Unirea Constanța, într-o testare permanentă. FCSB i-a trimis alți fotbaliști, dar Leo Strizu nu știe dacă să se bucure sau nu: ”Dacă nu rămân, nu vreau să-i fac de râs”. Ce i-au spus jucătorii

Răzvan STÎNGĂ 22 Jan. 2022, 16:24 Liga 2
Unirea Constanța, într-o testare permanentă. FCSB i-a trimis alți fotbaliști, dar Leo Strizu nu știe dacă să se bucure sau nu: ”Dacă nu rămân, nu vreau să-i fac de râs”. Ce i-au spus jucătorii

Unirea Constanța se află într-o testare permanentă și după reluarea pregătirilor, așa cum s-a întâmplat și după startul campionatului. Antrenorul Leonard Strizu a primit și în această iarnă mai mulți jucători de la FCSB 2, pe care îl analizează și va decide dacă va miza pe ei în a doua parte a sezonului.

Leonard Strizu, mulțumit și nu prea: ”Încercăm să facem o selecție, iar cei mai buni vor rămâne în lotul nostru” 

Leonard Strizu nu este prea încântat de ce a văzut până acum, lucru remarcat într-o intervenție recentă, nedorind nici măcar să le dea numele celor aflați în teste pentru că, dacă nu vor demonstra, nu vrea să îi facă de râs. Cert este că printre jucătorii de la antrenamentele Unirii Constanța se numără atacantul Andrei Istrate, împrumutat de FCSB 2 în prima parte a sezonului tot în Liga 2, dar la Poli Iași.

Vârful nu a dat cine știe ce randament acolo, marcând doar un gol în campionat, în opt apariții, astfel că antrenorul Constantin Enache l-a retrimis la echipa secundă a vicecampioanei României. Acum, Istrate poate relua sezonul la Unirea Constanța.

Deocamdată nu avem cine știe ce soluții, avem jucătorii pe care i-am adus de la alte cluburi unde i-am avut împrumutați (n.r. – se referă la jucătorii reveniți la FCSB 2 după împrumuturi). Încercăm să facem o selecție, iar cei mai buni vor rămâne în lotul nostru. Sunt câțiva care au jucat și în Liga 2.

Nu am ce nume să dau, sunt cei de la Iași, pe care i-am avut împrumutați. Nu are rost să dau nume, pentru că dacă nu rămân nu vreau să îi fac de rușine.

Vor mai veni jucători pe care să îi testăm, dar deocamdată avem un lot de 22 de jucători, nu știu dacă rămân toți”, a început discursul Leonard Strizu, pentru Metropola TV.

Tinerii Unirii Constanța au încrederea la cote înalte. Leonard Strizu: ”În fiecare zi îmi spun că suntem mai buni ca Steaua, ca Petrolul”

Chiar dacă Unirea Constanța e ca și condamnată la retrogrdare, există încredere mare în rândul tinerilor lui Strizu. Din discuțiile pe care le-a avut cu ei, nu doar că sunt siguri că vor salva echipa, ci că vor produce surpriza încă din prima rundă din 2022, cu Steaua, pe teren propriu.

Obiectivul nostru este să atingem barajul, pentru că distanța este cam mare. Sunt 27 de puncte puse în joc, noi ne propunem, dar să vedem dacă se poate. Băieții trebuie să fie motivați, să își dorească. În fiecare zi îmi spun că suntem mai buni ca CSA-ul (n.r. – Steaua), ca Petrolul, că vor să joace în Divizia A. Că vor să ajungă fotbaliști în Divizia A.

Sunt copii de 17, 18, 19 ani. Deocamdată am primit goluri multe, dar cele mai multe am luat în meciurile cu Buzău și Iași. Nu ne-am făcut chiar de râs, pentru că în ultimele șase partide am fost pe acolo. Experiența, vârsta, divizia contează.

Pe mine unul nu mă interesează egalul cu Steaua, mă interesează să câștigăm. Să vedem dacă avem soluțiile necesare să batem”, a mai declarat antrenorul Unirii Constanța.

Unirea Constanța reia anul de pe locul 17 

Unirea Constanța a terminat anul 2021 pe locul 17 din 20 de echipe, cu 8 puncte, la patru puncte de echipa de deasupra, FC Brașov, și cu unul peste formația de sub ea, Dunărea Călărași.

În prima rundă din 2022, a 18-a a sezonului regular, Unirea Constanța o va întâlni pe Steaua, la pe teren propriu.

Unirea Constanța începe seria amicalelor sâptămâna următoare, la 28 ianuarie, cu FCSB 2.

Foto: Unirea Constanța

 

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Jan. 2022, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă