ce a depins de noi, au lipsit golurile azi.

(N.r. – Despre faptul că Unirea Dej nu a primit gol) În sezonul regular nu am jucat vreun meci la zero, fără gol primit. Cu părere de bine, cu echipele cele mai bune din Liga 2, am ținut poarta intactă. Mă bucur, foarte mult contează că nu am luat gol, pentru că suntem în joc.

Nici la Buzău nu am luat gol și am avut o ocazie bună în final, dar și în alte meciuri, cu Dinamo… . E bine că nu am luat gol, dar trebuie să și marcăm”, a declarat Dorian Railean la finalul partidei Unirea Dej – Poli Iași.

Unirea Dej a urcat momentan pe locul 5 în play-off

Referitor la situația din Liga 2, Unirea Dej a ajuns la 40 de puncte după a 9-a rundă din play-off și este pe penultimul loc, 5, depășind Gloria Buzău, 39 de puncte, dar cu un meci în minus pentru formația lui Adrian Mihalcea.

În runda a 9-a a play-off-ului, Unirea Dej a avut, așadar, un meci pe teren propriu, cu Poli Iași. În turul grupei pentru promovare, la Iași, scorul a fost tot egal, tot 0-0. Moldovenii sunt pe locul 1 în play-off, cu 57 de puncte, și sunt deja promovați în SuperLiga României. În ultima rundă, a 10-a, Unirea Dej va merge pe terenul formației SC Oțelul, iar Poli Iași va primi vizita formației Dinamo.

Dorian Railean, replică pentru contestatarii echipei Unirea Dej

Railean a analizat și partida cu clubul din Galați, dar a avut un mesaj și pentru contestatarii Unirii Dej.

Doamne ajută să dăm goluri cu Oțelul. Dacă putem să dăm 10, să dăm 10. Toate ocaziile care nu au intrat în play-off, să intre la Galați. Eu zic că echipa noastră merită, poate a avut cel mai mic buget din Liga 2 și nimeni nu a avut încredere în ea. Nici când am început sezonul, nici când am ajuns în play-off.

Tot timpul, «țăranii de la Dej, țăranii de la Dej», dar uite că țărani au fost alții, noi am făcut față play-off-ului și vom face și de acum. Sperăm să se alinieze astrele și să ajungem la baraj.

E bine că suntem în cărți. Când e miza până în ultimul moment, e bine. Era rău dacă nu mai aveam șanse la baraj de câteva etape, dar acum e posibil, totul e posibil. Am demonstrat acasă, cu Galați, că suntem o echipă bună. Au dat ei un gol, acela la singura ocazie, iar acum sperăm să se întoarcă norocul în favoarea noastră”, a mai spus Railean.

În 22 de meciuri dintr-un total de 28 a jucat Dorian Railean pentru Unirea Dej în acest sezon de Liga 2. În ediția trecută a evoluat în 24 din 25.

Foto: Sorin Pană (Mediafax Foto) și Riti Jozsef (Unirea Dej)
Video: Unirea Dej

Andrei PASCU 16 May. 2023, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă