Ultima impresie chiar contează la Dinamo. Dușan Uhrin încearcă să spele imaginea unui sezon dezastruos în returul cu ”U” Cluj: ”Nu e o situație bună pentru istoria clubului, dar sper să depășim perioada”. Ce a vorbit cu fanii și cum a comentat situația sa în cazul retrogradării

Andrei PASCU 27 May. 2022, 16:18 Liga 2
Ultima impresie chiar contează la Dinamo. Dușan Uhrin încearcă să spele imaginea unui sezon dezastruos în returul cu ”U” Cluj: ”Nu e o situație bună pentru istoria clubului, dar sper să depășim perioada”. Ce a vorbit cu fanii și cum a comentat situația sa în cazul retrogradării

Aflată pe marginea prăpastiei, Dinamo încearcă să spele imaginea unui sezon dezastruos într-un singur meci, în returul barajului pentru Liga 1 cu Universitatea Cluj. E în dezavantaj după partida tur, pierdută cu 0-2, astfel că returul din București va fi unul ”pe viață și pe moarte”.

Dușan Uhrin, conferință de presă înaintea returului Dinamo – ”U” Cluj: ”Am încercat să repar ce nu a mers în tur”

Dușan Uhrin e presat de situația în care se află Dinamo, aproape de retrogradare, mai ales că multe personaje din fotbalul românesc nu dau echipei lui prea multe șanse. Astfel, antrenorul a încercat să pregătească bine returul de duminică, de la ora 21:00, deși a recunoscut că acest context în care a ajuns Dinamo îl întoarce pe toate părțile și se gândește la toate variabilele.

Uhrin consideră că formația lui Erik Lincar va veni în ”Groapă” să se apere și să joace pe contraatac, astfel că inițiativa trebuie să îi aparțină lui Dinamo. Chiar așa trebuie să stea lucrurile, mai ales că formația din ”Ștefan cel Mare” e nevoită să întoarcă rezultatul din tur.

Dușan Uhrin: ”Nu știu de ce nu am luptat la Cluj” 

Antrenorul bucureștenilor a evidențiat la conferința de presă premergătoare disputei cu ”U” Cluj importanța faptului ca el și fotbaliștii să fie cât mai lucizi pe durata celor 90 de minute și poate mai mult, să fie concentrați sută la sută la miza partidei.

Nu suntem bine pentru că am pierdut ultimul meci, dar am încercat să repar ce nu a mers la Cluj. Trebuie să luptăm mai mult, nu a fost suficient. Prima repriză a fost dezastruoasă. Sper să dăm maximum, nu știu de ce nu am luptat la Cluj.

Realitatea este că toată lumea trebuie să facă mai mult, dacă vrem să rămânem în prima ligă. Cred că adversarii vor juca pe contraatac. Trebuie să jucăm cu siguranță, dar în același timp să înscriem minimum două goluri în timpul regulamentar.

Nu e o situație deloc bună pentru istoria acestui club, dar sper că vom depăși această perioadă. Nu mă simt prea bine, dar trebuie să dăm maximum. Am avut multe momente de presiune în cariera mea, nu e cel mai dificil moment. Nu vreau să le frâng inima fanilor dinamoviști.

Pot să dorm, dar nu așa bine, ma gândesc numai la acest meci. Jucătorii sunt un pic emoționați, dar noi suntem vinovați pentru această situație. Trebuie să rămânem concentrați. Dacă voi fi emoționat sau nervos, va fi foarte rău pentru noi”, a declarat Dușan Uhrin la conferința de presă.

 

Salvarea, pusă mai presus de bani. Dușan Uhrin: ”Nu cred că e momentul să ne gândim la ei”

Fanii lui Dinamo din DDB fac tot posibilul pentru motivarea jucătorilor, astfel că, potrivit ultimelor informații, prima pentru salvarea de la retrogradare a crescut la aproximativ 100.000 de euro. Dușan Uhrin a declarat că numai la bani nu îi stă gândul acum, cu doar câteva zile înaintea partidei cu ”U” Cluj.

Antrenorul a recunoscut că a avut anumite discuții cu mai marii proiectului DDB:

Am vorbit cu fanii, cu câțiva lideri de la DDB. E normal să pună presiune, vor ca echipa să rămână în Liga 1. Nu cred că e momentul acum să ne gândim la bani, trebuie în primul rând să ne salvăm de la retrogradare. Nu joacă banii, trebuie să avem atitudine”.

Antrenorul lui Dinamo, misterios în privința viitorului său: ”Nu vorbesc despre asta”

În privința viitorului său la Dinamo, Dușan Uhrin nu a vrut să vorbească. Dacă e sub semnul întrebării rămânerea sa la echipă în cazul salvării, dacă ”U” Cluj îi va trimite pe ”câini” în Liga 2 e greu de crezut că cehul va mai rămâne, dacă nu imposibil.

Trebuie să recunosc că a fost mai greu decât mă așteptam atunci când am semnat cu Dinamo. Nu vorbesc despre viitorul meu, am contract cu Dinamo, sunt concentrat acum doar pe meciul de duminică. Mereu am lucrat sub presiune aici. Așa e la Dinamo, iar jucătorii trebuie să înțeleagă și ei acest lucru, că sunt mereu sub presiune”, a afirmat Dușan Uhrin în ceea ce privește viitorul său la Dinamo.

”U” Cluj și Concordia Chiajna pot promova amândouă în Liga 1, în urma barajelor

Returul dublei Dinamo – ”U” Cluj este programat duminică, de la ora 21:00. Celălalt meci care va decide cine va juca sezonul următor în Liga 1, Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna, se va disputa tot duminică, de la ora 18:15.

Dacă ”U” Cluj a învins Dinamo cu 2-0 în tur, Concordia Chiajna a trecut la un gol de formația din Târgoviște, cu scorul de 2-1.

Foto: Răzvan Păsărică și Flaviu Buboi (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-l-a-taxat-aspru-pe-gino-iorgulescu-inaintea-returului-dinamo-u-cluj-primarul-reactie-directa-mai-usor-cu-pianul-pe-scari-aveti-obligatia-de-a-nu-face-19233044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-care-pe-care-erik-lincar-asteapta-cu-bratele-deschise-returul-dinamo-u-cluj-ne-asteapta-infernul-la-bucuresti-dar-mizez-pe-barbatia-si-forta-grupului-19233031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/va-fi-infern-in-stefan-cel-mare-returul-dinamo-u-cluj-se-va-disputa-cu-casa-inchisa-iar-fanii-cainilor-mai-gasesc-cu-greu-bilete-19232853

 

 

Andrei PASCU 27 May. 2022, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă