Unirea Dej continuă campania de transferuri cu încă două mutări. A împrumutat un mijlocaș de la Farul și a luat un portar din Liga 3. Anunțurile nou-promovatei

Răzvan STÎNGĂ 08 Jul. 2021, 17:36 Liga 2
Unirea Dej continuă campania de transferuri cu încă două mutări. A împrumutat un mijlocaș de la Farul și a luat un portar din Liga 3. Anunțurile nou-promovatei

Mijlocașul Alexandru Pop (21 de ani) și portarul Claudiu Chindriș (22 de ani) sunt cele mai recente transferuri efectuate de nou-promovata Unirea Dej. Pop a sosit sub formă de împrumut de la Farul, în timp ce Chindriș a fost luat definitiv de la Șomuz Fălticeni.

Alexandru Pop și Claudiu Chindriș, cele mai noi transferuri făcute de Unirea Dej 

În ceea ce-l privește pe Alexandru Pop, acesta a evoluat sezonul trecut în Liga 2, tot sub formă de împrumut. A fost cedat de fosta Viitorul Constanța, actuala Farul Constanța, la Universitatea Cluj, unde a fost un fotbalist utilizat destul de des. A evoluat în 17 meciuri și chiar a reușit să marcheze de cinci ori.

Pop a jucat și în sezonul 2019-2020 la Universitatea Cluj.

ALEX POP, împrumutat de la Farul Constanța la FC Unirea Dej

Născut la Buenos Aires (Argentina), Pop Alejandro Michael Constantino – pe scurt ALEX POP (21 de ani) – și-a început cariera la cele mai importante echipe din Cluj-Napoca – CFR și U, iar apoi a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi, unde a devenit campion național la U19 și a evoluat în UEFA Youth League.

În 2019 s-a întors la Cluj, la Universitatea, iar acum are parte de o nouă provocare în cariera sa: FC Unirea Dej.

Bine ai venit, Alex!”, îl prezintă Unirea Dej pe Alexandru Pop.

Alexandru Pop: ”Pe plan personal îmi doresc să joc, să îmi ajut echipa și să înscriu, să dau pase de gol” 

Prima reacție a lui Alexandru Pop, după semnarea contractului:

Am avut câteva antrenamente alături de băieți. Pe marea majoritate o cunoșteam din perioada junioratului și mi-a fost mai ușor să mă acomodez. Băieții m-au primit foarte bine, văd un grup solid, unit, puternic și mă bucur să fiu aici.

(N.r. – Ce te-a făcut să semnezi cu Unirea Dej?) Am auzit lucruri foarte bune despre domnul antrenor, Dragoș Militaru. Consider că acesta e un lucru foarte important pentru un jucător de fotbal, să aibă un antrenor bun, un pedagog bun lângă el. A fost un plus în alegerea mea. De asemenea, și colegii pe care îi am la echipă mi-au spus câteva lucruri despre echipă, despre grup. Că e un grup frumos, unit. Toate aceste detalii m-au făcut să aleg Dej.

(N.r. – Cum vezi sezonul de Liga 2?) Văd un sezon lung și foarte greu. Au promovat echipe de tradiție, bune în Liga 2. Mă aștept la un sezon greu.

(N.r. – Planuri pe plan colectiv și pe plan personal) Pe plan de grup îmi propun, în primul rând, să terminăm cât mai sus în clasament. Nici nu vrem să auzim de evitarea retrogradării sau de astfel de obiective, pentru că dacă am vorbi astfel, ne-am trage în jos singuri.

Pe plan personal îmi doresc să joc, să îmi ajut echipa și să înscriu, să dau pase de gol. Să îmi ajut echipa să câștige.

(N.r – Mesaj pentru fani) Acum că s-au deschis stadioanele, vă așteptăm în număr cât mai mare să ne susțineți. Să ne ajutați să depășim cu bine acest sezon”.

CLAUDIU CHINDRIȘ la FC Unirea Dej

Portarul CLAUDIU CHINDRIȘ s-a format la Şcoala de Fotbal Ardealul Cluj-Napoca, cu care a fost vicecampion naţional în anul 2016.

Maramureșeanul în vârstă de 22 de ani a mai jucat la FC Universitatea Craiova 1948 (a promovat în Liga2) și la Șomuz Fălticeni”, îl caracterizează Unirea Dej pe Claudiu Chindriș.

Claudiu Chindriș: ”E un grup foarte unit aici, extraordinar” 

Prima reacție a lui Claudiu Chindriș, după semnarea contractului:

E un grup foarte unit aici, extraordinar. De aceea am și ales să vin la Unirea Dej. Pe mulți colegi îi și cunosc și abia aștept să debutăm în Liga 2.

Mie îmi place că e concurență aici. Îl am și pe celălalt coleg, Răilean, care a venit recent și el. Mai e și Pap, mai e Farcaș și încă un junior. Va fi greu, nimeni nu zice că e ușor, dar e bine că e concurență. Cel mai bun să joace.

(N.r. – Cum crezi că va fi sezonul de Liga 2?) Extraordinar! Mai ales că Unirea Dej a revenit pe a doua scenă a fotbalului românesc. Așteptăm să vină câți mai mulți fani la stadion și să ne susțină. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare și indiferent de ce se va întâmpla, așteptăm susținerea lor”.

Unirea Dej l-a împrumutat pe Ștefan Georgescu în Liga 3 

Unirea Dej a și renunțat la un fotbalist, la portarul Ștefan Georgescu (19 ani), pe care l-a trimis sub formă de împrumut în Liga 3, la AFC Odorheiu Secuiesc.

FC Unirea Dej și AFC Odorheiu Secuiesc au ajuns la un acord privind împrumutul pentru un sezon al portarului Ștefan Georgescu (19 ani) la echipa din județul Harghita.

Multă baftă, Ștefan!”, a anunțat clubul din Dej.

Unirea Dej a ajuns la trei transferuri definitive și cinci împrumuturi

Până acum, după promovarea în Liga 2, Unirea Dej i-a achiziționat pe fundașul Alin Burdeț și portarul Dorian Răilean, amândoi foști la Fotbal Comuna Recea.

În plus, trupa ardeleană a obținut prelungirea împrumuturilor de la CFR Cluj a jucătorilor Ionuț Rus și Cristian Chira. Tot de la campioana României l-a împrumutat și pe Alexandru Militaru. Sub aceeași formă de transfer, Unirea Dej l-a adus și pe Vlad Bogdan, de la Petrolul.

Foto: FC Unirea Dej oficial

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-infrangere-surprinzatoare-pe-teren-propriu-cu-nou-promovata-unirea-dej-ribeiro-a-marcat-golul-de-onoare-in-ultimele-minute-19191175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-pleaca-in-cantomament-cu-25-de-jucatori-lotul-complet-si-partida-amicala-programata-de-ilfoveni-19191683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-anuntat-primele-trei-transferuri-toti-sunt-jucatori-romani-tineri-19191674

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Jul. 2021, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă