Unirea Constanța continuă activitatea, dar poate schimba acționariatul după retrogradarea în Liga 3. Câțiva jucători, doriți în Liga 2 și, surprinzător, în SuperLigă

Andrei PASCU 18 May. 2023, 17:57 Liga 2
Unirea Constanța continuă activitatea, dar poate schimba acționariatul după retrogradarea în Liga 3. Câțiva jucători, doriți în Liga 2 și, surprinzător, în SuperLigă

Unirea Constanța se pregătește de un sezon viitor în care va evolua în Liga 3, după cum a declarat antrenorul Dacian Nastai. Din informațiile ”principalului”, echipa va continua activitatea și după finalul întrecerii de Liga 2, chiar dacă situația era cumva cu semnul întrebării.

Unirea Constanța va continua activitatea, în Liga 3, dar Dacian Nastai anunță că e posibil să schimbe acționariatul

Sunt șanse ca la Unirea Constanța să se schimbe acționariatul, iar dacă acest detaliu se va întâmpla e posibil ca planurile să fie modificate. Fie se va continua cu promovarea jucătorilor tineri, fie se va dori altceva, poate vor avea loc investiții semnificative și va fi dorită revenirea în Liga 2.

Oricum, cumva, situația de la Unirea Constanța va fi trasată și în funcție de anumite lucruri care se vor întâmpla și în prima divizie, probabil dacă FCSB va lua titlul. Echipa de la malul mării este cunoscută ca fiind ”satelitul” neoficial al formației din SuperLigă, iar aproape toți jucătorii au venit de la echipele ”under” ale grupării bucureștene.

Dacian Nastai, anunț despre viitorul formației Unirea Constanța

Indiferent de situație, Dacian Nastai este hotărât să rămână și în Liga 3, considerând că în momentul de față condițiile oferite îl fac să atingă un nivel cerut de conducere.

Trebuie să avem discuția cu oamenii care dețin clubul, dar ținând cont de faptul că s-a mers până la capăt în acest sezon, chiar și în condiții mai puțin bune, înseamnă că echipa va continua. Unde și în ce formă, doar cei care investesc știu. Echipa va fi sigur la nivel de Liga 3. Probabil că obiectivul va fi trasat de locația unde se va antrena echipa, dar și de patroni.

Dacă echipa va ajunge la un anumit patron, probabil investițiile vor fi de un fel, dacă își dorește să le dea meciuri tinerilor sau va fi alt obiectiv. Probabil că sunt deja discuții, se așteaptă finalizarea campionatului și la prima ligă, iar apoi probabil se va cunoaște traiectoria echipei.

(N.r. – Despre planurile sale) Decât să nu antrenez, mai bine mă duc la o echipă unde știu care sunt condițiile și pot să vin cu plus, să ne putem dezvolta. Există o linie totuși, sub ea nu pot să cobor. Nu o să vină mâine nu știu ce echipă și eu să merg acolo. Trebuie să fie condiții minime pentru a merge undeva”, a spus Dacian Nastai în emisiunea ”Panoramic sportiv” de la Informația TV.

Câțiva jucători de la Unirea Constanța pot rămâne în Liga 2 sau pot face trecerea în SuperLigă

Se va lua o decizie în perioada următoare, nefiind cunoscut exact planul din vară, care va fi strategia. În iarna trecută i s-a cerut să ducă la capăt sezonul lui Dacian Nastai, dar anumiți jucători pot pleca acum, fiind doriți la formații din Liga 2 și, surprinzător, chiar și de cluburi din SuperLigă.

Obiectivul pentru acest an a fost să ducem la capăt cele nouă jocuri. Niciodată nu ne-a spus nimeni nimic, nici când am pierdut, nici când am câștigat. Am vorbit cu băieții și le-am spus că obiectivul meu este să îi ajut să se dezvolte. Dacă din vară trei-patru dintre ei vor avea oferte din Liga 2 și Liga 1, ceea ce se întâmplă, înseamnă că ne-am făcut bine treaba.

Era greu să ne batem și să facem puncte, mai ales că am avut rivale echipe care au jucători care se pregătesc de ani de zile împreună.

Nu pot să spun despre ce jucători e vorba, ce jucători au oferte din Liga 2 și Liga 1. Mi-au spus jucătorii că au oferte, sunt pe drumul bun”, a mai spus Dacian Nastai.

Unirea Constanța n-a evitat retrogradarea în Liga 3 

Unirea Constanța a fost ultima în Grupa B a play-out-ului de Liga 2 pentru o bună perioadă de timp, dar a finalizat întrecerea pe locul 6, cu 18 puncte, la un punct de locul 7, Ripensia.

Înainte de disputarea ultimelor două etape din sezon, Unirea Constanța avea 10 meciuri la rând cu înfrângeri. Anterior seriei cu rezultate negative, în etapa a 13-a a sezonului regular, reușea în mod surprinzător să învingă CSM Slatina în deplasare, scor 1-0. Duelul avea loc anul trecut, la 5 noiembrie.

În etapa a 6-a, penultima, Unirea Constanța a trecut de Ripensia cu 2-0, pentru ca în runda finală să învingă Concordia Chiajna, scor 1-0.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-revine-in-superliga-cu-poli-iasi-dupa-un-an-de-absenta-mijlocas-a-dezvaluit-momentele-cheie-ale-sezonului-pentru-echipa-moldoveana-si-ce-obiectiv-personal-are-pentru-campionatul-urma-19271526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-retrogradata-din-liga-2-final-al-unei-ere-in-alb-violet-la-timisoara-proiectul-cu-suporteri-care-a-mers-cel-mai-prost-19271509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-renuntat-la-valentin-munteanu-19271510

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gafa-de-amatori-facuta-de-jiul-petrosani-castigase-cu-6-0-insa-a-pierdut-la-masa-verde-echipa-care-profita-si-o-trimite-inapoi-pe-loc-direct-retrogradabil-pe-viitorul-pandurii-2-19271504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-lui-dan-alexa-dupa-un-an-la-fc-brasov-meritam-mai-mult-ce-nota-da-echipei-dupa-acest-sezon-cu-el-antrenor-oferta-pe-care-a-refuzat-o-si-planurile-pentru-noua-editie-a-ligi-19271500

Andrei PASCU 18 May. 2023, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă