Ceahlăul pune punct seriei negative cu un succes neconvingător cu Unirea Dej, obținut printr-un autogol

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2023, 20:59 Liga 2

Runda a 8-a a Ligii 2 a debutat, vineri seară, cu un meci modest oferit de Ceahlăul Piatra Neamț și Unirea Dej, două echipe pe care deținătorii de drepturi tv se încăpățânează să le televizeze, deși oferă un fotbal care nuface cinste campionatului.

La capătul unei partide cenușii, cu un ritm slab, nemțenii s-au impus cu mari emoții, cu 1-0 (0-0), prin autogolul lui Cristian Chira, în minutul 72, finalul fiind dominat de formația ardeleană.

Primă repriză modestă, cu puține faze notabile

După două meciuri în care a condus, și-a creat ocazii, dar nu a reușit să câștige, Ceahlăul Piatra Neamț a reușit, în sfârșit, să obțină toate punctele în confruntarea de pe teren propriu cu Unirea Dej. Trupa lui Cristian Pustai a controlat meciul, dar fără să-și creeze prea mari ocazii, victoria conturându-se greu, târziu, printr-un autogol al lui Chira. Spre deosebire de meciurile anterioare, moldovenii au reușit să conserve fragilul avantaj până la ultimul fluier, dar cu mari emoții.

Cele două echipe au început meciul prudent, în primul rând cu gândul de a nu primi gol, iar asta s-a resimțit și în jocul etalat. Ritm greoi, puține faze de poartă și doar șuturi pe spațiul porții, ambele telefonate.

Mai întâi, Blaj l-a găsit la post pe portarul austriac Krell (4), pentru ca în minutul 36 Savu să șuteze slab în brațele lui Anca-Trip. Dacă Dejul s-a remarcat prin câteva contre periculoase în faza incipientă, dar finalizate prost, nemțenii au punctat la șuturi necadrate prin Pedro Albino (34) și Akwasi (45).

Ceahlăul, gol și din nou retragere pe final

Repriza a doua a fost ceva mai animată, finalul de meci, cu un gol al Ceahlăului și câteva ocazii mari la poarta nemțenilor salvând cât de cât un meci tern.

Azdren Llullaku a ratat deschiderea scorului în minutul 63, când a trimis cu capul, din poziție bună, peste poartă, însă atacantul albanez s-a revanșat 12 minute mai târziu cu un assist pentru autogolul marcat de Cristian Chira.

În minutul 72, Zamfirescu a pierdut ușor o minge în partea stângă, Llullaku a recuperat, a centrat în gura porții, Neicuțescu a luftat, însă mingea l-a lovit în călcâi pe Chira și din acesta s-a dus în poartă, din câțiva metri.

Ocazii mari ratate de Unirea Dej pe final

Imediat după gol, Cristian Pustai a făcut două schimbări, iar după acel moment Ceahlăul, la fel ca în meciurile anterioare, s-a prăbușit.

Finalul a aparținut Dejului, care a ratat cel puțin două ocazii uriașe. Intrat în teren în minutul 60, Fulga a trimis cu capul puțin pe lângă poartă (83), din 6 metri, pentru ca în minutul 86 Ciocan să rateze la rândul lui o șansă bună de a egala, portarul Krell intervenind salvator.

Ceahlăul câștigă chinuit, cu 1-0, fără să convingă și urcă pentru moment pe loc de play-off, 5, în timp ce Unirea Dej rămâne cu un punct în ultimele patru meciuri și probabil își vor pierde poziția a 15-a. Ardelenii au lăsat însă impresia pe final că puteau obține mai mult la Piatra Neamț, dacă ar fi încercat mai mult pe fază ofensivă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ – UNIREA DEJ 1-0

Cristian Chira 72′ – autogol

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Petkov, Vișinar (cpt.), Bacalu (Al. Fărăgău 62′) – Akwasi, Onișa (Larrauri 62′), M. Savu (Tud. Oltean 74′), P. Petre (Joao Jaquite 90′), Neicuțescu, Llullaku (Cortelezzi 74′)
Rezerve neutilizate: Winney – Lorenzo Fonseca, Mat. Moraru, Al. Anton
Antrenor: Cristian Pustai

Unirea Dej: Anca-Trip – Zamfirescu (Kereki 83′), D. Pop, Chira (cpt.), Al. Șuteu – Vic. Stancovici (M. Geană 83′), Ciuciulete, Ad. Pop – Ciocan, Golda (Fulga 60′), Blaj (Piftor 60′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Scocîlcă, Pruteanu, Vl. Stancovici, Zanc
Antrenor: Dacian Nastai.

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamț – Neamț). Arbitru central: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Daniel Nagy (Mediaş). Arbitru de rezervă: Dumitru Robert Mormeci (Braşov). Observator arbitri: Marian Deaconu (Ploieşti). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

În runda a 9-a, Ceahlăul joacă în deplasare la CSM Alexandria, iar Unirea Dej va evolua acasă cu CSC Dumbrăvița, ambele partide urmând a avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-unirea-dej-primul-meci-al-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19286924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reactie-dupa-ce-finantatorul-a-amenintat-ca-retrage-din-liga-2-19286104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-incoltit-la-dej-antrenorul-unirii-dej-este-tot-mai-contestat-de-catre-suporteri-iar-el-prefera-sa-taca-singurul-scop-al-galeriei-si-mesajele-catre-conducere-pentru-a-reveni-alaturi-19286123

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2023, 20:59 Liga 2
Pe aceeași temă