Un punct în 9! FC Brașov a remizat acasă cu FK Miercurea Ciuc, cu doi jucători eliminați. Dan Alexa l-a taxat pe arbitrul Buși, dar i-a și dat dreptate

Adi MARICA 15 Oct. 2022, 01:05 Liga 2

FC Brașov și FK Miercurea Ciuc au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al etapei a 10-a din Liga 2.

Cele două echipe s-au anihilat reciproc în prima parte a partidei desfășurate vineri, pe stadionul Tineretului, atunci când ocaziile au lipsit cu desăvârșire până în prelungiri.

Stancic a ieșit cu fractură de mandibulă, Vasile Constantin era să-i rupă piciorul lui Panos

Dacă portarii celor două echipe au somat în prima parte, evenimentele nu au lipsit. Dino Stancic a părăsit terenul încă din minutul 6, atacantul ciucanilor s-a ales cu fractură de mandibulă după ce în minutul 2 a fost faultat de Fustar și a picat cu față în genunchiul lui Burlacu. Slovenul a fost scos de pe teren cu ambulanța și a rămas în ea, în afara terenului, multe minute după înlocuirea sa. În cele din urmă a fost transportat la spital, unde a făcut radiografie.

În schimb, Vasile Constantin și-a lăsat echipa în inferioritate în minutul 45+2 după o intrare ”criminală” asupra lui Panos, care se putea alege cu piciorul rupt. Ciucanul a avut noroc cu apărătoarea, altfel ar fi ajuns și el la Urgență.

În cele șapte minute de prelungiri lăsate de arbitru după accidentarea lui Stancic și celelalte momente de întrerupere, brașovenii au avut două șanse de gol, prin Dumbravă, șut – centrare deviat în corner, și Tudor Oltean, șut din mijlocul careului razant peste transversală.

Micu, parade de senzație. Dan Spătaru, gol frumos. Jelena a egalat

Jocul s-a dezmorțit după pauză, iar Omar El Sawy, perla ciucanilor, a fost blocat în două rânduri din situații de unu contra unu de portarul Sebastian Micu.

Replica Brașovului a venit prin nou-intratul la pauză Dan Spătaru, care a prins un șut fabulos de la 18 metri, sub transversala porții lui Gyenge (58).

Micu și-a salvat încă odată echipa la capul lui Jelena (72), însă nu a mai avut ce face în minutul 81, la reușita lui Richard Jelena, servit ideal în fața porții de Schieb.

Ciucanii au atacat pe final, însă fără efect pe tabelă, deși brașovenii au terminat meciul în 9, Marius Burlacu (90+3) fiind eliminat în prelungiri pentru două cartonașe galbene încasate.

  • FC Brașov rămâne, pentru moment, pe locul 11 în clasament, cu 13 puncte, iar FK Miercurea Ciuc urcă, tot pentru moment, pe poziția a 5-a, cu 17 puncte.

Dan Alexa: ”Un punct câștigat.” Arbitrul Buși nu a scăpat de reproșuri

După joc, Dan Alexa și-a felicitat jucătorii pentru prestație și a acuzat maniera de arbitraj a lui Cătălin Buși, chiar dacă cele două eliminări dictate spune că au fost corecte.

”Este un punct câștigat în fața unui adversar greu. Ciucul este echipă pretendentă la promovare, care dispune toate condițiile, iar azi a jucat pe o primă mare. Am avut și șansă la intervențiile lui Micu. Eu iau ca etalon prima repriză, când, 11 contra 11, ciucanii nu au avut șut pe spațiul porții. În partea secundă a fost tot mai greu, pentru că am jucat cu o echipă masivă, căreia îi convine să stea în careul tău. Așa a venit și golul lor de la un jucător cu talie. Una este alta, este un punct câștigat și îmi felicit jucătorii pentru că au muncit mult pentru acest rezultat.

Mi-am propus să nu mai iau cartonașe galbene și credeți-mă că îmi este foarte greu. Îl cunosc pe Cătălin Buși, un arbitru de Liga 1, în multe momente am simțit că a greșit în defavoarea noastră. În schimb, eliminările au fost corect acordate. E clar că Vasile Constantin a greșit, eu îmi doresc agresivitate, dar trebuie să fim mult mai inteligenți. Nu-l acuz pe Constantin, eu niciodată nu îmi voi critica public un jucător. Sunt convins că data viitoare va fi mai atent”, a spus Dan Alexa.

Antrenorul Brașovului mai speră la play-off: ”E o nebunie a mea, ne vom lupta”

Antrenorul echipei FC Brașov crede în continuare că jucătorii săi vor prinde play-off-ul, parte a doua a campionatului care determină promovatele în prima ligă pentru care se vor lupta până la final. ”Obiectivul meu personal este play-off-ul, dar realist e greu să promovăm sezonul acesta. Îmi doresc enorm, e o nebunie a mea și atât timp cât vom avea șanse ne vom lupta”, a spus Alexa.

”Chirurgul” a mai spus că jucătorii tineri, gen Dan Spătaru, Eduard Lambrinoc sau Tudor Cocis au fluctuații de formă inerente vârstei. ”Dan Spătaru este un jucător de calitate care poate crește foarte mult. El a fost accidentat, apoi a jucat prost când a intrat. Este un copil, și el, și Lambrinoc, și Cociș. Sunt jucători de perspectivă, dar au fluctuații și vârsta îi tradează, iar după o evoluție bună vine una proastă. Trebuie să avem răbdare cu ei, pentru că sunt jucători de mare valoare”, a spus antrenorul Brașovului.

FC Brașov în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Micu – Marc, Fustar (cpt.)(Jovanovic 74′), Tud. Oltean – M. Burlacu, Vas. Constantin, R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă – Tud. Cociș (Spătaru 46′, Lambrinoc 90′), Angelov (Chică-Roșă 85′). Rezerve neutilizate: D. Mutu – Negrean, Mitrov, Kirilenko, Joao Amorim.

În etapa următoare, a 11-a, FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Unirea Dej.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1600-harghitenii-au-avut-cosmaruri-dupa-meciul-trecut-cu-brasovenii-19249288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

Adi MARICA 15 Oct. 2022, 01:05 Liga 2
Pe aceeași temă