Unirea Dej a umilit FC Buzău la încheierea play-out-ului, demonstrând încă o dată că este marea surpriză a acestui sezon de Liga 2. Dragoș Militaru: ”Sunt fericit și mândru de ceea ce au realizat jucătorii mei”

Marius ANGHEL 08 May. 2022, 17:11 Liga 2

Nou-promovata Unirea Dej a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2021-2022, en fanfare, cu patru victorii consecutive, ba chiar șapte meciuri câștigate dintr-un total de nouă disputate în acest an 2022, demonstrând încă o dată că este cea mai mare surpriză a acestui sezon, ținând cont de lotul de care a dispus antrenorul Dragoș Militaru și de bugetul printre cele mai mici din campionat.

Unirea Dej a încheiat sezonul de Liga 2 cu patru victorii consecutive, în ultimul joc ridiculizând FC Buzău

În ultimul ei joc în această ediție de campionat, Unirea Dej a distrus-o pe teren propriu pe FC Buzău, cu 3-0, liderul Grupei B a play-out-ului, echipă care a tot repetat că ea merita să joace în play-off, pentru promovare, nu pentru menținerea în Liga 2.

Angelo Cocian, cu golurile marcate în minutele 26 și 40, și Alexandru Pop, cu reușita sa din minutul 83, au îngenunchiat Buzăul lui Cristian Pustai la Dej, iar fiesta a pornit în orașul din județul Cluj. Pornise oricum din primele minute ale jocului de sâmbătă, fiindcă spectatorii prezenți pe stadionul Municipal au creat o atmosferă de sărbătoare, meciul fiind oprit după câteva secunde de la fluierul de start al arbitrului pentru ca rolele de hârtie aruncate pe gazon să fie scoase în afara suprafeței de joc.

La finalul întâlnirii care i-a adus Unirii Dej al patrulea succes consecutiv, antrenorul Dragoș Militaru și-a spus impresiile despre joc și a tras câteva concluzii după acest prim sezon de Liga 2 pentru echipa clujeană.

”Sunt fericit și mândru de ceea ce au realizat jucătorii mei în acest sezon. Au terminat cu această victorie frumoasă în fața propriilor spectatori. Ar fi multe, foarte multe lucruri frumoase de spus, dar am și vorbit cu ei în vestiar și le-am spus că pur și simplu sunt mândru de ce au făcut ei și de cum s-au lăsat antrenați de noi în acest sezon și rezultatele muncii lor cred că se văd de la lună la lună. Mi-aș dori să continuăm așa cât mai mult timp.

A fost un meci în care ambele echipe știau dinainte pe ce loc o să termine în play-out, locul 1 cu locul 2. Un meci împotriva unei echipe bune, care a și menajat doi-trei jucători. Mă bucur doar că am câștigat noi și că am făcut o bucurie tuturor celor prezenți la stadion”, a spus Militaru.

Păreri de rău la Dej pentru că s-a încheiat campionatul: ”Ajunsesem la cel mai bun moment din această parte a doua a sezonului”

În meciul cu FC Buzău, Angelo Cocian și-a dublat numărul de goluri marcate în acest sezon pentru Unirea Dej, patru la număr în total, însă Dragoș Militaru, ca de obicei, și-a lăudat toți jucătorii, nu numai pe mijlocaș. Antrenorului îi pare rău că Liga 2 s-a încheiat pentru echipa sa tocmai în acest moment, când traversa cea mai bună perioadă din acest an. Poate chiar cea mai bună, având în vedere că avea o serie de patru victorii consecutive, cum nu a mai reușit în această ediție de campionat.

”Bravo lui! Mă bucur că reușește și el să înscrie, că dăm și goluri frumoase. Dar nu numai el. Toți au jucat foarte bine astăzi, meciul trecut și acum două-trei etape s-au mișcat destul de bine, sunt într-un real progres, cred eu.

Din păcate, se termină sezonul cam repede, acum când noi zicem că ajunsesem la cel mai bun moment din această parte a doua a sezonului, cu deja a patra victorie consecutivă și șapte în ultimele nouă meciuri, chiar nouă în ultimele 11 meciuri. Cred că băieții prinseseră încredere și credeau că pot mai mult, dar, pănă la urmă, asta e, s-a terminat și o să fie o vacanță cam lungă, dar o să venim cu forțe proaspete după vacanță și sper să continuăm cât mai repede acest acest proces în care ne aflăm”, a declarat Dragoș Militaru.

  • Golgheterul Unirii Dej în acest sezon este Mircea Manole (23 ani), cu 7 goluri marcate în 24 de meciuri, fiind urmat de Alexandru Mihai Constantin Pop (22 ani), cu 6 reușite tot în 24 de jocuri.

Raul Papp și Andrei Peter au primit botezul Ligii 2 la ultimul meci al sezonului

Cu prilejul acestui ultim meci al sezonului, Dragoș Militaru le-a oferit câteva minute de joc și portarului Raul Papp (20 ani) și fundașului Andrei Peter (20 ani), care, cu această ocazie, au și debutat în Liga 2.

”Au muncit alături de noi în acest sezon, poate nu au avut atâtea șanse, dar îi apreciez la fel de mult ca și pe ceilalți. Ei au fost serioși la antrenament zi de zi, săptămână de săptămână și consider că meritau și ei acest debut în Liga a 2-a”, a spus Militaru despre acest lucru.

Unirea Dej în victoria cu 3-0 cu FC Buzău: Railean (R. Papp 85) – Roș, Burdeț, D. Pop, Gîț (Peter 85) – Kereki (cpt.), Ad. Pop (Mir. Manole 85) – Al. Militaru (Chira 74), Cocian (Frăsineanu 70), Vl. Bogdan – Al. Pop. Rezerve neutilizate: – I. Rus, P. Popescu, Fl. Blaj, Andr. Pop.

Unirea Dej a încheiat sezonul pe locul 9 în Liga 2. Militaru: ”Poate lumea crede că a fost ușor primul an în Liga 2, dar a fost foarte greu”

Victoria cu cele mai multe goluri marcate de Unirea Dej în acest sezon de Liga 2 a avut loc etapa trecută, a 6-a a play-out-ului, 4-1 la Timișoara cu Ripensia, însă diferența de trei goluri a fost înregistrată în alte două jocuri: 3-0 la Dej cu CS Comunal Șelimbăr, în etapa a 4-a a sezonului regular, și 3-0 acum, tot la Dej, cu FC Buzău, în etapa a 7-a a play-out-ului.

Unirea Dej a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 9 din 20, cu 28 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus, pe care a devansat-o la rezultatul direct (1-0 la Dej). A fost repartizată apoi în Grupa B a play-out-ului, unde a câștigat cinci jocuri din cele șase și într-unul a pierdut, a terminat cu 43 de puncte și s-a situat pe locul 2, la un punct în spatele liderului FC Buzău.

Privind locul ocupat și punctele strânse, Unirea Dej poate spune că a încheiat actualul sezonul de Liga 2 pe poziția a 9-a generală, adică s-a menținut pe locul pe care încheiase și sezonul regular. Este cea mai bună clasare a unei nou-promovate din acest campionat încheiat de acum.

Este o adevărată performanță pentru o echipă care și-a menținut aproape în totalitate lotul de jucători cu care promova în vara trecută din Liga 3 și a dispus de unul dintre cele mai mici bugete din campionat. Din aceste motive și suporterii Unirii Dej au conștientizat performanța reușită de trupa condusă de Dragoș Militaru și a creat o atmosferă superbă la ultimul loc. De altfel, ”Brigada Someșeană”, galerie echipei, a încurajat Unirea fără încetare la meciurile de pe teren propriu, ba chiar și în unele deplasarăi.

”Foarte frumos din partea suporterilor. Eu aș vrea să le mulțumesc tututor celor care au venit astăzi la stadion și celor care, poate, ne-au urmărit live pe rețelele sociale. Le mulțumesc și celor care ne-au ajutat în acest sezon, pentru că nu a fost ușor. Poate lumea crede că a fost ușor primul an în Liga 2, dar a fost foarte greu, fiindcă noi am rămas cam cu mare parte din lotul cu care am promovat, cu foarte mulți debutanți. Cei mai mulți debutanți în Liga a 2-a. Nu ne-a fost ușor, dar cu ajutorul tuturor din conducere, factorilor locali și spectatorilor am reușit să facem acest sezon foarte frumos”, a transmis antrenorul Unirii Dej.

La Unirea Dej s-a intrat în vacanță. Militaru explică decizia luată

Spre deosebire de unele echipe din play-out-ul Ligii 2 care și-au încheiat meciurile oficiale, Poli Iași de exemplu, Unirea Dej a decis să-și lase jucătorii în vacanță chiar din a doua zi de după disputarea ultimului joc oficial. Dragoș Militaru, un exemplu de antrenor cu succes în acest sezon, demonstrat prin rezultate, și-a explicat decizia.

”Am zis că o să mergem în vacanță după acest banchet, pentru că, chiar dacă mai rămâneam o săptămână sau două la antrenamente, riscam poate eventuale accidentări, deși nu mai avea nicio miză pregătirea de după acest meci. Jucătorii au un program din partea noastră pentru următoarele șapte-opt zile, pe care sper că o să-l urmeze, trebuie să-l urmeze, iar apoi o să fie patru săptămâni, aproape cinci, de vacanță, după care o să ne reîntoarcem în luna iunie la treabă”, a spus antrenorul de doar 32 de ani, originar din Târgu Jiu.

Militaru anticipează puțin schimbări la Unirea Dej înaintea startului noului sezon de Liga 2

Noul sezon de Liga 2 va încheie în prima parte a lunii august, după o pauză de trei luni de zile. Unirea Dej își va începe pregătirea noului campionat în luna iunie, după o lună de vacanță. Întrebat la ce să se aștepte dejenii pentru următorul sezon, Militaru a spus că este devreme să se vorbească despre planurile de viitor, însă tânărul antrenor crede că echipa sa va continua aproximativ în același format și în aceleași condiții pe care le-a avut și în acest campionat.

”E prematur ca să vorbim acum. N-am vrea să ne îmbătăm cu apă rece așa, doar pentru că am avut un sezon foarte bun acum. Condiții și, probabil, lotul nostru nu o să sufere foarte multe modificări. Mi-aș dori și cred că o să rămână cât mai mulți din lotul din acest an. Dacă o să reușim să aducem câțiva jucători care o să ne aducă un plus de valoare, eu sunt și adeptul pașilor mărunți, dar siguri până la urmă, cred că ar fi bine să consolidăm un loc de Liga a 2-a cât putem, pentru că și în sezonul următor eu cred că o să fie echipe destul de puternice din punct de vedere financiar, chiar și din Liga a 3-a. O să fie, poate, mai organizată decât câteva echipe care au fost în acest sezon de Liga a 2-a. Dar, până acolo, eu cred că mai e destul de mult timp. Mai sunt aproape trei luni de zile până la startul sezonului următor și acum vreau doar să ne bucurăm de vacanță, de fiecare săptămână pe care o să o petrecem în vacanță și apoi alături de băieți la pregătire și vedem pe parcurs unde o să ne situăm ca și obiective pentru sezonul următor”, a spus Dragoș Militaru.

Declarațiile date de Dragoș Militaru la finalul meciului Unirea Dej – FC Buzău 3-0:

Modul în care jucătorii echipei Unirea Dej s-au bucurat la finalul meciului cu FC Buzău, la încheierea sezonului de Liga 2:

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

Marius ANGHEL 08 May. 2022, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă