Unirea Dej a pierdut și la Miercurea Ciuc și are trei meciuri la rând în care cedează cu scorul de 0-1, cu gol primit pe final. Dan Roman: ”Golul a venit contrar jocului”

Marius ANGHEL 23 Oct. 2023, 12:52 Liga 2

Șocul demiterii lui Dacian Nastai nu a avut efect asupra jucătorilor Unirii Dej, cel puțin asta s-a remarcat în primul meci disputat după despărțirea de antrenorul numit în vară. Clujenii au cedat, sâmbătă, în deplasarea de la Miercurea Ciuc, suferind a treia înfrângere la rând la scorul de 0-1, cu gol încasat de fiecare dată pe final.

Unirea Dej a pierdut al șaptelea meci în acest sezon de Liga 2, în zece etape, și a ajuns la o serie de șase partide fără victorie, în care a scos doar un punct (0-0 acasă cu Unirea Slobozia, actualul lider al Ligii 2, în etapa a 7-a).

Antrenorul secund Dan Roman a tras o mică concluzie după acest meci din județul Harghita.

Unirea Dej a consemnat la Miercurea Ciuc al treilea eșec consecutiv la scorul de 0-1, cu gol primit după minutul 70

Unirea Dej putea deschide scorul la Miercurea Ciuc în minutul 4, în urma unui corner executat din partea dreaptă, însă Blaj și Negrea s-au repezit să lovească mingea și s-au dat cap în cap la 7 metri, la bara a doua, într-o poziție bună de finalizare. Balonul a ricoșat dintr-unul dintre ei și s-a dus pe lângă poartă. Și în debutul părții secunde a jocului, dejenii au avut o situație bună prin Șuteu (47), al căruit șut cu stângul de la circa 30 de metri s-a dus puțin pe lângă bara din dreapta. Apoi Adrian Pop (53) a solicitat penalty la o cădere a sa dintre doi adversari, însă arbitrul Eduard Ioniță a considerat că a forțat căderea și i-a acordat cartonaș galben.

Golul a picat în minutul 71, atunci când Ervin Bakos, intrat de curând pe teren, a interceptat o mingea care trebuia să se ducă în altă parte, dar a fost deviată accidental de un adversar către el, puștiul de 19 ani a avansat câțiva pași și a finalizat cu un șut puternic cu dreptul, de la circa 25 de metri, în dreapta lui Anca-Trip.

După gol, ciucanii s-au retras, iar Unirea Dej a presat și a încercat să marcheze golul egalizator. Cel mai aproape a fost în minutul 90+1, când Ciocan i-a pasat lui Mitrea, iar acesta a trimis cu dreptul, de la circa 19 metri central, puțin peste transversală.

Pentur Unirea Dej a fost al treilea eșec consecutiv la scorul de 0-1, în care a primit gol pe final. La Piatra Neamț, cu Ceahlăul, și-a dat autogol în minutul 72, acasă cu CSC Dumbrăvița a primit gol în minutul 90+2, din penalty, iar acum, la FK Miercurea Ciuc, a primit golul în minutul 71.

Dan Roman, după eșecul cu ciucanii: ”Am practicat un joc foarte bun, un joc pe care l-am dominat, am avut posesia în proporția cea mai mare”

În meciul disputat la Miercurea Ciuc, indicații jucătorilor Unirii Dej a dat de pe margine antrenorul secund Eusebio Șuvagău (foto jos). Pe bancă, în afară de jucători, s-au mai aflat Răzvan Bonțidean, kinetoterapeut, Adrian Bud, delegat, și Adrian Pop, medic.

La finalul jocului, o scurtă concluzie despre meci a dat al doilea antrenor secund al echipei, fostul fotbalist din prima ligă Dan Roman.

”Din punctul meu de vedere, am practicat un joc foarte bun, un joc pe care l-am dominat, am avut posesia în proporția cea mai mare, dar, din păcate, am luat iar un gol care a venit contrar jocului. Un meci pe care am început să-l dominăm și să avem ocazii, dar a venit o faza din minutul 70 în care am luat gol”, a spus Roman la flash-interviul luat de către reprezentantul clubului gazdă.

Szekelysport, site secuiesc care scrie despre echipele din zonă, a punctat după meciul de sâmbătă că ”nimeni de la echipa din Dej nu a vrut să vorbească cu presa.” Nu este o noutate, Dacian Nastai, fostul antrenor al echipei, sau vreun alt membru al staffului său nu au mai oferit declarații în ultima perioadă, de câteva meciuri bune, de când Unirea Dej a intrat în pasa neagră.

Unirea Dej în meciul pierdut cu FK Miercurea Ciuc: Anca-Trip – Al. Negrea, D. Pop (Zamfirescu 84′), Kereki, Al. Șuteu (Fulga 80′) – Vic. Stancovici, Chira (cpt.), Ad. Pop – Blaj, Golda (Ciocan 69′), Piftor (Vl. Mitrea 84′). Rezerve: R. Pop, Cl. Chindriș – Vl. Stancovici, Pruteanu, Ciuciulete.

Site-ul Unirii Dej a consemnat după eșecul cu FK Miercurea Ciuc că echipa a ajuns la ”șase partide consecutive (inclusiv jocul din Cupa României) fără gol marcat”.

Unirea Dej rămâne pe antepenultimul loc în Liga 2 și urmează jocul cu ultima clasată

Unirea Dej a profitat de înfrângerile echipelor de sub ea, Progresul Spartac (1 punct, 0-1 acasă cu Metaloglobus) și CSM Alexandria (5 puncte, 0-2 la CSC Dumbrăvița), și se menține pe locul 18, antepenultimul, în Liga 2, cu 7 puncte acumulate în zece etape.

Se află însă pe poziție retrogradabilă, în acest sezon urmând să pice în Liga 3 patru echipe în loc de cinci. Imediat deasupra sa se află CS Tunari, cu 9 puncte, iar pe primele locuri care asigură salvarea sunt CSM Reșița și CSM Slatina, ambele cu câte 10 puncte, însă oltenii încă n-au jucat în această etapă.

În runda a 11-a, Unirea Dej joacă pe teren propriu cu Progresul Spartac, sâmbătă, de la ora 11:00.

Concluziile lui Robert Ilyes, Ervin Bakos, Akos Nistor și Dan Roman după FK Miercurea Ciuc – Unirea Dej 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=zUhZ6167anE

 

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-unirea-dej-1-0-19289559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-declaratii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-concluzii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289551

Marius ANGHEL 23 Oct. 2023, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă