Daniel Pancu ia în calcul și nepromovarea Rapidului: ”E greu de anticipat ce se va întâmpla. Nu e niciun capăt de țară.” Ce se întâmplă dacă giuleștenii nu îndeplinesc obiectivul

Răzvan STÎNGĂ 01 Jun. 2020, 14:45 Liga 2
Daniel Pancu ia în calcul și nepromovarea Rapidului: ”E greu de anticipat ce se va întâmpla. Nu e niciun capăt de țară.” Ce se întâmplă dacă giuleștenii nu îndeplinesc obiectivul

Daniel Pancu nu crede că Rapid va suferi foarte mult de pe urma ratării promovării în acest sezon. Chiar dacă acesta este obiectivul principal al echipei, accederea în Liga 1, omul care ar putea fi numit președintele echipei din Giulești în zilele următoare spune că proiectul va merge mai departe. Rapid va intra în play-off-ul care se prefigurează la Liga 2 cu un deficit de puncte față de echipele mai sus clasate, astfel că trebuie să scoată cât mai mult din cele cinci meciuri, spune Pancu.

Daniel Pancu: ”Dacă nu se obține promovarea nu e niciun capăt de țară, în opinia mea. Rapid merge înainte”

Referitor la lupta la promovare, fostul antrenor al Rapidului spune că UTA Arad este foarte greu de devansat, iar celelalte echipe se vor gândi la locul secund, care la rândul lui asigură accederea în Liga 1. În cazul unui start mai puțin reușit în primele două etape din mini-turneu, echipele de pe locurile 2-6 riscă să rămână fără șanse la primele două poziții.

Nu mă gândesc la promovare neapărat, mă gândesc la modul general, la binele Rapidului, la tot ce înseamnă viitorul Rapidului. Categoric, ar fi importantă o promovare în Liga 1! Dar dacă nu se obține nu e niciun capăt de țară, în opinia mea. Rapid merge înainte, va avea parte și de un stadion nou din noiembrie-decembrie. Suntem la fotbal, orice e posibil, competiția e foarte echilibrată, nivelul echipelor e foarte apropiat.

Echipa se pregătește cum trebuie. Mai e puțin de o lună până începe campionatul. A fost o perioadă grea pentru toată lumea, să sperăm că s-a terminat acum. Șansele la promovare sunt mari pentru toate echipele. E greu de crezut că cineva se mai gândește să ajungă pe prima poziție, dar pentru locul 2 lucrurile sunt deschise. Sperăm că Rapid va promova. E greu de anticipat ce se va întâmpla. E foarte important ca în primele două jocuri să iei toate punctele. Pentru ultimele trei jocuri e posibil să întâlnești echipe care nu mai au șanse la promovare și e altceva. Dar depinde și de cum se va face tragerea, cum vom juca. Rapid nu va avea șansa să fie susținută de suporteri. Se va simți acest lucru mai ales la noi și la Petrolul”, a spus Daniel Pancu la Realitatea Sportivă.

Așadar, Rapid va avea de tras pentru promovarea în Liga 1 la finalul sezonului. Play-off-ul va începe, din câte se pare, la începutul lunii iulie, și va alinia primele cele mai bune șase echipe, conform clasamentului. Rapid va intra în acest turneu de pe ultimul loc.

S-a decis înjumătățirea punctelor, astfel că echipa din Giulești va porni cu 19 puncte, tot atâtea câte au și următoarele două echipe care o devansează, Petrolul și Campionii FC Argeș. Diferența față de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, este de un singur punct, iar față de liderul UTA Arad, de șase puncte.

Clasamentul play-off-ului:

  1. UTA Arad- 25 puncte
  2. CS Mioveni-  20 puncte*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele- 20 puncte *
  4. Campionii FC Argeş 19- punte
  5. Petrolul Ploieşti- 19 puncte
  6. Rapid- 19 puncte*

*- echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5 puncte.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 Jun. 2020, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă