”U” Cluj joacă trăsnet în 2022! Romario Pires, după victoria cu FC Hermannstadt: ”Suntem o echipă agresivă, puternică și trebuie să arătăm asta pe teren, nu cu gura”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 12:16 Liga 2
”U” Cluj joacă trăsnet în 2022! Romario Pires, după victoria cu FC Hermannstadt: ”Suntem o echipă agresivă, puternică și trebuie să arătăm asta pe teren, nu cu gura”

Romario Pires (33 de ani) este unul dintre marile plusuri ale Universității Cluj în această parte a doua a sezonului Ligii 2, cel puțin după primele două meciuri desfășurate de echipă în 2022.

Brazilianul achiziționat în această iarnă și care în România a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, Petrolul, Astra, FC Hermannstadt și Farul Constanța oferă siguranță trupei lui Erik Lincar la mijlocul terenului. Banderola de căpitan pe care a primit-o îl face să fie și mai responsabil, iar o bucățică din evoluția spectaculoasă a Universității în acest debut de an în campionat i se datorează și lui.

La debutul pentru ”studenți”, Romario Pires a evoluat 75 de minute contra Concordiei Chiajna și a marcat golul trei din victoria cu 4-0 de pe Cluj Arena, în timp ce contra celor de la FC Hermannstadt, echipă pentru care a evoluat în 61 de meciuri în Liga 1, între anii 2019-2021, a fost integralist.

Romario Pires n-a avut milă de fosta sa echipă FC Hermannstadt

Cu 2-0 s-au impus clujenii, marți seară, la Mediaș, în fața Hermannstadtului, echipă căreia i-a luat și locul 2 în clasament, însă brazilianul spune că mai e mult până la îndeplinirea obiectivului, promovarea directă în Liga 1.

”Obiectivul de la acest meci, câștigarea celor trei puncte, a fost îndeplinit, da, dar mai avem mult, mai avem un meci foarte important pentru noi, cu Călărași. Azi sărbătorim, dar de mâine începem deja să ne gândim la următorul meci”, a spus Romario Pires după jocul în care au marcat Dragoș Tescan (8′) și Ely Fernandes (73′), adică exact jucătorii care înscriau primele două goluri și împotriva Concordiei.

După cum se poate vedea și din declarația lui Romario Pires, jucătorii Universității sunt deja concentrați pe următorul adversar din campionat, pe Dunărea Călărași, chiar dacă situația echipei din Bărăgan le-ar putea permite o oarecare relaxare, având în vedere valoare lotului și problemele pe care le întâmpină. Antrenorul Erik Lincar spunea la finalul meciul de la Mediaș că se teme de o surpriză cu Dunărea, echipă care tocmai a încasat un 0-8 pe teren propriu de la Unirea Slobozia.

”Suntem o echipă agresivă, puternică”

Pus să comenteze surprinderea lui Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, legată de agresivitatea din joc a Universității, căpitanul formației clujene a spus cu convingere ceea ce crede el despre ”U” și modul cum se prezintă ea acum, în acest nou an.

”Așa trebuie! Trebuie să luăm fiecare meci în serios, suntem o echipă agresivă, puternică și trebuie să arătăm asta pe teren, nu cu gura”, a comentat Romario Pires, care a fost întrebat și după jocul cu FC Hermannstadt despre adaptarea sa la ”U” Cluj și primirea baderolei de căpitan: ”Trebuie să mulțumesc foarte mult celor care erau dinaintea mea la echipă, jucători, staff, că ei m-au făcut să mă simt ca acasă și, na, sper să mă simt așa în continuare.”

Romario Pires s-a pus pe învățat cântele galeriei Universității

Romario Pires a fost surprins, ca toată lumea, de vreme. Prima repriză a jocului de la Mediaș s-a desfășurat în condiții bune, pentru ca în pauză să înceapă o ninsoare abundentă, iar în doar 15 minute totul să se transforme în alb. Astfel, repriza a doua s-a jucat în zăpadă, în condiții improprii, însă, chiar și așa, confirmând astfel ce echipă puternică are, ”U” s-a descurcat excelent și nu le-a permis sibienilor să-și creeze nicio ocazie.

”Eu credeam că acum începe să se încălzească vremea, dar, din contră. E bine că am reușit să ne adaptăm repede la condițiile acestea și am reușit să luăm aceste trei puncte”, a declarat brazilianul, care a spus și că s-a pus pe învățat cântecele galerie: ”Trebuie! Galeria asta chiar merită tot respectul!”

”U” Cluj a urcat pe locul 2 în Liga 2

Cu victoria cu FC Hermannstadt, ”U” Cluj a acumulat 39 de puncte după 18 meciuri disputate în acest sezon și a urcat pe locul 2 în Liga 2, fiind la șapte puncte în spatele liderului Petrolul.

În ultima etapă a sezonului regular, ”U” Cluj joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:30, cu Dunărea Călărași (locul 18, 7 puncte).

Ulterior urmează cele zece etape de play-off, competiție în care sunt calificate până acum Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Steaua, iar pentru celelalte două locuri se luptă Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

Declarațiile lui Romario Pires după FC Hermannstadt – ”U” Cluj 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=mwbVyqYO4K0

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-e-pe-val-in-acest-inceput-de-an-erik-lincar-dupa-succesul-cu-fc-hermannstadt-am-facut-un-joc-destul-de-consistent-asteptarile-de-la-inceputul-sezonului-a-19222426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-pune-esecul-cu-u-cluj-pe-seama-agresivitatii-adversarului-ii-felicit-bravo-lor-au-castigat-o-lupta-toate-concluziile-antrenorul-echipei-fc-he-19222430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rocada-mica-pe-podium-ligii-2-u-cluj-castiga-la-medias-si-o-baga-pe-hermannstadt-sub-ea-in-clasament-meciul-s-a-jucat-in-decoruri-diferite-in-cele-doua-reprize-19222422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-universitatea-cluj-se-joaca-de-la-ora-1900-la-medias-se-da-batalia-pentru-locul-2-din-liga-2-inainte-de-play-off-19222381

Marius ANGHEL 09 Mar. 2022, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă