Bucurie mare la Unirea Dej, după succesul cu 4-1 obținut pe terenul Ripensiei. Dragoș Militaru: ”Mă interesează progresul jucătorilor. Și victoria vine inevitabil”

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 22:49 Liga 2
Bucurie mare la Unirea Dej, după succesul cu 4-1 obținut pe terenul Ripensiei. Dragoș Militaru: ”Mă interesează progresul jucătorilor. Și victoria vine inevitabil”

Unirea Dej s-a prezentat onorabil la revenirea în Liga 2 după mulți ani, iar prestația din ultima deplasare din acest sezon, pe terenul Ripensiei, a venit ca o cireașă de pe tort. Ardelenii s-au impus cu 4-1, dominând o altă echipă tânără.

A fost un triumf al modestiei contra orgoliului de ”nume de legendă” nesusținut de practică al bănățenilor, iar Dragoș Militaru, cel mai tânăr antrenor principal din Liga 2, spune că, până acum, nu a avut dificultăți în această meserie, într-un fotbal românesc în care antrenorii titrați se lamentează non-stop.

Când nu încerci să-l păcălești, fotbalul te răsplătește. Exemplul Unirea Dej

În meciul de pe Electrica au marcat pentru Unirea Mihai Kereki (4), Alin Burdeț (40), Adrian Popa (47) și Angelo Cocian (81), respectiv Radu Rogac (37), pentru Ripensia.

Dragoș Militaru spune că e mulțumit de elevii săi. ”A fost un meci controlat de noi, cred eu, până la 3-1. Apoi au fost câteva ocazii bune și de partea gazdelor. Probabil au riscat tot, nu mai aveau ce pierde. Dar finalul de meci cred că l-am controlat din nou și puteam să mai marcăm. Am mai marcat o dată pentru 4-1. Sunt mulțumit de atitudinea lor și de cele trei puncte care, până la urmă, ne dau moral și pentru ultima săptămână din acest sezon”, a spus antrenorul Dejului.

De altfel, a fost cel mai clar succes obținut de Unirea în deplasare în acest sezon. ”Din deplasare, da. Am mai câștigat acasă 3-0 cu Șelimbăr. Dar noi la fiecare meci avem foarte multe ocazii și, probabil, doar asta ne-a ținut să nu câștigăm la scoruri mai mari anumite jocuri. Dar, până la urmă, mă interesează progresul lor. Și victoria vine inevitabil”, a punctat antrenorul. La final de meci, dejenii s-au și pozat, bucuroși, pe terenul arenei Electrica.

Antrenorul a comentat și faptul că Alin Burdeț s-a bucurat mai ”moderat” după ce a înscris contra Ripensia, fosta sa echipă. ”El e profesionist. A fost la Ripensia, așa cum e la noi. Cine știe… peste un an unde va fi. Dacă dă gol, e normal să se bucure. Eu n-am cum să fiu supărat pe el. Dacă un jucător ajunge mai sus și o să marcheze împotriva noastră, bravo lui, de exemplu”, a comentat Militaru.

Obiectiv principal, progresul jucătorilor

La Dej, club fără un buget senzațional, obiectivul a fost ca jucătorii să crească ca valoare, ceea se reflect, automat și asupra echipei. Militaru recunoaște că actualul format de play-out nu e neapărat unul foarte motivant din perspectiva clasamentului.

”Matematic eram și înainte de acest meci pe locul 2, pentru că nu mai puteam să coborâm mai jos. Dar, sincer, la acest format al sezonului, locul 1 sau 2 sau 3 sau 4 în acest play-out cred că era mai puțin interesant.. Nu era nicio miză. Miza e ca ei să joace din ce în ce mai bine, să progreseze, pentru că avem foarte mulți jucători tineri, chiar dacă nu foarte tineri, dar până în 23 de ani. Asta ne interesa. Sezonul a fost foarte bun până acum. Îmi doresc doar să nu se mai accidenteze nimeni, pentru că acum două săptămâni l-am pierdut pe căpitanul de echipă, Cătinean, care va lipsi o foarte mare perioadă de timp. Astăzi mă bucur că a intrat după 9 luni și Andrei Pop. A reușit și el să reintre, după o accidentare foarte gravă”, a spus antrenorul despre bilanțul sezonului.

Dragoș Militaru își dorește să continue la Dej

Militaru spune că și în viitorul sezon va fi pe banca Dejului. ”Eu cu stafful mai avem un an contract și încercăm să vedem ce o să facem de la vară”, a spus antrenorul, întrebat despre viitorul echipei.

Deși are doar 32 de ani, mai puțin decât destui jucători activi din Liga 2, Militaru spune că nu are probleme cu vestiarul. Asta într-un fotbal în care Dan Petrescu, antrenorul campioanei, se plânge și de delegările arbitrilor la amicale. ”N-am avut dificultăți până acum. Eu i-am tratat cu respect întotdeauna pe toți jucătorii. Ei, la fel, mi-au oferit întotdeauna respect și, sincer, e al cincilea, al șaselea an și nu am dificultăți”, a recunoscut, sincer, antrenorul Unirii.

Dejul, oraș mic, cu echipă cu suflete mari

Militaru a fost întrebat cum a perceput situația rușinoasă a Ripensiei din această primăvară, în contextul în care conducerea a anunțat că înscrie echipa în Liga 3 și s-a râzgândit, apoi, subit.

Antrenorul Unirii a fost diplomat. ”E strict problema lor. Nu încerc să evit răspunsul, dar chiar nu știu mai multe detalii despre ce se întâmplă. Nu cred că e un lucru plăcut, nici pentru jucători, nici pentru antrenori să aducă că se retrag. Apoi rămân înapoi. Ei știu mai bine… Sunt o echipă privată și ei știu mai bine cum își așează lucrurile în viitor. Vreau să mă gândesc doar la noi. Noi suntem o echipă mică, un oraș mic, dar avem suflet mare”, a punctat Dragoș Militaru.

  • Unirea Dej în victoria cu 4-1 cu Ripensia: Cl. Chindriș – Roș, D. Pop, Burdeț, Gîț, Kereki (cpt.)(Andr. Pop 78’), Ad. Pop (Cocian 64’), Al. Militaru (Chira 64’), Vl. Bogdan, Frăsineanu (Fl. Blaj 57’), Al. Pop (P. Popescu 64’). Rezerve neutilizate: R. Papp – Ed. Meszaros, I. Rus, Peter.

Dejul e pe locul 2 în grupa B de play-out, cu 40 de puncte. Rundăviitoare va primi vizita Buzăului, acasă.

Dragoș Militaru a vorbit despre victoria cu Ripensia și imediat după ce a ajuns acasă, la Dej:

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-in-genunchi-in-fata-unirii-dej-chiar-la-timisoara-calin-mada-ne-am-facut-de-ras-cu-varf-si-indesat-19229386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

Anda DELIU 30 Apr. 2022, 22:49 Liga 2
Pe aceeași temă