Unirea Dej a început pregătirea noului sezon de Liga 2 într-un efectiv redus: Dragoș Militaru a avut la dispoziție doar 16 jucători. Campioana și încă o echipă din Liga 1, printre adversarii din amicale

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 00:32 Liga 2

Unirea Dej se numără printre puținele echipe care vor evolua în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, și care au început pregătirea. Formația clujeană, a doua cel mai bine clasată dintre promovatele din vara trecută, după Steaua, a sunat adunarea joi, 16 iunie, la stadionul Municipal din Dej.

  • Poli Iași și FC Buzău sunt alte formații care au început pregătirea noului sezon de Liga 2.

Unirea Dej a început pregătirea noului sezon de Liga 2 cu 16 jucători

Dragoș Militaru și stafful său au avut la dispoziție la primul antrenament din această vară un număr redus de jucători, doar 16, unul singur fiind o noutate, însă nu neapărat un transfer.

Față de cei 19 jucători pe care Unirea îi anunțase de curând că vor continua cu echipa și în noul sezon au lipsit portarii Dorian Railean și Patric Toderean, fundașul Alexandru Gîț și mijlocașul Marius Cătinean. Primii trei au lipsit motivat, informează clubul, în timp ce căpitanul Cătinean încă este în refacere după accidentarea suferită în luna aprilie.

”Începând de mâine (n.r. – de vineri), se vor alătura lotului mai mulți jucători care vor da probe, precum și juniori din cadrul clubului”, anunță Unirea Dej pe pagina sa de Facebook.

Echipa clujeană a avut, totuși, o primă noutate în lot, pe mijlocașul Alexandru Giurgean, aflat în probe.

”Am sunat adunarea pentru startul pregătirii noului sezon de Liga 2! Astăzi, de la ora 10:00, pe Stadionul Municipal Dej a avut loc reunirea lotului echipei noastre. Nu au fost noutăți la prima ședință de pregătire condusă de către antrenorul principal Dragoș Militaru și staff-ul său (Eusebio Suvagău – antrenor secund, Moundir Moussaddak – antrenor secund, Dorin Silaghi – antrenor cu portarii, Răzvan Bonțidean – kinetoterapeut).
Au ieșit pe teren următorii jucători:
PORTARI: Claudiu CHINDRIȘ;
FUNDAȘI: Mihai KEREKI, Alin BURDEȚ, Daniel POP, Denis ROȘ;
MIJLOCAȘI: Cristian CHIRA, Angelo COCIAN, Adrian POP, Alex MILITARU, Eduard MESZAROȘ, Alexandru GIURGEAN (probe);
ATACANȚI: Alex POP, Andrei POP, Florin BLAJ, Ionuț FRĂSINEANU, Vlad BOGDAN;
Au lipsit motivat Alexandru GÎȚ (fundaș) și Patric TODEREAN (portar), iar Dorian RAILEAN (portar) are câteva zile în plus de vacanță, ca urmării a convocării la naționala Moldovei. De asemenea, căpitanul Marius CĂTINEAN (mijlocaș) se află în recuperare după accidentarea suferită în luna aprilie și nu a fost prezent la reunire. Începând de mâine, se vor alătura lotului mai mulți jucători care vor da probe, precum și juniori din cadrul clubului”, a transmis Unirea Dej.

  • Echipa clujeană și-a pierdut în această vacanță golgheterul din ediția precedentă a Ligii 2, pe Mircea Manole, care a semnat cu adversara din campionat CS Comunal Șelimbăr.

Șase amicale stabilite, printre care și cu campioana CFR Cluj

Antrenorul Dragoș Militaru a stabilit ca în perioada 29 iunie – 9 iulie echipa să desfășoare un cantonament pe plan local. Totodată, Unirea are stabilite și șase meciuri amicale, cei mai puternici adversari pe care îi va întâlni urmând a fi prim-divizionarele CFR Cluj și FC Hermannstadt. Dejenii vor evolua și contra unei adversare din noul sezon de Liga 2, a nou-promovatei CSC Dumbrăvița.

”În ceea ce privește programul din această vară, antrenorul Dragoș Militaru a stabilit un cantonament pe plan local în perioada 29 iunie – 9 iulie și 6 jocuri de verificare, după cum urmează:
CFR 1907 Cluj (1 iulie, ora 18, Cluj-Napoca)
AFC Hermannstadt (7 iulie, ora 18, Sibiu)
CSC Dumbrăvița (16 iulie)
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca (23 iulie)
CFR 1907 Cluj 2 (23 iulie)
CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (30 iulie, Dej)
*alte detalii vor fi comunicate de îndată ce vor fi stabilite; programul partidelor de verificare mai poate suferi modificări”, a mai transmis Unirea Dej.

Declarațiile date de antrenorul Dragoș Militaru la reunirea echipei Unirea Dej:

Foto și video: Unirea Dej

 

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 00:32 Liga 2
Pe aceeași temă