Unirea Constanța a sperat până la final, dar până la urmă nu s-a ales cu nimic. Reacția lui Leo Strizu după eșecul în fața liderului Petrolul

Răzvan STÎNGĂ 11 Mar. 2022, 13:00 Liga 2

Unirea Constanța a avut o evoluție apreciabilă în partida de joi seară, din etapa a 19-a a Ligii a 2-a, cu Petrolul. A cedat cu 2-3, dar a condus cu 1-0 și a fost egala liderului campionatului în repriza a doua, la 2-2. Cu toate acestea, la final s-a văzut învinsă și nu a reușit să ia nici măcar un punct.

Leonard Strizu: ”Cu un pic de experiență, poate reușeam o surpriză”

Leonard Strizu a avut o reacție încrezătoare înaintea duelului de la Buftea, iar evoluția Unirii Constanța a argumentat că declarația nu a venit doar pentru motivarea jucătorilor, ei chiar făcând un meci bun. Apoi, la finalul partidei, deși constănțenii au pierdut, Strizu i-a lăudat pe tinerii săi fotbaliști.

A precizat că în cazul în care ar fi fost ceva mai multă experiență la nivelul lotului, altul ar fi putut fi scorul și Unirea Constanța ar fi putut scoate cel puțin un rezultat de egalitate.

Unirea Constanța a deschis scorul cu Petrolul și a fost egala ei, la 2-2

Unirea Constanța a condus cu 1-0 Petrolul, în urma golului lui Adrian Niță (min. 16), însă până la finalul primei părți oaspeții au revenit și au intrat la cabine cu 2-1, în urma golurilor lui Sory Diarra (min. 18 și 24).

În repriza a doua Unirea Constanța chiar a reușit să restabilească egalitate, la patru minute de la reluare, prin Rareș Trif, însă Simon Măzărache a semnat victoria liderului Ligii 2 cu ceva mai mult de 30 de minute înaintea finalului.

”Cu un pic de experiență, poate reușeam o surpriză. Nu pot decât să fiu mulțumit de jocul băieților, care au înțeles că joacă împotriva unei echipe bune. Le-am spus că trebuie să arătăm că suntem buni, că vom fi și mai buni și că vor ajunge jucători de prima ligă. Mă bucur că în ultimul sfert de oră am stat în terenul advers.

Încă avem jucători prea tineri, fără experiență, dar vreau ca timpul până vom obține succese la rând să fie cât mai scurt. Vedem ce grupă se formează în play-out, iar scopul nostru este să prindem un loc în baraj”, a declarat Leonard Strizu, potrivit Unirea Constanța.

  • Unirea Constanța, în meciul cu Petrolul: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir, Tălmaciu (Laur. Ardelean 30′), Gogoc, Șuteu (Carabela 79′) – Cireșoiu (Bobaru 69′), Ciuciulete, R. Trif (Al. Bodea 69′) – Mitrache (Tud. Moldovan 46′), Ad. Niță, Chirițoiu.
    Rezerve neutilizate: Tipu – Rob. Tudor, Al. Neacșu, Șerbănescu.

Unirea Constanța termină sezonul regular pe locul 17 și merge în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Unirea Constanța termină sezonul regular al Ligii a 2-a pe locul 17 din 20 de echipe, poziție care o va duce în Grupa B a play-out-ului, acolo unde se știe că merge și FC Brașov, clasata pe locul 16. Unirea are 11 puncte, fiind la patru lungimi peste poziția a 18-a, Dunărea Călărași, și la două puncte în spatele Brașovului. Acestea din urmă nu au jucat în actuala rundă.

  • În Grupa B a play-out-ului Ligii 2 ajung clasatele pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 și 20 din sezonul regular. Momentan, doar FC Brașov și Unirea Constanța sunt sigure că vor termina pe pozițiile 16, respectiv 17.

În celelalte două meciuri din 2022, din Liga 2, Unirea Constanța a pierdut în fața Stelei, scor 0-5, și a învins Astra, scor 3-2.

”Băieții noștri au încheiat sezonul regulat al Ligii a 2-a pe locul  17, după un joc bun cu liderul Petrolul Ploiești în ultima etapă, și țintesc un loc în barajul pentru menținerea în liga secundă”, a notat Unirea Constanța pe Facebook, în urma eșecului cu Petrolul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-nervos-dupa-victoria-la-limita-a-petrolului-cu-unirea-constanta-chiar-m-am-rastit-un-pic-la-ei-in-vestiar-probabil-ca-unii-dintre-ei-se-vad-deja-promovati-19222686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1930-la-buftea-in-deschiderea-ultimei-etape-a-sezonului-regular-al-ligii-2-19222550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-cauta-iesirea-din-criza-cu-lanterna-astra-costel-enache-ar-fi-o-naivitate-sa-tratam-meciul-usor-banii-stransi-din-bilete-vor-fi-donati-refugiatilor-din-u-19222680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-muta-in-primul-11-al-brasovului-si-e-convins-ca-echipa-sa-nu-va-fi-o-victima-perfecta-in-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19222676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-inainte-de-meciul-de-la-slobozia-al-ripensiei-cine-va-castiga-mijlocul-terenului-va-castiga-si-jocul-antrenorul-nu-are-amintiri-frumoase-de-pe-terenul-unirii-19222672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-inaintea-meciului-selimbarului-cu-viitorul-pandurii-nu-ne-putem-face-calcule-sunt-o-suta-de-mii-de-variante-19222595

Răzvan STÎNGĂ 11 Mar. 2022, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă